Foto van Shakira redt Iraakse jongen

Simon Rivada (colourAgga)
Amerikaanse soldaten die bezig waren met een inval in een Iraakse woning waren blij verrast toen ze foto's aan de wand zagen van vrouwelijke sterren. De grimmige sfeer die heerste veranderde hierdoor in één klap in grote vrolijkheid. De bewoner van de kamer werd daardoor niet met het gebruikelijke brute geweld naar buiten gesleurd en ondervraagd, maar als vriend begroet.

Het breekpunt was een foto die Paul Bergen maakte van Shakira tijdens een van haar concerten (zie rechtsboven op onderstaande foto). "Guys! It's Shakira! It's Shakira! I want this picture!" riep een van de militairen toen hij de kamer binnenkwam.

Fotograaf Geert van Kesteren beschrijft deze gebeurtenis in zijn bijdrage aan het Magnum-weblog. De jongen heeft de poster van Shakira aan de Amerikanen gegeven en nodigde ze bovendien uit om 'Larry' te spelen op zijn Xbox. Pas toen de soldaten na een kwartier de boze stem van hun commandant hoorden kraken over hun walkietalkie verlieten ze het pand, inclusief Shakira's portret.


Foto: Magnum Photos


Met dank aan GooF_E voor de submit.