"Square-Enix moet Final Fantasy voor 360 maken"

Roy
De Japanse RPG grootmeester Sakaguchi (schepper van Final Fantasy en tegenwoordig hoofd van Mistwalker (Blue Dragon)) heeft in een interview gezegd dat hij vindt dat Square-Enix hun RPG-reeks Final Fantasy ook op de 360 moet gaan uitgeven. De serie heeft onwijs veel potentie in Amerika en Europa, de twee continenten waar de 360 goed verkoopt: I feel that the Final Fantasy series should come to Xbox 360 as well. This is wise. It makes so much sense to me...it has so much potential in North America and in Europe. So there's a great chance for the series to succeed on 360 as well.

De engine waarmee Final Fantasy XIII draait, de White Engine van Square-Enix, is naar alle waarschijnlijkheid ook open platform en zou dus geport kunnen worden naar de 360.


Final Fantasy XIII ook naar de 360?

De eventuele concurrentie met Square-Enix op de 360 (Blue Dragon en Lost Odyssey van Mistwalker zijn ook RPG's) ziet Sakaguchi alleen maar als motivatie.

Over de PS3 had Sakaguchi overigens te vertellen dat hij het geen fijne console vond om voor te developen aangezien de hardware van het apparaat lastig in elkaar steekt. De Wii daarentegen is goedkoop om voor te ontwikkelen en daardoor erg interessant. Het is wel jammer dat de Wii minder krachtig is en geen HD graphics aankan, maar het verschil is volgens Sakaguchi alleen zichtbaar op een HDTV.