Justitie vreest aanslag van kamper Pfaff

PolitieJustitie en politie vrezen dat een beruchte woonwagenfamilie een aanslag zal plegen op burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven. Daarom wordt hij zo scherp en uitgebreid beveiligd, bevestigt de Bossche persofficier M. Wijnbelt vandaag in het Brabants Dagblad.

De dreigementen zijn afkomstig van Piet Pfaff, die al tijden overhoop ligt met de gemeente. Vorig jaar berichtten we op FOK! over Pfaff toen hij een emmer vol menselijke stront in het Stadskantoor uitstrooide. Dat deed hij omdat er volgens hem sanitaire voorzieningen ontbraken op zijn woonwagenstandplaats aan de Joost de Momperstraat. Hij was toen al lange tijd in een hevige strijd gewikkeld met de gemeente omdat hij zijn standplaats moest verlaten.

Volgens het Brabants Dagblad zijn ook tijdens de laatste gevangenschap van Piet Pfaff - hij kwam donderdag vrij - de bewaking van de burgemeester en zijn woning onverminderd hoog gebleven. ''We hebben de vrees dat de doodsbedreigingen daadwerkelijk worden waargemaakt door mensen uit de omgeving van Pfaff'', zo laat Justitie weten.

De gemeente Eindhoven vindt volgens Justitie dat Pfaff een voorkeurspositie afdwingt met dreigementen aan burgemeester Sakkers en wil daar niet aan meewerken. De woonwagenbewoner zelf ontkent de dreigementen en heeft aangifte van valse aangifte gedaan tegen Sakkers.

Piet Pfaff stelt dat zijn criminele verleden hem parten speelt. ''Maar ik ben nu al vijf of zes jaar op vrije voeten. Ik ben nu met mijn kinderen en kleinkinderen bezig. Ik wil rust en een eigen plekje.'' Hij woont momenteel bij familie in de Eindhovense wijk De Bennekel, dichtbij de bewaakte tijdelijke woning van Sakkers.Piet Pfaff wil rust en eigen plekje