Morrissey doet niet mee aan Eurovisie Songfestival

Icoon MuziekMorrissey doet niet mee aan het Eurovisiesongfestival dit jaar. De voormalige zanger van The Smiths had laten weten interesse hebben om mee te doen en sprak daarover met de Britse zender BBC. Deze liet vrijdag weten dat Morrissey zeker niet mee gaat doen.

De zanger liet vorig jaar voor het eerst weten dat hij wel wilde meedoen, nadat de Britse inzending op vijf na laatste was geworden. "Ik was geschokt, maar niet verbaasd. Waarom hebben ze mij niet gevraagd?", zo vroeg hij zich af. In januari liet de BBC weten dat ze in gesprek waren met de zanger om hem mogelijk mee te laten doen of een nummer te laten schrijven. "Hij was een van de personen die we hebben benaderd. We kunnen nu met zekerheid laten weten dat hij zeker niet meedoet dit jaar", aldus de reactie van de BBC.

Morrissey was met name in de jaren '80 erg populair met zijn band The Smiths, en solo is hij nog steeds succesvol. Het Eurovisiesongfestival is in mei van dit jaar in de Finse hoofdstad Helsinki. Namens Nederland doet Edsilia Rombley mee.