'Boerka op straat moet kunnen'

Een boerka op straat moet kunnen. Maar het is niet wenselijk als het een belemmering is bij het werk in, bijvoorbeeld, openbare functies of banen waarbij menselijk contact belangrijk is.

Dat zei PvdA-minister Ella Vogelaar, de kersverse minister voor Wonen, Wijken en Integratie, gisteravond in het televisieprogramma Nova. Eerder was al bekend dat het nieuwe kabinet wťl van plan is om het dragen van gelaatsbedekkende kleding te verbieden als dat voor de handhaving van de openbare orde nodig is.

De vorige minister die over integratie ging, Rita Verdonk, had juist een algeheel verbod op boerka's bepleit.

Update 11.17 uur
De eerste Kamervragen over de uitspraken van minister Vogelaar komen er al aan. De CDA-Tweede Kamerleden Mirjam Sterk en Wim van de Camp willen opheldering van de minister.

Sterk en Van de Camp willen van Volgelaar weten welke stappen ze gaat nemen om het dragen van gezichtsbedekkende kleding in ongewenste situaties tegen te gaan. In de vorige kabinetsperiode steunde het CDA een motie om het dragen van boerka's in het openbaar te verbieden. In het regeerakkoord is echter van dit verbod afgezien.Met dank aan Twarres en neegij voor de submit.