Helft kinderen India slachtoffer misbruik

Icoon BuitenlandsBijna de helft van de kinderen in India wordt of is fysiek en/of seksueel misbruikt. Economisch misbruik, waaronder dwangarbeid, komt nog vaker voor. Dat blijkt uit uitgelekte resultaten van de eerste uitgebreide nationale studie naar misbruik in het Aziatische land.

Voor het onderzoek ondervroegen wetenschappers in totaal 17.000 kinderen en adolescenten. ''Bijna 50 procent van de ondervraagden heeft te maken gehad met een of andere vorm van misbruik'', meldde het tijdschrift Outlook zaterdag. Het blad wist een eerste versie van het onderzoek in handen te krijgen.

''25 Procent van de kinderen is het slachtoffer geworden van seksueel misbruik. In meer dan 30 procent van de gevallen, waren familieleden van het slachtoffer betrokken'', aldus Outlook. Uit de landelijke studie kwam verder naar voren dat meer dan 40 procent van de ondervraagden wel eens is geslagen.

Economische uitbuiting is volgens de studie nog meer wijdverbreid. Zes op de tien ondervraagden zei daar het slachtoffer van te zijn geworden.