Van Nistelrooy spreekt over verzoeningsgesprek

In het Algemeen Dagblad van vandaag sprak Ruud van Nistelrooy over zijn verzoeningsgesprek met bondscoach Marco van Basten. De gewezen aanvaller mist vertrouwen van de bondscoach. Van Nistelrooy komt voorlopig niet meer in actie voor Oranje.

"Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar ik wilde een schone lei. Als Van Basten had gezegd: 'We beginnen opnieuw, met alle vertrouwen', dan was ik gekomen," zo liet de spits van Real Madrid weten. De aanvaller vervolgt: ”De berichtgeving over ons gesprek in Madrid was niet juist. Ik heb helemaal geen eisen gesteld aan de bondscoach. Ik wilde gewoon weten hoe het zat, of ze echt met mij verder wilden."

"Ik wilde meer dan alleen zand erover. Dat hadden we trouwens ook in twee minuten uitgesproken. Toen was het voor hem klaar, maar voor mij niet. Ik vroeg hem om vertrouwen en dat kon hij niet geven. Een garantie vroeg ik niet. Dat kan je nergens vragen. Maar ik heb wel vertrouwen nodig om op mijn top te kunnen presteren."

Van Nistelrooy wilde niet in de situatie komen zoals Van Bommel bij het Nederlands Elftal: "Aan Van Bommel zag ik hoe ik niet wilde dat het met mij zou gaan. Die werd gewoon afgeserveerd. Toen werd hij er weer bijgehaald en toen weer niet. Nadien zat het nooit echt meer goed. Daar had ik dus geen zin in. Er was gewoon geen vertrouwen. Punt uit", aldus Van Nistelrooy.