[P-N] Sanchez wint koninginnenrit

Olga (Nuongirl)
De zesde etappe in Parijs - Nice is gewonnen door de Spanjaard Luis Léon Sanchez. De Spanjaard reed in de slotfase weg na al vroeg in de aanval te zijn geweest. Davide Rebellin blijft leider in het klassement, Sanchez stijgt naar de derde plaats.

De renners gingen vandaag van start in Brignoles en moesten in de 200 kilometer lange rit over één col van eerste categorie, drie van tweede en drie van derde categorie. De top van de laatste klim, de beklimming van de Col de Tanneron, lag op twintig kilometer van de streep.

Discovery Channel stuurde vandaag Levi Leipheimer en Tom Danielson vooruit. Daarnaast ook nog een derde Amerikaan, Christian Vandevelde (CSC), de Spanjaard Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) en de Fransen Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) en Sylvain Chavanel (Cofidis). De maximale voorsprong van deze groep bedroeg een kleine twee minuten en voor het begin van de Tanneron ging Chavanel er vandoor. Op de klim werd de rest gegrepen, op Sanchez na.

Contador lanceerde een aanval op de leiderstrui van Rebellin en kreeg David Lopez, de nummer acht uit het klassement mee. De twee kwamen bij Sanchez en met zijn drieën reden ze naar Chavanel toe. De achterstand van het peloton bedroeg zo rond de 20 seconden. Op de laatste tien, vlakke, kilometers werd eerst Chavanel los uit het wiel gereden. De twee man van Caisse d'Epargne leken eerst goed mee te werken met Contador, maar Luis Léon Sanchez demarreerde achter de rug van Contador weg en reed onbedreigd naar de overwinning toe. Contador en Lopez werden nog gegrepen door de groep, waar Lorenzetto de sprint voor plaats twee won.