FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 februari 2007

Uitslagen 3e ronde UEFA Cup (22/02/2007)

Vanavond werden alle returnwedstrijden in het kader van de UEFA Cup gespeeld. AZ en Ajax zorgden, net als vorige week, voor de Nederlandse inbreng. Hieronder vind je alle uitslagen van vanavond.

Nederlandse clubs:

ThuisUitEindstandHeenwedstrijd
AZ *Fenerbahçe 2-23-3
AjaxWerder Bremen *3-10-3

Alle overige clubs:

ThuisUitEindstandHeenwedstrijd
Newcastle United *Zulte Waregem1-03-1
Dinamo BoekarestBenfica *1-20-1
PanathinaikosRC Lens *0-01-3
ParmaSporting Braga *0-10-1
Maccabi Haifa *CSKA Moskou1-00-0
Paris St. Germain *AEK Athene2-02-0
FC Sevilla *Steaua Boekarest1-02-0
Celta de Vigo *Spartak Moskou2-11-1
AS NancySjachtar Donetsk *0-11-1
Glasgow Rangers *Hapoel Tel Aviv4-01-2
Blackburn RoversBayer Leverkusen *0-02-3
Osasuna *Girondins Bordeaux1-00-0
Espanyol *Livorno2-02-1

* = door naar de volgende ronde

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (22/02)

Icoon UEFA CupVanavond werden de returnwedstrijden in het kader van de UEFA Cup gespeeld. AZ nam het in het DSB-stadion op tegen Fenerbahçe. In Amsterdam stond de ontmoeting tussen Ajax en Werder Bremen op het programma. Natuurlijk werden er ook nog meer wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je een kort verslag van de duels van de Nederlandse clubs en een overzicht van de overige uitslagen.

AZ - Fenerbahçe 2-2 (3-3)
AZ is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de UEFA Cup door met 2-2 gelijk te spelen tegen Fenerbahçe. In de eerste helft kregen de mannen van Louis van Gaal en de Turkse ploeg een paar kleine kansjes. De Turkse ploeg was na twintig minuten spelen trefzeker. Metin wist de bal achter Boy Waterman te werken, nadat hij de bal eerst voor zijn linkervoet legde. Nog voor de thee kwamen de Alkmaarders verder in de problemen. Alex schoot de bal hard langs de keeper van de thuisploeg. In de tweede helft wist de thuisploeg het tij te keren. Na iets meer dan een uur spelen bracht Maarten Martens zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. In de slotfase van de wedstrijd wist Barry Opdam de beslissende treffer te maken.
Het complete verslag

Ajax - Werder Bremen 3-1 (0-3)
Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinale van het UEFA-cup toernooi te bereiken. Werder Bremen was over twee wedstrijden gezien de sterkste. Ajax wist vanavond in de eigen Amsterdam ArenA nog wel te winnen. Leonardo scoorde vroeg in de eerste helft de 1-0 waarna Werder Bremen in de dertiende minuut op gelijke hoogte wist te komen door een doelpunt van Almeida. Klaas-Jan Huntelaar bracht de Amsterdammers na een uur spelen op 2-1 en Ryan Babel bepaalde in de 75ste minuut de eindstand: 3-1. Doordat Werder Bremen de eerste wedstrijd won met 3-0 zijn de Duitsers door naar de volgende ronde.
Het complete verslag

Overige uitslagen van vanavond:
AS Nancy - Sjachtar Donetsk * (0-1, vorige week 1-1)
Blackburn Rovers - Bayer Leverkusen * (0-0, vorige week 2-3)
Dinamo Boekarest - Benfica * (1-2, vorige week 0-1)
Maccabi Haifa * - CSKA Moskou (1-0, vorige week 0-0)
Panathinaikos - RC Lens * (0-0, vorige week 1-3)
Parma - Sporting Braga * (0-1, vorige week 0-1)
Newcastle United * - Zulte Waregem (1-0, vorige week 3-1)
Paris St. Germain * - AEK Athene (2-0, vorige week 2-0)
FC Sevilla * - Steaua Boekarest (1-0, vorige week 2-0)
Celta de Vigo * - Spartak Moskou (2-1, vorige week 1-1)
Glasgow Rangers * - Hapoel Tel Aviv (4-0, vorige week 1-2)
Osasuna * - Girondins Bordeaux (1-0, vorige week 0-0)
Espanyol * - Livorno (2-0, vorige week 2-1)

* = door naar de volgende ronde

Voor meer nieuws over de UEFA Cup kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Bart verlaat De Gouden Kooi

Opnieuw heeft een deelnemer van het Tien-programma De Gouden Kooi vrijwillig de miljonairsvilla verlaten. Tien maakte donderdag bekend dat miljonair Bart uit het met camera's behangen landhuis in Eemnes is vertrokken. Eerder verliet de Volendamse Ilona vrijwillig het programma.

Bart kwam tot het besluit omdat hij niet langer vertrouwen had in het spel dat zijn medespelers speelden. Bovendien pakt de Amsterdammer zijn koffers omdat hij zijn geliefde Lesley mist. De plek van Bart wordt binnenkort ingenomen door een ander. Door zijn beslissing is Bart zijn ingelegde borg van 10.000 euro kwijt. Eerder moesten Nena en Nathanael wegens het gebruik van geweld de villa verlaten.


Bart

Smerige honden

Zo, stelletje smerige honden dat jullie zijn. Kunnen jullie niet eens gewoon met je gore poten van andermans spullen afblijven? (WMV file)
Ga godverdomme wat nuttigs doen met je vrije tijd. Jezelf verhangen of zo.
Voor iedereen is het al bijna normaal, raampje intikken … navigatiesysteempje jatten… radio pikken, ach ja.
Wat mij betreft mogen ze aan de hoogste boom, je blijft gewoon met je poten van andermans spullen af, punt uit.

Deze gasten zijn nog niet eens dom. De eigenaar van de auto komt aanrijden, ze komen aanlopen, tikken het raampje in en lopen relaxed weg. Dan wachten ze even en komen terug om hun slag te slaan.

Oh ja jongens, veel plezier de komende tijd. De politie heeft hetzelfde filmpje, maar dan van iets betere kwaliteit. Zin om een uurtje bij de politie in noordelijk Flevoland op de koffie te komen? Langer zal het namelijk niet worden helaas.

Vrouw probeert penis af te bijten

Icoon ShockingEen vrouw zit in de gevangenis, omdat ze heeft geprobeerd de penis van manlief af te bijten. Dat gebeurde in het Chileense plaatsje Osorno. De opgepakte dame bekende de daad aan de politie. Ze zou tot de actie zijn gekomen, omdat ze zichzelf tijdens een jaloerse bui niet meer in de hand had.

De man raakte gewond aan zijn penis. Chirurgen hebben de volgens hen kleine verwonding geopereerd. De politie van Osorno liet weten dat het volgens de vrouw de enige manier was om haar echtgenoot een lesje te leren. Ze is ervan overtuigd dat de man haar zal vergeven en haar actie begrijpt. Wat manlief precies heeft misdaan is niet bekend.

Uitslag Ajax - Werder Bremen

Het is Ajax niet gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA-cup. In de ArenA was Ajax ditmaal te sterk voor de Duitsers. Voorafgaand aan de wedstrijd namen twee Ajax-spelers afscheid van het publiek. Markus Rosenberg, die nu voor de tegenstander van vanavond uitkomt, en Mauro Rosales, die waarschijnlijk naar River Plate zal gaan.

In de eerste minuten van de eerste helft begon Ajax fel aan de wedstrijd. Wesley Sneijder kreeg in de tweede minuut een kans en schoot keihard vanaf een meter of twintig op keeper Tim Wiese van Bremen. Nog geen minuut later was het wel raak. Door een voorzet van Jaap Stam wist de in de winterstop van NAC overgekomen Leonardo Wiese in de lange hoek te passeren.

Werder Bremen kwam na het vroege doelpunt van Leonardo wat meer in het spel voor en kreeg zelfs nog wat kansjes maar deze waren nog niet echt gevaarlijk. Helaas voor Ajax was het in de dertiende minuut wel raak. Door een behoorlijke blunder van Roger wist Almeida met een intikkertje Maarten Stekelenburg te verschalken. Een fikse domper voor de Amsterdammers die door deze treffer nog minimaal vier keer het doel zouden moeten vinden. Leonardo had met een kopkans de mogelijkheid om de Amsterdammers direct weer op voorsprong te zetten. Deze kans werd echter door oud Ajax-speler Pasanen van de lijn gehaald. Ook Werder kreeg een kans om de onmogelijke opgave nog onmogelijker te maken, maar Almeida schoot een niet te missen kans in het zijnet.

Opnieuw falen in de defensie bij de Amsterdammers zorgde ervoor dat Almeida opnieuw een grote kans kreeg. Ook deze kans wist de Portugees vakkundig om zeep te helpen. In de tegenstoot kon Ajax knap gevaarlijk worden maar hier werd niet meer uitgehaald dan een corner. Ajax kwam weer wat meer uit de schulp waar ze in waren gekropen na het tegendoelpunt. Het tempo ging weer wat omhoog en er kwamen weer wat kansjes. De beste kans was waarschijnlijk nog wel die van Klaas-Jan Huntelaar, die op een haar na naast schoot op een voorzet van Stam. In de laatste minuten voor de rust kwam de frustatie bij de Ajax-spelers omhoog en dit resulteerde in twee gele kaarten. Huntelaar, die een tik in het gezicht gaf van zijn tegenstander, en Maduro, die een overtreding beging, kregen een prent voorgeschoteld.

In de openingsfase van de tweede helft ging het gelijk op. Beide partijen deden het rustig aan en Ajax leek zich in het lot te berusten. Tim Wiese nam iets te veel tijd voor een doeltrap en de Engelse leidsman gaf hem een gele kaart. Ook in de tweede helft ging Roger door met zijn gegoochel in de verdediging. Eerste kansje van de tweede helft was voor Ajax, maar Wesley Sneijder wist doelman Wiese niet te verslaan. Enkele minuten later was het wel raak. Huntelaar wist uit de draai te scoren door een voorzet van Ryan Babel.

Leonardo had de kans op de 3-1, maar zijn omhaal, op een voorzet van Perez, miste net het doel. Ajax begon weer wat beter te voetballen en kreeg een aantal behoorlijke kansen. Nadat Babel eerst een behoorlijke kans om zeep hielp, scoorde de Amsterdammer even later een schitterend doelpunt. Ajax begon er opnieuw in te geloven. Slechts twee doelpunten waren ze nog verwijderd van de volgende ronde. Wiese wist enkele minuten na de 3-1 knap te redden op een inzet van Wesley Sneijder.

In de laatste tien minuten kon Ajax niet echt gevaarlijk meer worden. De Amsterdammers leken zich neer te leggen bij de uitschakeling in het UEFA-cup toernooi. Ajax kreeg in de 86ste minuut nog een vrije trap op een mooie plek, deze werd helaas gemist door Kenneth Perez. In de 90ste minuut was er wederom een aardige kans voor Perez, deze werd ook weer van de lijn gehaald door de keeper van de Duitsers. Helaas mocht het allemaal niet meer baten, het tegendoelpunt van Almeida bleek genoeg te zijn voor de Duitsers.

Ajax - Werder Bremen
3' Leonardo 1-0
13' Almeida 1-1
60' Huntelaar 2-1
75' Babel 3-1

Toeschouwers: 35.227
Arbiter: Webb (Eng)
Geel: Huntelaar, Maduro, Sneijder (Ajax) Wiese, Borowski (Werder Bremen)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Stam, Roger, Perez, Maduro, Sneijder, Leonardo (75. De Mul), Huntelaar, Babel.

Opstelling Werder Bremen:
Wiese, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Womé, Frings, D.Jensen, Diego (46. Vranje), Borowski, Klose, Almeida (82. C. Schulz)

'Rokers zo snel mogelijk weg uit horeca'

Icoon BinnenlandsDe kersverse minister van Volksgezondheid Ab Klink laat direct merken dat hij er is. Hij streeft er namelijk naar om in een jaar tijd een rookverbod in de horeca te verwezenlijken. Waarom Klink zo hard van stapel loopt is niet duidelijk. In het coalitieakkoord van het nieuwe kabinet wordt namelijk nog geen datum genoemd voor een rookverbod.

Klinks voorganger Hans Hoogervorst is al met de horecasector overeengekomen dat men tot 2009 de tijd heeft om het roken sterk terug te dringen. Er zal dit voorjaar gekeken worden of er al resultaten geboekt zijn. Als de sector niet mee wilde werken zou Hoogervorst een verbod eerder van kracht laten worden. Het lijkt erop dat Klink nu al op de overeenkomst vooruitloopt.

Hij deed zijn uitspraken in het zojuist door de NOS uitgezonden televisieprogramma met de nieuwe bewindspersonen.

Automobilist rijdt van voetgangerstrap

Icoon OpmerkelijkEen 77-jarige man die op weg was naar de supermarkt is in Harderwijk met zijn auto een voetgangerstrap afgereden. De bejaarde man is zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

Woensdagochtend kwam bij de politie rond half twaalf een melding binnen van het incident. De bewuste auto werd geparkeerd aangetroffen voor een supermarkt. De man werd in de winkel aangehouden. Waarom de man de vreemde route heeft genomen, is niet duidelijk.

Duitse kerken: laat de auto eens vasten

Icoon OpmerkelijkLaat tijdens de vastenperiode na carnaval de auto eens vasten! Dat is de boodschap die het hoofd van de rooms-katholieke kerk in Duitsland, kardinaal Karl Lehmann, heeft doen uitgaan na de afsluiting van het carnaval en het daarmee gepaard gaande begin van de vastenperiode. Hij krijgt bij zijn oproep bijval van enkele protestantse kerken.

Het laten staan van de auto zou volgens de kardinaal een "persoonlijke bijdrage aan de verbetering van het klimaat" zijn. Dat zegt hij in de Duitse krant Bild. De vastentijd die volgt op het carnaval is "een tijd waarin wij over onze leefstijl moeten nadenken", zo betoogt de kardinaal, "het behoud van de schepping is een plicht die ons allen toevalt".

Blogger 4 jaar cel in voor beledigen Islam

Icoon InternetEen blogger uit Egypte moet vier jaar de cel in omdat hij de Islam en de Egyptische president Hosni Mubarak heeft beledigd. Abdel Kareem Nabil (22) noemde de Islamitische universiteit Al Azhar een terrorisme-universiteit en onderdrukker van de vrijheid van meningsuiting. Het regime van Mubarak noemde hij een symbool van dictatuur.

De jongeman kreeg drie jaar cel voor het beledigen van de Islam. Ook legde de rechter een extra jaar gevangenisstraf op omdat Nabil het gezag ondermijnde. In 2006 liet Egypte verschillende bloggers oppakken, vanwege hun teksten. De meeste personen werden opgepakt, omdat ze banden zouden hebben met een pro-democratische hervormingsbeweging. Nabil werd veroordeeld, vanwege zijn gevoelige teksten over de Islam. Mensenrechtenorganisaties protesteerden tegen de veroordeling. Bovendien vrezen ze dat in Egypte minder vrijheden worden gerespecteerd.

Britney Spears opnieuw in afkickkliniek

Icoon Showbizz Britney Spears heeft opnieuw haar intrek genomen in een afkickkliniek. Dat meldde de website van het Amerikaanse tijdschrift People donderdag. Spears ging dinsdag al naar zo'n instelling, maar vertrok daar een dag later alweer. Dit tegen het advies van de deskundigen. Inmiddels heeft ze zich voor de derde keer in een ontwenningskliniek laten opnemen. Amerikaanse media schrijven niet over de precieze reden van Spears' opname.

Wel is duidelijk dat de 25-jarige de laatste tijd opmerkelijk gedrag vertoont. Zo besloot ze onlangs haar hoofd kaal te scheren. Spears lijkt haar leven niet meer onder controle te hebben na haar plotselinge scheiding in november van Kevin Federline, die ze overigens zelf aanvroeg. Die volgde kort op de geboorte van hun tweede kind.

Donderdag stond er een rechtszaak op het programma over de voogdij van de twee zoontjes van Spears en Federline. De laatste wil namelijk een aangepaste voogdijregeling wegens de recente problemen van Britney. Door de nieuwe opname van de zangeres is die rechtszaak donderdag afgelast, wat natuurlijk een toevallige samenloop van omstandigheden is.

Pools reisbureau biedt CIA-tour aan

Icoon OpmerkelijkToeristen kunnen sinds kort in Polen bekijken of de verhalen over gevangenissen van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in Polen op waarheid berusten. Een Pools reisbureau biedt een tour aan langs 'sporen van geheime CIA-gevangenissen', zo meldt het Poolse persbureau PAP.

De tour begint met een fietstocht, waarbij toerisen een opleidingscentrum voor geheim agenten kunnen onderzoeken. Volgens het bureau is dat centrum tevens een soort Europese tegenhanger van Guantánamo Bay, waar terreurverdachten worden vastgehouden en verhoord. Verder omvat de tour een kanotocht. De nacht wordt doorgebracht in een tentje op het vliegveld van het dorp Stare Kiejkuty. Met een beetje mazzel ben je ooggetuige van een geheime CIA-vlucht, want die zouden volgens het reisbureau op dat vliegveld landen.

Uitbreiding Warhammer: Mark of Chaos

De RTS Warhammer: Mark of Chaos krijgt een uitbreiding. De game had wat mankementen, maar werd desondanks redelijk positief ontvangen. In de uitbreiding zullen de makers een aantal nieuwe legers introduceren, omdat ze het huidige aantal te laag vinden en mogelijk zal er ook meer bloed vloeien. De extra gore in de vorm van bloed, onthoofdingen en ledematen hadden ze al in de originele game willen stoppen, maar door de beperkte tijd hebben ze hier vanaf gezien.

Welke onthullingen de ontwikkelaars nog meer doen kun je lezen in het interview dat CVG met ze had.

Vluchtende wekker

Heb jij elke morgen problemen met opstaan, ben je zo'n figuur wat half slapend de wekker uitdrukt en weer verder slaapt en daardoor permanent overal te laat komt of 's morgens geen tijd heeft voor een ontbijtje of zichzelf een beetje toonbaar maken.

Dan is Clocky je nieuwe vriendje, 's nachts staat Clocky gewoon op je nachtkastje maar zodra zijn alarm afgaat als teken dat je op moet staan, gaat Clocky er van tussen en probeert zich zelf te verstoppen. Dus wil je Clocky stil krijgen dan zul je op moeten staan of je het leuk vind of niet. Klik hier voor een video.

Van Scheppingen uitgeschakeld

Dennis van Scheppingen is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van het ABN-Amro toernooi. De Nederlander ging met 7-5 en 6-2 ten onder tegen de Duitser Florian Mayer.

Mayer liet Van Scheppingen tot 5-5 in de eerste set nog even hopen op een zege, maar sloeg daarna genadeloos hard toe. Met de nederlaag van Van Scheppingen verliest het Rotterdamse evenement zijn laatste Nederlandse troef.

Dancing with gameboy

Japan en de obsessie voor vreemde spelletjes, we kennen het wel. En de meeste altijd weer met muziek en fleurige kleurtjes.

Deze keer heeft Japan weer zo'n geniaal spel gemaakt voor de Gameboy. Het rytmisch rammen op de toetsen op blije muziek is ook deze keer de bedoeling van dit kleurrijke en fleurige spel. Maar je hoeft net steeds dezelfde mode voor iedere keer dat je speelt te spelen, je kan ook verschillende mode's in een keer doen! Die Jappen denken ook aan alles!

En weer zo'n heerlijk spelletje om je humeur wat op te vrolijken en je tijd er lekker mee te verdoen.

Man riskeert celstraf door dappere daad

Icoon OpmerkelijkEen goede daad kan je in sommige gevallen flink opbreken. Een 39-jarige Amerikaan kan er sinds kort over meepraten. De inwoner van het plaatsje Oconomowoc bedacht zich geen moment toen hij een vrouw om hulp hoorde schreeuwen vanuit de flat van zijn bovenbuurman.

Hopende een ernstig misdrijf te kunnen verijdelen viel hij met een zwaard de woning binnen om de vrouw van haar belager te ontdoen. Zijn goede bedoelingen ten spijt hangt de man nu drie jaar celstraf boven zijn hoofd wegens verboden wapenbezit en huisvredebreuk.

Eenmaal binnen het appartement bleek er namelijk geen vrouw aanwezig te zijn. Het gegil dat de man hoorde was afkomstig van de pornofilm die zijn buurman op dat moment aan het bekijken was. De buurman deed, ongetwijfeld boos geworden omdat hij niet meer met zijn eigen zwaard kon spelen, aangifte.

Verschillende media melden dat de man het voorval het liefst zo snel mogelijk vergeet. Niet alleen wacht hem wellicht drie jaar aan de verkeerde kant van de tralies, hij raakte door het voorval ook nog een familie-erfstuk kwijt, het zwaard.
Met dank aan tbtimmeh, Melch, Gkublok en Ayurvedwa voor de submit.

Uitslag AZ - Fenerbahçe

AZ heeft zich, aan de hand van een gelijkspel tegen Fenerbahçe (2-2), weten te plaatsen voor de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi. Maarten Martens en Barry Opdam scoorden voor de Alkmaarse ploeg. Metin en Alex deden wat terug. De heenwedstrijd eindigde ook in een gelijkspel (3-3).

AZ koos ervoor om tegen Fenerbahçe met aavallende instelling te spelen. Van Gaal begon dan ook met Shota Arveladze, Moussa Dembélé en Danny Koevermans in de basis. Directe consequentie was dat Julian Jenner en Maarten Martens op de bank moesten beginnnen. Ook Barry Opdam kreeg een plekje in de basis. Dit ging ten koste van Gijs Luirink. Bij de Turkse ploeg keerde Mateja Kezman terug in de basis. De Serviër was vorige week namelijk geschorst.

Om 18:45 begon de wedstrijd tussen AZ en Fenerbahçe. De eerste kans was, na een minuut of zeven spelen, voor de Turkse ploeg. Alex werkte de bal echter over het doel van Boy Waterman. Bijna tien minuten later kreeg ook de Alkmaarse ploeg zijn eerste kans via Dembélé, maar deze aanval zorgde nauwelijks voor gevaar. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg een goede kans. Nourdin Boukhari bracht de bal voor, maar het schot op doel, wat hierop volgde, leverde niets op. Na twintig minuten kwam Fenerbahçe op voorsprong via Metin. Hij wachtte even af en schoot de bal toen in de lange hoek.

Na 30 minuten spelen creëerde Fenerbahçe wederom een goede mogelijkheid, maar de bal ging voorbij het doel van AZ. Vier minuten later Alex wist de voorsprong voor de Turkse ploeg uit te breiden. Dit deed de speler aan de hand van een hard schot, welke achter de sluitpost van de Alkmaarders verdween. Direct daarna kreeg De Cler een goede kans, maar een verdediger van de Turken voorkwam een treffer. Vijf minuten voor rust kreeg De Cler opnieuw een grote kans, nadat hij de bal van Arveladze ontving. De verdediger faalde opnieuw in de afwerking, aangezien Lugano in de weg lag.

Meteen na aanvang van de tweede helft zette AZ druk op de Turkse ploeg. De thuisploeg kreeg vrij snel via Julian Jenner een goede mogelijkheid. De middenvelder schoot de bal echter over het doel van Demirel. In de 56e kreeg Arveladze een levensgrote kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. De Georgiër kwam net een paar meter te kort om de bal in het doel te werken. Niet veel later kon Fenerbahçe de problemen voor AZ nog verder vergroten, maar Lugano wist de kans niet te verzilveren. Uiteindelijk wist de Alkmaarse ploeg, via Maarten Martens, te scoren. De speler stuurde een middenvelder het bos en schoot de bal achter de Turkse keeper.

Aan de andere kant kreeg Kezman een goede mogelijkheid om de marge tussen AZ en Fenerbahçe weer te vergroten, maar de Serviër schoot de bal over. Na bijna 80 minuten spelen kreeg Arveladze een goede mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte met de Turken te brengen, maar de aanvaller faalde. Niet veel later ontsnapte AZ, doordat Waterman de bal door zijn handen liet glippen. Alex was verantwoordelijk voor het schot. En ook Tumer was dicht in de buurt van een treffer. Aan de zijde van AZ was Danny Koevermans in de buurt van een doelpunt. In de slotfase kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte, dankzij Barry Opdam. De verdediger wist de bal, na een vrije trap van Jenner, achter Demirel te werken. In blessuretijd was de thuisploeg nog dichtbij een treffer.

Karakteristieken

AZ - Fenerbahçe 2-2
21' Metin 0-1
34' Alex 0-2
64' Martens 1-2
87' Opdam 2-2

Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Kircher (Dui)
Geel: Steinsson, Opdam (AZ), Appiah, Baris (Fenerbahçe)

Opstellingen:
AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler, De Zeeuw, Molhoek (Jenner/46), Arveladze (Lens/90), Boukhari (Martens/46), Dembélé, Koevermans

Fenerbahçe: Demirel, Özat (Sentürk/90+1), Baris (Yozgatli/80), Turaci, Darcena, Lugano, Appiah, Metin, Alex, Sanli, Kezman

Lievvvvvv!!!!

Katten dus. Elke keer denk ik weer dat we nu wel gehad hebben met de leuke kattenfilmpje. Maar nee. Ik nu heb ik er weer twee gevonden.
De eerste is een leuk compilatiefilmpje van stoeiende, ravottende en spelende kittens. Er komen ook nog wat wetenswaardigheden voorbij zodat we ook nog wat wijzer worden.
Het tweede filmpje gaat over een kitten die zich kostelijk vermaakt met de laptop van zijn/haar baasje. Deze stookt het jonge beestje flink op.

KNVB doet voorstel voetbalwet

De KNVB heeft vandaag een voorstel tot een voetbalwet aangeboden aan o.a. de PvdA, de VVD en het CDA. In de voetbalwet staan voorstellen voor onder meer een algemene strafverhoging voor voetbalgerelateerd geweld en een stadionverbod en een meldplicht.

"De Voetbalevenementenwet als repressief slot op de deur is een gewenst en doeltreffend instrument", aldus Henk Kessler. "Het draagt bij aan het effectief opsporen en bestraffen van de kwaadwillende voetbalsupporters. We weten dat er in de maatschappij steeds meer draagvlak is om de echte hooligans uit de stadionomgeving te weren. Het is nu aan de politiek en de departementen om te scoren uit de gegeven voorzet. Wij zijn zelf immers geen wetgever."

Volgens de KNVB komen er jaarlijks 6,5 miljoen mensen af op het betaald voetbal. Slechts 2.000 tot 2.500 man zouden zich daarbij schuldig maken aan vandalisme. De wet moet niet alleen van toepassing zijn bij wedstrijden maar bij alle strafbare feiten die in relatie staan met clubs uit het betaald voetbal. Ook wil de KNVB dat de wet van toepassing is op misdragingen in het buitenland.

Bredase tieners plegen groepsverkrachting

Icoon PolitieIn Breda zijn drie minderjarige jongens aangehouden in verband met een groepsverkrachting. Een 21-jarige vrouw uit Breda werd woensdagochtend van haar fiets getrokken en misbruikt door de drie jongens. De jongens van 14, 15 en 16 jaar oud werden kort na het incident aangehouden door de politie.

De verkrachtingen vonden plaats in een zijstraat van de Markendaalseweg. De politie heeft verder nog geen duidelijkheid verschaft over de details van de zaak.

Enkele details CE Spider-Man 3 vrijgegeven

Deze zomer zullen de Spidey-fans opnieuw kunnen genieten van hun favoriete held. De deels op de film gebaseerde game van Activision zal in mei verschijnen voor diverse platformen.
Er zal ook een Collector's Edition komen, waarin interviews met de producer Avi Arad en diverse acteurs (Tobey Maguire, Topher Grace, Thomas Haden Church, James Franco, JK Simmons en Bruce Campbell) zijn opgenomen. Naast trailers die exclusief voor de CE zijn samengesteld zijn er nog meer bonusfeatures te vinden. De standaard-extra's voor een CE dus.

De echte bonus is echter dat je met de CE als de New Goblin kunt spelen. Met behulp van de SIXAXIS zul je de hoverboard besturen, terwijl je gebruik kunt maken van het volledige arsenaal van de New Goblin.
Als New Goblin heb je ook toegang tot exclusieve race-challenges en kun je ook de crime-events spelen.

De Collector's Edition zal op Blu-Ray verschijnen, en derhalve alleen voor PS3 beschikbaar zijn.

ADO tegen Sparta zonder publiek

ADO Den Haag moet de thuiswedstrijd tegen Sparta van 17 maart zonder supporters spelen. De commissie van beroep van de KNVB bevestigde de eerdere uitspraak van de tuchtcommissie van één wedstrijd zonder publiek.

De straf werd opgelegd nadat Haagse fans tijdens ADO Den Haag - Vitesse op 19 november het speelveld opkwamen. Op die manier uitten ze hun onvrede over de matige prestaties van hun team dit seizoen.

De commissie van beroep zegt dat de functionarissen en de spelers in gevaar waren. Volgens de commissie heeft ADO niet voldoende maatregelen genomen om de ongeregeldheden te bestrijden.

Nederland betaalt beveiligers Hirsi Ali in VS

Icoon BuitenlandsDe persoonlijke beveiliging van ex-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wordt nog steeds betaald door de Nederlandse overheid, ook nu ze in de Verenigde Staten verblijft. Dit zegt Hirsi Ali in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Newsweek.

In het interview is te lezen dat Hirsi Ali zegt dat Nederland verantwoordelijk is voor haar gewapende bewakers. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding wil nochtans geen commentaar geven, omdat het gaat over de beveiliging van een specifiek persoon. Opvallend is dat Hirsi Ali zelf vorig jaar nog beweerde dat de Verenigde Staten haar beveiliging zouden verzorgen.

Emotie formule

Al jaren klop ik de euro's (voorheen guldens) uit mijn zak voor diverse jaarlijkse collectes. Een van mijn favoriete katten heeft met zijn lijfspreuk "it never hurts to help" het jaren geleden duidelijk gemaakt dat het sociaal wenselijk is om mensen in nood te helpen. Bovendien sta je weer een momentje stil bij al die mensen die ziek zijn of door een verschrikkelijke overstroming zijn omgekomen en even denk je...ohhhh wat erg maar daarna ga je meestal snel weer verder met de dagelijkse gang van zaken. Laten we daarom uitgaan van de Emotie Formule:

Bij formules moet je gaan kijken naar variabelen. Wat zijn dus de variabelen?

Als eerste heb je het aantal slachtoffers, 1000 slachtoffers voelt erger dan 100 slachtoffers. Met als extra emotie opwekkende factor, het aantal Nederlandse slachtoffers wat bij de ramp betrokken is. Een paar Nederlandse slachtoffers in een buitenlandse ramp scheelt al snel honderd duizenden euro’s in de slachtoffer hulp. Daarnaast heb je nog de afstand van de ramp ten opzichte van Nederland. Veel slachtoffers ver weg voelt hetzelfde als weinig slachtoffers dichtbij. Laten we zeggen dat 40 Nederlandse slachtoffers gelijk staat aan 400 Spanjaarden staat gelijk aan 40.000 Aziaten. Gevoelsmatig natuurlijk he, niet echt.

Een paar jaar geleden hadden we gevoelsmatig een probleem. 50 Chinezen in een vrachtauto in Engeland waren gestikt. Het was dichtbij, maar het waren Chinezen en dat voelde weer ver weg, dus we waren wat in de war. Dus het soort mensen dat slachtoffer is nemen wij mee in onze intuïtieve beoordeling. Canadese slachtoffers lijken bijvoorbeeld meer op ons dan Pakistaanse slachtoffers. Ze hebben voornamelijk hetzelfde geloof en dragen dezelfde spijkerbroeken. Dus we kunnen ons meer met deze mensen identificeren.

Dan heb je ook nog de factor vakantieland. Is het land een vakantieland dan wordt er meer aan hulp geboden dan bijvoorbeeld een land die niet in de D-reizen folder staat zoals Noord-Pakistan. Dat is nog net niet door het massa toerisme ontdekt.

Tot slot; de mediageniekheid van de ramp. De tsunami was in dat opzicht geweldig, zo'n golf hadden we immers nog nooit eerder gezien. Een aardbeving is alweer wat minder maar doet het nog steeds goed. Daaronder staat de modderstroom en de orkaan. Helemaal onderaan de lijst bungelen de hongersnood en de burgeroorlog. Aan die laatste twee zijn we allang gewend.

De emotieformule zou dus ongeveer zijn:

Het aantal slachtoffers gedeeld door de afstand van de ramp x aantal Nederlandse slachtoffers x de vakantieland factor x media-aandacht = de hoogte van de donatie.

Enige tijd geleden waren er in Pakistan zo'n 40.000 dodelijke slachtoffers en het veelvoud hiervan is nog steeds alles kwijt. Maar Pakistan is niet zo'n leuk land. Het heelt stiekem met Al Quaida en het houdt al decennia lang een totaal overbodige oorlog met India in stand. Experimenteert met Atoombommen terwijl ze niet eens een aantal helikopters hebben om hun eigen slachtoffers te vervoeren.

Dit mechanisme werkt bij ons allemaal. Hoe humanistisch we ook denken te zijn. Het bepaald of en hoeveel we geven bij een ramp. Er is namelijk geen enkele rationele reden om slachtoffers in Pakistan minder te geven dan slachtoffers in Sudan of Thailand.

Zonder dat we er ons van bewust zijn heeft de Emotie formule weer meedogenloos toegeslagen omdat er in Guatemala (in dezelfde tijd van de ramp in Pakistan) ook een ramp heeft plaats gevonden. Maar goed....Guatemala is een minder bekend vakantie land, er zijn helemaal geen Nederlandse slachtoffers en het journaal is er na enkele minuten al mee klaar. Om deze redenen kreeg Guatemala dan ook geen nationaal gironummer zoals Pakistan. Dus soms kan een ramp ook nog eens pech hebben!

Met dank aan dhr. van Deudekom.

Politie haalt jongen uit huis PNVD'er

Icoon BinnenlandsDe politie heeft maandagavond een 16-jarige jongen uit het huis gehaald van de 62-jarige penningmeester van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit, Ad van den Berg. De politie zegt dit gedaan te hebben op verzoek van de moeder van de jongen. Van den Berg noemt de interventie in zijn huis "intimiderend en bevooroordeeld".

Volgens de penningmeester van de PNVD heeft de jongen "uit eigen beweging" vijf dagen bij hem gelogeerd. Dit omdat er bij de jongen thuis sprake zou zijn van een onhoudbare situatie. De jongen keerde maandag terug naar huis.



"Geen kwaad in de zin"


Met dank aan Kennemerland voor de submit.

Treinverkeer van en naar Utrecht ernstig ontregeld

Icoon VervoerWegens een computerstoring is het treinverkeer van en naar Utrecht ernstig ontregeld. Reizigers krijgen te maken met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

Sinds het ontstaan van de storing, rond half zes vanmiddag, vallen er treinen uit en treden er vertragingen op. Een defecte computer zou de oorzaak van de uitval zijn. Het vervangen van die computer zal naar verwachting tot zeker tien uur vanavond gaan duren.

Dierenpark overspoeld met telefoontjes

Icoon OpmerkelijkHet Dierenpark Emmen wordt al een week overspoeld met telefoontjes als gevolg van een oude grap. Bellers vragen massaal of meneer of mevrouw De Leeuw ook aanwezig is. Volgens een woordvoerster gaat het tot nu toe om duizenden telefoontjes.

''Op piekmomenten krijgen we wel honderd telefoontjes per uur. Wie erachter zit? Tja, wisten we het maar'', zei ze donderdag. De telefoontjes begonnen een week geleden. ''Veel mensen hebben een sms'je gekregen die zogenaamd door een vriend verzonden is. In het berichtje staat dat meneer of mevrouw De Leeuw voor hem of haar heeft gebeld en of hij die even terug wil bellen.'' Vervolgens staat het nummer van het Dierenpark vermeld.

Na het weekeinde heeft de dierentuin een bericht op het antwoordapparaat opgenomen waarin melding wordt gemaakt van de grap. ''Daardoor krijgen we nu al een stuk minder bellers voor De Leeuw aan de lijn.'' Wel zit er nog steeds een extra medewerker bij de receptie.

Delftse student kampioen spaghetti bruggenbouw

Icoon OpmerkelijkDe Delftse student Peter van Tol is donderdag Nederlands kampioen spaghetti bruggenbouw geworden. Zijn brug van Italiaanse deegwaren kon ruim 102 kilo dragen. Dat is ongeveer 108 keer het gewicht van zijn pastaconstructie, zo maakte een woordvoerder van TU Delft bekend.

Studenten en ingenieurs uit het hele land kregen de opdracht om een brug te bouwen met een overspanning van een meter. Daarvoor mochten ze niet meer dan een kilo spaghetti gebruiken. De jury hing op twee punten gewichten totdat het bouwwerk uit elkaar spatte.

Van Tol wint met zijn brug 1000 euro. In het verleden reisden winnaars af naar Canada voor het wereldkampioenschap spaghetti bruggenbouw. Maar volgens de woordvoerder doet Van Tol geen poging de beste van de wereld te worden.

Spagetti-brug
Winnaar van de schoonheidsprijs studentenwedstrijd in 2005

Kans op "Tekken vs. Virtua Fighter" spel reëel

Project director van Tekken, Haruki Suzaki had recentelijk een interview met IGN over de PS3 port van Tekken: Dark Resurrection. Op het einde had hij zeer leuk nieuws te melden, namelijk een bevestiging van een mogelijke samenwerking met SEGA. Zowel hij, als Sega's Katsuhiro Harada (director van de Virtua Fighter reeks) hadden voorheen al plannen voor een "Tekken vs. Virtua Fighter" spel. Een combinatie van deze franchises bleek echter lastiger uit te voeren dan werd gedacht. Waar zowel Harada als Suzaki op zitten te wachten is geluid van de fans. Suzaki zelf zegt:

"More than anything, we believe this decision greatly lies in our fans. So, we would actually like to ask for our fans' opinion on this."

Wil jij de kans dat dit spel het daglicht ziet vergroten, laat je dan nu horen, via deze mail submit van IGN, die ze plechtig beloven door te sturen aan de spelmakers in kwestie.

Sengier langer bij Willem II

Björn Sengier heeft vandaag een nieuw contract getekend bij Willem II. Een aantal weken geleden was de Belgische doelman al tot een principeakkoord gekomen over een langer verblijf van een jaar bij de Tilburgers. Dit seizoen werd hij gehuurd van de Belgische eersteklasser Zulte-Waregem.

De Tilburgse club nam daarnaast een optie voor een extra seizoen op de 27-jarige sluitpost. In de eerste helft van het seizoen was Sengier onder trainer Dennis van Wijk eerste keus onder de lat, ten koste van Tristan Peersman. Na de winterstop verloor hij zijn basisplaats aan Maikel Aerts, die van Feyenoord werd gehuurd.

Nintendo verlaat het GameCube-schip

Perrin Kaplan, Vice President, Marketing & Corporate Affairs van Nintendo America, heeft namens Nintendo definitief bevestigd dat ze geen 'first party' games meer zullen uitbrengen voor de GameCube. Ook is aan de productie van de GameCube zelf een eind gekomen. Wel zegt ze dat er nog steeds een markt is voor de GameCube als een starters-systeem, gezien de lage prijs en het ruime spelaanbod.

Nintendo zal zich met hun 'last-gen' machine, in plaats van de "core gamers", nu gaan richten op "the people who never really bought a system before, or finally it's at a price that they can afford for their family,". De GameCube zit nu in dezelfde fase als de PS2, die het ondanks de verouderde hardware nog steeds goed doet qua verkopen.


Perrin Kaplan

Robredo eenvoudig naar laatste acht

Tommy Robredo heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi. De Spanjaard was met 6-0 en 6-4 te sterk voor de Zuid-Afrikaan Rik de Voest.

De Voest kwam er tegen Robredo nauwelijks aan te pas. De Spanjaard begon voortvarend aan de eerste set. Hij liet zijn Zuid-Afrikaanse tegenstander alle hoeken van de baan zien en gunde hem geen enkele game. In het tweede bedrijf gaf de Spanjaard iets minder gas, maar wist met 6-4 wel de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Silent Hunter 4 informatie en screenshots

In een interview met Firingsquad heeft de project managager van Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific, Florin Sanda, uitleg gegeven over het spel (en enkele screenshots meegenomen voor het kijkplezier).

De doelstelling voor Silent Hunter 4 is om een meer actiegevulde game te maken die zich afspeelt in de Pacific, met als hoofdrolspelers de Amerikanen. De developer beseft zich natuurlijk goed dat een groot deel van de fanbase de game speelt vanwege het realisme, en dit realisme zal dan ook aanwezig blijven.

Daarnaast is de campaign onder handen genomen. Deze is nu dynamisch, met onder andere dynamische objectives die ervoor zorgen dat je als speler altijd in de buurt van de actie blijft. Daarnaast zijn er nieuwe soorten objectives toegevoegd, waaronder Lifeguard Duty, Insertion Commandos en Photo Recon.

De multiplayer mode keert ook weer terug, met daarin een co-operatieve mode voor maximaal 8 spelers en een Adversarial mode. In deze mode zal een speler een konvooi van Japanse schepen moeten verdedigen tegen aanvallen van maximaal 3 andere spelers in Amerikaanse duikboten.

De gameserie staat ook bekend om zijn mooie graphics, en deze zijn ook deze keer weer prachtig. De nieuwste grafische effecten, in combinatie met enkele post-processing filters zorgen ervoor dat de game een lust voor het oog is.

Het hele interview is hier te lezen. Check voor meer screenshots de game info.


Nu ook open source-cola

Veel internetgebruikers zullen bekend zijn met het open source-principe, waarbij consumenten vrije toegang hebben tot de bronmaterialen van een programma. Sinds kort is er ook een colamerk dat deze filosofie hanteert, OpenCola. Het bereidingsrecept is openbaar, mag vrij gebruikt worden en iedereen mag er wijzigingen in aanbrengen, zolang hij zijn recept licenseert onder de GNU General Public License.

Hoewel de OpenCola oorspronkelijk bedoeld was als tastbare uitleg van een open source-programma, is het zijn eigen leven gaan leiden. Het bedrijf achter de cola is bekender om het drankje geworden dan om de software die het zou moeten promoten. Dat is de OpenCola Company dan ook funest geworden. Maar omdat het open source is, kan iedereen er nog gebruik van maken.


Klik hier voor het bronbestand

Chibi Robo is terug

Nadat de game op de afgelopen E3 aangekondigd werd was het lange tijd stil rondom het kleine huishoudrobotje van Nintendo. Chibi Robo laat zich echter weer zien op een drietal nieuwe screenshots:

Dit keer speelt de game niet in en om een huis af, maar in het park. Chibi Robo trekt dus de wijde wereld in. De game zal speciale stylus besturing ondersteunen en verschijnt later dit jaar nog exclusief op de Nintendo DS.

Graf ontdekt voor het stadhuis van Amersfoort

Icoon OpmerkelijkVlak voor de deur van het stadhuis van Amersfoort is een graf ontdekt, terwijl de grond werd onderzocht voor het ruimen van enkele bomen. Voor de aanplant van nieuwe bomen moest de gemeente eerst de grond afgraven.

Vroeger lag er op de plek van het stadhuis een kerkhof. Het lichaam is waarschijnlijk niet opgeruimd toen het stadhuis gebouwd werd. Archeologen verwachten niet dat er nog meer skeletten onder het stadhuis liggen.

De vondst werd eigenlijk twee weken geleden al gedaan, maar werd niet bekend gemaakt uit angst voor grafschennis. Omdat het lichaam niet in de weg ligt, blijft het liggen waar het is gevonden.

Het stadhuis van Amersfoort Bron: aronsohn.nl
Het stadhuis van Amersfoort

Testdag 22-02-2007

Vandaag werd er voor het eerst een grote F1 test verreden op het Bahrein International Circuit in Sakhir. Op Spyker F1 en Williams na waren alle teams present. Ferrari bleek aan het eind van de dag de snelste bolide te hebben. Het team wist als enige minder dan 92 seconden te doen over een ronde.

De tijden:

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Felipe MassaFerrari1.31.76686
2Kimi RaikkonenFerrari1.31.90147
3Jenson ButtonHonda1.32.09983
4Lewis HamiltonMcLaren1.32.18283
5Rubens BarrichelloHonda1.32.570101
6Pedro de la RosaMcLaren1.32.62147
7Sebastian VettelBMW Sauber1.32.652104
8Jarno TrulliToyota1.32.78733
9Nick HeidfeldBMW Sauber1.32.81049
10Anthony DavidsonSuper Aguri1.32.99676
11Heikki KovalainenRenault1.33.139113
12Nelson PiquetRenault1.33.81692
13Mark WebberRed Bull1.34.07727
14David CoulthardRed Bull1.34.59531
15Ralf SchumacherToyota1.35.26535
16Vitantonio LiuzziToro Rosso1.36.34525

Bejaarde man hangt met auto aan brug

Icoon OngelukEen 77-jarige automobilist is woensdagmiddag op de Verkavelingsweg in Hasselt (Overijssel) bevrijd uit zijn auto, die aan de brug hing. Nadat de man door nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt, was zijn achterwiel blijven haken aan het wegdek. Mogelijk is de man tijdens het rijden onwel geworden.

De auto werd vastgezet door de brandweer en de man werd uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Auto hangt aan brug Bron: zwartewaterkrant.nl


Met dank aan WEST voor de informatie en foto

Rotterdam verliest laatste finalist

Het ABN-Amro toernooi is zijn twee finalisten van vorig jaar kwijt geraakt. Nadat eerder deze week Christophe Rochus in de eerste ronde van David Ferrer verloor, moest titelverdediger Radek Stepanek vandaag vandaag het toernooi verlaten.

Het duel tussen Stepanek en Kohlschreiber ging gelijk op, in beide sets was een tiebreak nodig voor de beslissing. In beide tiebreaks was Kohlschreiber de sterkste.

Van auto naar polygonen in Gran Turismo HD

Jalopnik laat ons zien hoe een auto wordt gescand om vervolgens in Gran Turismo HD terecht te komen.
In een verdonkerde ruimte wordt een laserstraal losgelaten op de auto, waarna realtime een 3d model van de auto wordt gemaakt.

De eigenaar van een zeldzame Chevrolet Corvette uit 1960 omschreef het proces als volgt:

quote
"The first scan they did was the underside of the car. They did a pan of the chassis. As they were scanning it, in real time, there was a 3-D wireframe model being built of the car on the screen. You could actually see the relationship between the body mounts and the floor. You could see the exhaust and the clearance that the exhaust had. You could see the tread pattern on the tires, the horns, and all the fasteners holding those in place, the whole chassis, the headers, the oil pan - everything."

Ook het interieur van de auto wordt gescand, wederom met een laser:
quote
"It was bizzare. A red line swept across the interior. It was sort of a spacey type of a deal. The room was somewhat dimly lit, and you would see this red line sweep across - bzzzzzzzzt. As soon as it finished it was producing a 3d wireframe model to scale on the screen."

Nadat de auto compleet gescand was werden alle handelingen die maar mogelijk zijn met een auto uitgevoerd en gefilmd. Dingen als schakelen, auto starten, sturen, handrem aantrekken en nog meer handelingen werden allemaal gedocumenteerd.
Nu deze stap klaar is wordt er door een groep van 40 man gewerkt om de auto in de game te krijgen, met precies de juiste wegligging en het juiste gedrag. Uiteindelijk betekent dit dat er meer tijd in de digitale versie dan in de "analoge" versie zal zitten.


De opstelling om auto's te scannen

Heroes in a half-shell in demovorm beschikbaar & screens

Men neme de Ooze, wat schildpadden, een ninjutsu-sensei en een hele berg pizza's en zie daar de formule voor wat ooit een van de populairste televisieseries in de jaren negentig was.
De vier schildpadden worden binnenkort met de hulp van CG op het bioscoopscherm getoverd, de bijbehorende videogame met Raphael, Michaelangelo, Leonardo en Donatello in de hoofdrol komt nog eerder uit. En als je echt niet kunt wachten tot je met de groene helden kunt spelen, kun je nu alvast de demo downloaden.

Mirrors:
Gamer's Hell
Worthplaying
Strategy Informer

We hebben ook nog wat screenshots van de PS2-versie die we graag met jullie willen delen:









Grygera naar Juventus

Zdenek Grygera zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Juventus. De Ajax-speler tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit de Italiaanse Serie B.

De Tsjechische centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, mag bij de Amsterdammers na dit seizoen transfervrij vertrekken. Grygera voetbalde voordat hij bij Ajax aan de slag ging in Tsjechie voor Zlin, Petra Drnovice en Sparta Praag. Bij Ajax groeide Grygera uit tot een waardevolle verdediger, maar kon door zijn blessuregevoeligheid niet altijd in actie komen.

Haase uitgeschakeld in Rotterdam

Het is Robin Haase niet gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinale van het ABN Amro toernooi in Rotterdam. De Nederlander verloor in twee sets van de Rus Mikhail Youzhny: 6-2 en 6-4.

Youhzny liet vanaf het begin al zien dat hij geen cadeautjes zou gaan uitdelen. Haase wist echter knap bij te blijven tot 2-2. Hierna liet de nummer 22 van de wereld zijn klasse zien en won vier games op rij. In de tweede set wist de Rus Haase al in de derde game te breaken. De 19-jarige Nederlander wist vier breakpoints weg te werken maar de vijfde was wel raak.

Staking bij wielrenners voor Parijs-Nice dreigt

Als het aan de Internationale Wielerunie (UCI) ligt staan er op 11 maart géén ProTourploegen aan het vertrek van Parijs-Nice. In een brief aan alle ProTourteams laat de UCI weten dat ploegen uit de hoogste wielercompetitie niet aan de start mogen staan van een 'nationale race', zoals 'de Koers naar de Zon' nu gecatalogeerd staat.

Het schriftelijke schrijven van de wielerbond kan gezien worden als de volgende slag in de oorlog tussen de UCI en de organisator van onder meer Parijs-Nice en de Tour de France. De Fransen gaven de eerste oorlogsverklaring af door Unibet.com als nieuwbakken ProTourteam géén startrecht te verlenen, de UCI liet als reactie daarop weten eventueel geen internationale juryleden naar Frankrijk te sturen. Nadat ASO weer had aangegeven dan als nationale wedstrijd met nationale juryleden te gaan werken, was nu de UCI weer aan zet.

De oorzaak van de 'wieleroorlog' is te herleiden tot een geschil tussen beide kampen over de ProTour. ASO - evenals diens Italiaanse (RCS) en Spaanse (Unipublic) equivalent - wil zijn wedstrijden niet laten opnemen in de internationale wielercyclus van de UCI, waardoor de bond ermee dreigt die te verbieden.

No More Heroes wordt meest gewelddadige game ooit

No More Heroes, het Wii spel van de makers van Killer 7, heeft een missie: het meest gewelddadige spel ooit worden, en daarmee Manhunt 2 overtreffen.

Het spel draait om Travis Touchdown, een beetje een Johnny Knoxville type. Hij is nogal een otaku en een grote Star Wars geek. Als hij via een internetveilig een lightsaber in handen krijgt, besluit hij om een huurmoordenaar te worden. Het doel van het spel zal zijn om andere huurmoordenaars te vermoorden zodat jij de beste huurmoordenaar ter wereld wordt. Dit doe je in een free-roaming omgeving, met vele side-quests en andere dingen om je mee bezig te houden.

Helaas zal dit niet de game worden waar elke Star Wars fan op wacht, de lightsaber zal namelijk niet direct met de bewegingen van de Wii-mote volgen. De lightsaber wordt bestuurd via de A-knop in combinatie met bewegingen van de Wii-mote om verschillende moves te maken of om finishing moves uit te voeren.

De game wordt deze zomer in Japan verwacht.


Travis Touchdown, huurmoordenaar nr. 1

Masters op Zandvoort geschrapt

Gisteren werd bekend dat het Circuit Park Zandvoort twee geluidsdagen moest inleveren na een uitspraak van de Raad van State. De directie van het Circuit Park heeft nu besloten dat het Masters-weekeinde zal verdwijnen.

Er zal nog wel geprobeerd worden de hoofdrace van het evenement, de Masters of Formule 3, onder te brengen in een ander raceweekeinde. "Het is een overweging om die Formule 3-races als supportprogramma aan een A1GP-weekeinde toe te voegen", aldus een woordvoerder van het circuit.

UEFA beslist vrijdag over protest Lille

Morgenmiddag zal de UEFA een beslissing nemen over het protest dat Lille heeft aangetekend tegen de 0-1 nederlaag die het dinsdag leed in de Champions League tegen Manchester United. De Franse club vindt dat de winnende treffer van Ryan Giggs niet goedgekeurd had mogen worden door de Nederlandse arbiter Erik Braamhaar.


De vleugelspeler benutte een vrije trap terwijl Lille nog bezig was met het neerzetten van een muur. Braamhaar keurde de treffer goed. De Franse formatie dreigde aanvankelijk de wedstrijd niet te zullen uitspelen, maar kwam daar toch op terug.

GroenLinks: Weinig emancipatie in regeerakkoord

GroenLinks vindt dat het nieuwe kabinet weinig te bieden heeft als het gaat om de emancipatie van de vrouw. De partij wil dat het Sociaal en Cultureel Planbureau het nieuwe regeerakkoord op de korrel neemt voor wat betreft de effecten van het beleid op de positie van de vrouw.

Zo'n 'emancipatie-effectrapportage' is volgens GroenLinks hard nodig, omdat naast kleine stappen vooruit, in het regeerakkoord "vooral vage plannen staan en stappen terug in de tijd". Het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen staat onder druk en bijstandsmoeders worden geparkeerd in een armoedige uitkering, vindt GroenLinks.

Nederland scoort het slechtst in Europa als het gaat om emancipatie en haalt de eigen doelstellingen, die in 2000 zijn geformuleerd, bij lange na niet. De top van het bedrijfsleven bestaat in Nederland voor zes procent uit vrouwen. In de rest van Europa ligt dit percentage vier punten hoger. Daarnaast werkt de Nederlandse vrouw veel vaker deeltijds dan haar Europese geslachtsgenoot. Slechts 39% van alle Nederlandse vrouwen werkt voltijd, terwijl dit in Europa 74 % is. "Het is tijd voor een emancipatieoffensief, want dit [regeerakkoord] lijkt nergens op", aldus Halsema.

Ronde van Aragon afgelast

De ronde van Aragon zal dit jaar niet doorgaan. De organisatie van de Spaanse rittenkoers kreeg het financiële gedeelte niet rond en moet noodgedwongen afzien van de wedstrijd.

De Ronde van Aragon zou van 18 tot en met 22 april op het programma hebben gestaan. Vorig jaar kon dezelfde ronde ook al niet doorgaan. De financiële problemen zijn ontstaan nadat bekend werd dat de Spaanse televisie de rittenkoers niet uit zou zenden.

Beschonken automobilist valt in slaap tijdens aanhouding

Icoon OpmerkelijkEen 42-jarige beschonken automobilist is woensdag tijdens zijn aanhouding in slaap gevallen. Hij werd aangehouden omdat er geen linker buitenspiegel op zijn auto zat. Bovendien was de man onder invloed van alcohol en was hij niet in het bezit van een rijbewijs.

De man kon zijn ogen niet meer openhouden terwijl er werd gewacht op vervoer naar het politiebureau. Dit meldde de politie in Den Haag donderdag.

Met dank aan YubYub en Tommii_Dark voor de submit.

Noren heersen op langlaufsprint

De Noorse delegatie op het WK Langlaufen in het Japanse Saporro presteert boven verwachting goed. De wereldtitels op het onderdeel langlaufsprint zijn naar Noorwegen gegaan. Bij de vrouwen won Astrid Jacobsen en bij de heren was Jens-Arne Svartedal de sterkste.

Bij de vrouwen ging lange tijd de Sloveense Petra Madjic aan de leiding. Net voor de finishlijn wist de Noorse Madjic te passeren. Bij de heren troefde Svartedal de Zweed Mats Larsson en zijn landgenoot Eldar Rönning af in de in klassieke stijl gelopen langlaufsprint.

Bij de Olympische Winterspelen in Turijn slaagde Noorwegen er bij de Noordse nummers niet in om één gouden medialle te veroveren.

K3 is evil...

Dat kan menig ouder je wel vertellen. Hun liedjes zijn aanstekelijk en kinderen zijn er gek op. Veel ouders worden dan ook regelmatig doodgegooid met liedjes van K3.

Alleen heeft K3 volgens sommige mensen een hele andere agenda. Ze zijn namelijk satanistisch en proberen kindjes stiekem te hersenspoelen. Hoe? Nou door een verborgen boodschap in de liedjes te stoppen, die je alleen kunt horen als je het liedje achterste voren afspeelt. Oma's aan de top wordt zo ineens een liedje over massamoord.

K3 is dus echt heel erg evil...
Een oplettende lezer tipte ons dat dit in 2002 al op het forum te lezen was

Hans Klok strikt Carmen Electra

Icoon TheaterHans Klok heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan Carmen Electra zal meespelen in zijn nieuwe show 'Faster Than Magic'. De voluptueuze dame wordt de vierde assistent van de illusionist, naast Debbie Verheij, Zarina Potapova en Nathalie Hoop. De première van de voorstelling is op 12 mei in de Amerikaanse gokstad Vegas.

Klok, die vandaag 38 is geworden, vertelt aan Metro wat Carmen nog meer moet doen, dan alleen mooi-zijn. "De show die ik nu speel gaat over mijn eigen leven. Niet op shakespeare-achtige wijze, maar lekker luchtig. Bij één van de scenes lig ik in mijn bed te dromen en dan stapt Carmen uit een poster. Ze gaat nog strippen ook." De voormalige Baywatch-actrice gaat daarnaast een nummer zingen, dat door Prince zal worden geproduceerd.

Een samenwerking met de sexy Electra is erg goed voor de publiciteit, zo heeft de illusionist ondervonden. "Ik ben gevraagd voor alle talkshows en grote kranten. Carmen is een begrip in Amerika. Ze zorgt voor veel publiciteit en dat heb je nodig. Alleen al met haar door Los Angeles lopen, was een ervaring. We hadden een hele stoet fotografen achter ons aan".

Met de voorstelling in Vegas wordt een jongensdroom van de illusionist waarheid. "Als klein jongetje in Purmerend hoorde ik al van de shows van Siegfried & Roy en dacht ik al: Ik ga voor Vegas. Dat is toch het Mekka van de magie".

Carmen Electra
Carmen Electra

Met dank aan YubYub en Tommii_Dark voor de submit.

Ook Atlas moet er aan geloven in God Of War 2

Kratos houdt flink huis in David Jaffes versie van de Griekse mythologie. In deel twee worden nog meer mythologische figuren in de weg van de Geest van Sparta geworpen dan in deel een.
Een van de arme zielen die van heel dicht bij kennis zal maken met Athena's Blades zal Atlas zijn. Deze zoon van de titaan Kronos leidde de oorlog van de titanen tegen de oppergod Zeus en kreeg daarom de straf op de rand van de wereld de hemel op z'n schouders te dragen.
















Vanaf 20 april mag je je goddelijke wraak op Athene en Zeus in gaan zetten.

'Eigen douche voor Britse moslimscholier'

De Engelse Moslimraad wil dat er in scholen aparte douches worden gebouwd voor islamitische schoolkinderen. De moslimleerlingen moeten verder eigen kleedruimtes krijgen, vindt de raad. Verder staan aparte klassen voor alléén jongens of meisjes en gebedsruimtes op het wensenlijstje van de Moslimraad. Bovendien moet islamitische jongens op scholen worden toegestaan een baard te laten groeien.

In Groot-Brittannië is boos gereageerd op de voorstellen. De vereniging van schoolhoofden noemt de voorstellen ''totaal onwerkbaar''.

Volgens de moslimraad, die zegt 400.000 islamitische leerlingen te vertegenwoordigen, staan veel scholen niet open voor ''redelijke verzoeken'' van islamitische ouders. ''Moslimkinderen worden te vaak gedwongen zich aan te passen'', zo zegt de raad vandaag in de Britse krant Daily Mail.

Met dank aan Snarfv6 voor de submit.

TU Delft stapt in Second Life

Icoon InternetDe Technische Universiteit Delft is van plan om zich op korte termijn te vestigen in het populaire 'spel' Second Life. Op dit moment zijn ze druk bezig met het onderhandelen om een stukje grond te verkrijgen in het spel. Hiermee zou de TU Delft de eerste universiteit van Nederland zijn die zich vestigt in Second Life.

Dr. Igor Mayer is één van de projectleiders en hij verwacht dat binnen enkele weken begonnen kan worden met het inrichten van de stukken grond. De TU zal één stuk grond gebruiken om een soort van campus op te zetten en het andere stuk zal een soort onderzoekscentrum worden. De totale kosten hiervan komen op ongeveer 4000 euro, dit is inclusief het kopen van de grond.

Het onderzoekscentrum krijgt de naam Next Generation Infrastructures en zal in de toekomst ook gebruikt worden voor serious games. Deze games worden bijvoorbeeld gebruikt om besluitprocessen te simuleren, en dit kan prima in Second Life.

Het andere eiland krijgt de naam Delft Technical University en zal dus een soort campus worden. Het wordt geen gewone campus, maar een drijvende campus en is uniek in zijn soort. Het gebouw zal drijven in het water, maar daarvoor zal het eiland eerst onder water gezet moeten worden omdat je in Second Life geen stukken water kunt kopen. "De drijvende campus in Second Life biedt me de gelegenheid om te onderzoeken of mensen een drijvende stad aantrekkelijk vinden", aldus ir. Rutger de Graaf, bedenker van de drijvende stad.

Andere faculteiten hebben ook interesse in Second Life, maar daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Voor de faculteit Industrieel Ontwerpen is Second Life in principe een ideale testwereld. Veel producten kunnen eerst getest en beoordeeld worden in Second Life voordat het uitgebracht wordt in de echte wereld.

Voor meer games-gerelateerd nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

TU Delft stapt in Second Life

De Technische Universiteit Delft is van plan om zich op korte termijn te vestigen in het populaire 'spel' Second Life. Op dit moment zijn ze druk bezig met het onderhandelen om een stukje grond te verkrijgen in het spel. Hiermee zou de TU Delft de eerste universiteit van Nederland zijn die zich vestigt in Second Life.

Dr. Igor Mayer is één van de projectleiders en hij verwacht dat binnen enkele weken begonnen kan worden met het inrichten van de stukken grond. De TU zal één stuk grond gebruiken om een soort van campus op te zetten en het andere stuk zal een soort onderzoekscentrum worden. De totale kosten hiervan komen op ongeveer 4000 euro, dit is inclusief het kopen van de grond.

Second Life is een prachtig platform om Delftse ontwerpen en uitvindingen te promoten.

Het onderzoekscentrum krijgt de naam Next Generation Infrastructures en zal in de toekomst ook gebruikt worden voor serious games. Deze games worden bijvoorbeeld gebruikt om besluitprocessen te simuleren, en dit kan prima in Second Life.

Het andere eiland krijgt de naam Delft Technical University en zal dus een soort campus worden. Het wordt geen gewone campus, maar een drijvende campus en is uniek in zijn soort. Het gebouw zal drijven in het water, maar daarvoor zal het eiland eerst onder water gezet moeten worden omdat je in Second Life geen stukken water kunt kopen. "De drijvende campus in Second Life biedt me de gelegendheid om te onderzoeken of mensen een drijvende stad aantrekkelijk vinden", aldus ir.Rutger de Graaf, bedenker van de drijvende stad.

Andere faculteiten hebben ook interesse in Second Life, maar daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Voor de faculteit Industrieel Ontwerpen is Second Life in principe een ideale testwereld. Veel producten kunnen eerst getest en beoordeeld worden in Second Life voordat het uitgebracht wordt in de echte wereld. De vraag is nu of Second Life wel echt representatief is voor de echte wereld?



Davidenko kwarfinalist Rotterdam

Nikolai Davidenko heeft zich vrij gemakkelijk weten te plaatsen voor de kwartfinale van het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam. De Rus versloeg Marc Gicquel met 6-3 en 6-3.

Kort leek het erop dat de Rus misschien wel het toernooi zou moeten verlaten. Bij een 2-1 voorsprong in de eerste set vroeg de nummer drie van de wereld om medische hulp. Na korte behandeling en het intapen van zijn enkel kon hij weer de baan op.

Wii best verkochte spelcomputer in VS

Icoon Economie Nintendo's Wii was in januari de bestverkochte spelcomputer in de Verenigde Staten. Bovendien stonden vier Wii-spellen in de top tien van best verkochte computerspelletjes. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van marktonderzoeker NPD.

Hiermee is de, in november vorig jaar geïntroduceerde, Wii de Xbox 360 van Microsoft voorbijgestreefd. In januari werden volgens berekeningen van het onderzoeksbureau 436.000 Wii's verkocht. Van de Xbox gingen 294.000 stuks over de toonbank. In december waren er 604.000 Wii's en 1,1 miljoen Xbox 360 spelcomputers verkocht.

Na de Wii verkocht de zeven jaar oude Playstation 2 van Sony met 299.000 stuks het best. Van de Playstation 3 zijn er 244.000 verkocht. Er woedt een felle strijd tussen fabrikanten van spelcomputers.

Nintendo lijkt met de introductie van de Wii een slimme slag te hebben geslagen. De Wii heeft een uniek besturingssysteem, waarvoor de gebruiker zelf in beweging moet komen. Als een speler bijvoorbeeld tennist, moet hij met de afstandsbediening bewegen alsof hij een tennisbal wegslaat.

Op de Japanse markt is de dominantie van de Wii nog groter. Onderzoeksbureau Enterbrain rekende begin februari uit dat de Wii in januari 405.000 keer werd verkocht. Hierna kwam de Playstation 3 met 148.000 stuks. De Xbox 360 verkoopt in Japan een stuk minder goed.

Op FOK!games staat een uitgebreid overzicht van bovenstaande cijfers, inclusief tabellen.

Vrouwen vonden wapens uit

Icoon WetenschapWapens zijn mogelijk uitgevonden door vrouwen en apen gebruiken ze tegenwoordig ook. Dit stellen onderzoekers van een Britse en een Amerikaanse universiteit begin komende maand in het vaktijdschrift Current Biology.

Delen van de publicatie zijn donderdag op de website van het blad verschenen. De onderzoekers baseren zich op het gedrag van apen. Die maken niet alleen zelf wapens van hout maar vooral vrouwtjes benutten die. Ze bestudeerden in hun onderzoek het gedrag van chimpansees in het zuidoosten van Senegal.

Dat leidde tot de stelling dat vrouwtjes wapens het eerst nodig hadden en daarom vervaardigden bijvoorbeeld uit de bast van bomen. De vrouwtjes en jongen onder de chimpansees hebben geen kracht en geen tijd om zoals de mannetjes te gaan jagen en verzamelen. Ze worden gedwongen hun hersens te gebruiken om een prooi te bemachtigen, constateerden de antropologen van de Universiteit van Cambridge en van de Universiteit van Iowa. Vooral vrouwtjes uit de bestudeerde groep chimpansees maakten en gebruikten met de tanden geslepen stukjes hout om te jagen op bijvoorbeeld kleinere halfaapjes zoals spookdiertjes.

Veel succes hadden ze overigens niet, want in slechts één van de 22 waargenomen aanvallen met de wapens wist een chimpansee een prooi te bemachtigen. Het was bekend dat chimpansees soms stenen of stokjes als hulpmiddelen gebruiken maar niet dat ze wapens met de kennelijke bedoeling te doden gebruiken. De mens moet oorspronkelijk onder dezelfde omstandigheden hebben geleefd als deze groep apen in de Senegalese regio Fongoli.

UFO: Extraterrestrials krijgt releasedatum

De nieuwste telg in de UFO reeks zit er aan te komen, en het is nu duidelijk wanneer we de game precies mogen verwachten. De game zal op 16 maart van dit jaar in de winkel liggen.

UFO: Extraterrestrials speelt zich af in 2025, op de planeet Esperenza, een planeet die de mensheid heeft gekoloniseerd. Het laat zich raden dat de mensheid hier aliens tegenkomt, en dat deze aliens niet al te vriendelijk zijn zal ook geen grote verrassing zijn. Als afsluiter nog 6 nieuwe screenshots van deze game.







Zwaarste inktvis ooit gevangen

Nieuw-Zeelandse vissers hebben in de Ross Zee bij Antarctica een 450 kilo zware en ongeveer 10 meter lange zogenoemde kolossale inktvis gevangen. De Nieuw-Zeelandse minister van Visserij Jim Anderton heeft dat donderdag gezegd.

Volgens de media in Nieuw-Zeeland is er waarschijnlijk niet eerder een Kolossale inktvis van die omvang gevangen. Anderton zei dat de vis is bevroren en voor wetenschappelijk onderzoek zal worden bewaard.

Van het bestaan van de kolossale inktvis werd voor het eerst gerept in 1925 toen twee tentakels in de maag van een potvis werden gevonden. Nadien zijn nog zeker zes exemplaren gevangen met diepzeenetten op diepten van meer dan 2000 meter.

Inktvis

Wimbledon trekt prijzengeld gelijk

Wimbledon zal komende zomer het prijzengeld van de mannen en de vrouwen gelijk trekken. Het prestgieuze tennistoernooi komt daarmee tegemoet aan de kritiek van spelers en officials.

De prijzengeld verdeling zit nu op één lijn met de andere Grand Slams. Net zoals op de US Open en de Australian Open, krijgen mannen en vrouwen vanaf de winnaars tot en met de verliezers in de eerste ronde, in alle onderdelen hetzelfde bedrag uitgekeerd.

Het toernooi van Roland Garros kent uitsluitend dezelfde prijzen toe aan winnaars. Het evenement in Parijs wijkt dus af van de overige drie Grand Slams.

Ivanenko voorlopig geschorst

De Wereldzwembond FINA heeft Anastasija Ivanenko geschorst. De wereldkampioene op de 800 meter vrije slag is betrapt op het gebruik van Furoseimide, een vochtafdrijvend middel.

Ook voor de aankomende wereldkampioenschappen zwemmen is Ivanenko één van de favorieten op de 800 meter vrije slag. Ivanenko blijft geschorst tot het resultaat van de B-staal. De Russische liep tegen de lamp bij een out-of-competition-controle.

Softwareverkopen Japan

Veel nieuwe games deze week in de top 10 vanuit Japan:

GameConsolePublisherDeze weekTotaal
Professor LaytonNDSLevel 5136.736136.736
Tales of Destiny 2PSPBandai Namco73.02273.022
Bleach 2ndNDSSEGA45.48645.486
Death NoteNDSKonami44.60044.600
Soul CradlePS2Nippon Ichi43.25343.253
Picross NDSNintendo41.105156.664
DQ Monsters JokerNDSSquare-Enix39.5981.134.069
Wii SportsWiiNintendo39.1281.043.683
Wii PlayWiiNintendo29.342908.774
Brain Training 2NDSNintendo28.2543.991.966

Verkoopcijfers Amerika (januari)

Gisteren hadden de eerste hardwarecijfers, maar deze waren verre van compleet. Vandaag kunnen we jullie de volledige lijsten laten zien.

Allereerst de console verkopen:

ConsoleJanuari 2007December 2006November 2006
Wii435.503604.200476.000
PS2299.3521.4M664.000
Xbox 360294.0001.1M511.000
PS3243.554490.700197.000
NDS239.0001.6M918.000
PSP211.000953.200411.900
GBA179.000850.700641.000
Cube34.000 ?? ??

De totale verkopen voor Amerika voor de consoles is als volgt:

ConsoleAantal
PS237,400,000
GBA35,300,000
Xbox14,500,000
Cube11,700,000
NDS9,400,000
PSP6,900,000
Xbox 3604,800,000
Wii1,500,000
PS3933,000

Na de hardware is het natuurlijk de tijd voor de games:

GameConsolePublisherAantal
Lost PlanetXbox 360Capcom329,000
Guitar Hero 2 (incl)PS2RedOctane224.000
Gears of WarXbox 360Epic212.000
Wario WareWiiNintendo201.000
ZeldaWiiNintendo189.000
MaddenPS2EA156.000
ZeldaCubeNintendo144.000
ResistancePS3Sony144.000
RS VegasXbox 360Ubisoft135.000
New MarioNDSNintendo125.000

De top 3 per console is als volgt:

Xbox 360

Lost Planet
Gears of War
Rainbow Six Vegas

PlayStation 3

Resistance: Fall Of Man
Madden NFL 07
Fight Night Round 3

Wii

Warioware: Smooth Moves
Zelda: Twilight Princess
Rayman Raving Rabbids

PS2

Guitar Hero 2 w/guitar
Madden NFL 2007
WWE Smackdown Vs. RAW 2007

Cube

Zelda: Twilight Princess
Naruto: Clash Of Ninja 2
Lego Star Wars II

Handhelds

New Mario (DS)
Mario Kart (DS)
Nintendogs Dalmatiër (DS)

Maduro onzeker over toekomst

Ajax-speler Hedwiges Maduro is onzeker over zijn toekomst bij de Amsterdammers. De 22-jarige Maduro heeft nog geen gesprekken gehad over een eventuele contractverlenging. Maduro heeft nog een contract tot medio 2008.

Ryan Babel, Kenneth Vermeer en Jan Vertonghen hadden allen ook een contract wat liep tot 2008 maar hebben dit ondertussen kunnen verlengen. "Dat we niet worden uitgenodigd voor contractonderhandelingen is wel een bepaald signaal", aldus Zaakwaarnemer Rodger Linse. "Hedwiges wil graag slagen bij Ajax, maar het is logisch dat we ons nu de vraag stellen of hij toekomst heeft in Amsterdam. Mochten club en speler uit elkaar gaan dan hoop ik dat het in goed overleg gebeurt. Er zit geen gelimiteerde transfersom in het contract."

Ortec Nesselande naar bekerfinale

Ortec Nesselande heeft de finale bereikt van het nationale bekertoernooi. De Ploeg van coach Peter Blangé won in Doetinchem met 3-1 van D.O.C. Stap Orion (21-25, 25-21, 25-22 en 25-18). Het eerste duel in de halve finale werd vorige week in Rotterdam door Nesselande verloren met 3-2.

Piet Zoomers/Dynamo zal de tegenstander van de Rotterdammers worden in de eindstrijd van de beker. De Apeldoorners wonnen met 3-1 (30-28, 27-29, 25-16 en 25-15) van de eerste-divisionist Coolflash Ekspalvo.

Didulica nog altijd niet hersteld

Joey Didulicia is nog steeds niet helemaal hersteld. Eind oktober liep de keeper van AZ een hersenschudding op, en daarvan ondervindt de Kroaat nog altijd veel hinder.

"Elke keer als ik train, moet ik overgeven", aldus Didulicia. "Het is moeilijk voorspellen wanneer ik weer fit ben, over hoofdletsel is nog weinig bekend".

Als de doelman weer fit is, is het nog maar de vraag of hij weer zal terugkeren in de basis van AZ. In de winterstop trok Louis van Gaal Boy Waterman aan en die maakt tot dusver een goede indruk.

Broers Van der Geest niet naar Hamburg

Dennis (+100 kg.) en Elco van der Geest (-100 kg.) gaan niet naar de super worldcup van Hamburg. Na lang twijfelen zegden beide judoka uiteindelijk af.

Dennis kampt met de naweeën van een verhoudheid. Voor Elco, die terugkomt van een knieblessure, zou Hamburg het derde toernooi in twee weken zijn. Iets teveel van het goede vindt bondscoach Maarten Arens. Woensdag werd besloten van deelname af te zien.

Meer info over Turok multiplayer-mode

Binnenkort zal de volgende editie binnende Turok-franchise uitgerold worden. Voortgestuwd door de Unreal Engine 3.0 zul je op een verloren planeet je een weg door de jungle moeten werken, onderhand de plaatselijke bevolking ontwijkend.

Zoals een goede shooter betaamt, zal ook Turok een multiplayermode hebben. Deze zal 16 spelers ondersteunen, maar je medespelers zijn niet de enigen die je 2 meter onder de grond met een tuintje op je buik willen hebben. De eerder genoemde plaatselijke bevolking wil dat namelijk ook, vooral omdat jij nu eenmaal eetbaar bent en zij metershoge dinosaurussen zijn.

Deze run ´n gun ´n evade dino´s actie zul je first-hand kunnen ondervinden in de herfst, een demo wordt eind deze zomer verwacht.

Fons Rademakers (86) overleden

Icoon FilmRegisseur Fons Rademakers is donderdag op 86-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Zwitserse Genève, nabij zijn woonplaats Thoiry in Frankrijk. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Rademakers (5 september 1920) bezweek omstreeks vier uur 's ochtends aan de gevolgen van longemfyseem. Rademakers presenteerde in 1958 de film 'Dorp aan de Rivier' aan het publiek. Daarna kwamen nog verschillende films van zijn hand, zoals 'Het Mes' (1961), 'Mira' (1971), 'Max Havelaar' (1976) en 'The Rose Garden' uit 1989. In 1986 kreeg hij een Oscar voor de film 'De Aanslag'.


'Haarlem wil Van den Brom'

HFC Haarlem is in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gestuit op John van den Brom. Van den Brom zal, indien er een akkoord wordt bereikt, daarmee de naar Sparta vertrokken Gert Aandewiel moeten gaan vervangen.

De oud-international die nu nog werkzaam is als hoofd jeugdopleidingen bij Ajax heeft het voorstel in beraad. Het eventuele hoofdtrainerschap van de veertig-jarige Van den Brom geeft mogelijk ook een nieuwe impuls aan het samenwerkingsverband tussen Ajax en Haarlem.

K3-hit bevat 'massamoord'

Oudere jongeren deden het vroeger wel eens met grammofoonplaten van bijvoorbeeld the Beatles: terugdraaien. Met een beetje fantasie kon je dan verborgen satanische boodschappen waarnemen, zo meenden sommigen. De 'Bond Tegen Het Vloeken' heeft nu iets dergelijks ontdekt bij de muziek van de bij kinderen populaire Vlaamse meidengroep K3. Iets wat op internet (weblogs) al jaren bekend is overigens.

Als je de K3-hit Oma's aan de top achterstevoren beluistert, hoor je onder andere 'grote massamoord' en 'godverdomme leuk', zo beweert Peter Smit van de anti-vloekbond. Smit: ''Wij kregen een tijdje geleden een klacht binnen die ons op deze boodschap attent maakte. Wij hebben Studio 100 gevraagd hoe deze boodschap in het nummer terecht is gekomen. Niet omdat we met de beschuldigende vinger willen wijzen, maar gewoon omdat we nogal verbaasd waren.''

Studio 100, de producent achter K3, reageert vooral verbaasd. ''Als dit echt waar is, dan is dit er zonder bedoeling in terecht gekomen. Maar ik denk dat je echt wel veel fantasie nodig moet hebben om zo'n boodschap überhaupt te horen'', aldus Leen Blijweert van Studio 100. Hij gaat uit van een internetgrap.

De Bond Tegen Het Vloeken meent echter dat het goed mogelijk dat de boodschap in Oma's aan de top terecht is gekomen via 'backmasking'. Hierbij wordt een boodschap in het nummer verweven die alleen te horen is als je het achterstevoren beluistert. Sommige rockgroepen voegden die vroeger wel voor de grap toe aan platen, toen je ze nog gemakkelijk achteruit kon draaien op een platenspeler. Godvrezenden beweerden echter dat op deze manier expres 'onbewust satanische boodschappen' werden verspreid.


Met dank aan BaZzY en Bootje84 voor de submit.

Streamline werkt mee aan Unreal Tournament 3

De in Amsterdam gelegen game studio Streamline Studios gaat een belangrijk deel van de 3d content leveren dat in het spel Unreal Tournament 3 toegepast gaat worden.
Epic games, de maker van de Unreal spellen, zijn er blij met deze samenwerking. Zo zegt Mark Rein, de vice president van Epic Games:

Streamline Studios is one of our key external providers of digital content for Epic. We're pleased with the great content they've provided for games such as Gears of War and the Unreal Tournament series

Goed nieuws voor Streamline dus, die eerder al content leverden voor onder andere Gearbox Software, Codemasters, Electronic Arts, Ubisoft en Human Head.

Ratchet & Clank gaan definitief next-gen

Insomniac leverde de shooter Resistance: Fall of Man als launch-game voor de PS3 en maakt bij de ontwikkeling van de wapens dankbaar gebruik van de ervaring die ze op hadden gedaan met de Ratchet & Clank serie op de PS2.
Liefhebbers van de ruimtekat en z'n robotmaatje hoeven echter niet te vrezen voor het voortbestaan van deze platformer. Behalve Size Matters die binnenkort op de PSP verschijnt, zullen zowel Ratchet als Clank op de PS3 verschijnen.
De volledige titel luidt Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, wat ons doet vermoeden dat er weer veel stuk zal kunnen met de knotsgekke wapens die we uit de PS2-games gewend zijn.

Hoofd design Brian Allgeier over de titel:

"The name Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction works on many levels. It signals a new era for the franchise, ties into the game's story, and includes one of our signature subtitle double entendres."

Binnenkort zal Insomniac meer details vrijgeven over de nieuwe Ratchet & Clank.

Uilenberg begrijpt ophef niet

Gisteren meldden we dat Jol weer gepasseerd was door scheidsrechtersbaas Uilenberg en dit weekend niet mocht fluiten. Scheidsrechtersbaas Uilenberg snapt de commotie niet.

"Jol heeft op zijn eigen verzoek drie duels in de eerste divisie gefloten om weer ritme op te doen. Niet omdat wij dat wilden. Daarna floot hij Feyenoord. Maar we hebben 26 scheidsrechters en elk weekeinde slechts 19 wedstridjen. Dus zijn er elke week zeven man vrij. Toevallig behoort Jol dit weekend tot die groep." aldus Uilenberg.

'Vermoorde Imaç was heroïnehandelaar'

Nedim Imaç, de afgelopen zaterdag geliquideerde ex-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor, zat volgens politie en justitie in de heroïnehandel. Justitiekringen hebben tegenover De Telegraaf bevestigd dat Imaç ervan werd verdacht een belangrijk kopstuk te zijn van de gevreesde Turkse heroïnemaffia in Nederland. Tegen hem liep al geruime tijd in het geheim een onderzoek.

Ook het succesvolle Türkiyemspor zou door Imaç met heroïnegeld zijn gefinancierd. Hij had in Nederland voor zover bekend geen zaken of onroerend goed op zijn naam staan. Hij woonde officieel in een huurflatje in zijn geboortestad Den Haag. Kort voor zijn dood had hij aan het huidige bestuur van de voetbalclub aangegeven dat hij een vordering (naheffing) van 1,3 miljoen euro uit eigen zak wilde betalen. Imaç had verder de selectie van het eerste team onder zijn hoede en betaalde de spelersvergoedingen.

De interimvoorzitter van Türkiyemspor Martin van den Heuvel liet afgelopen week weten dat Imaç binnenkort weer voorzitter had willen worden en dat hij ook boordevol nieuwe plannen voor de club zat. Van den Heuvel zei te vrezen dat met de moord op Imaç het voortbestaan van de voetbalclub uit de Hoofdklasse A van het zondag amateurvoetbal aan een zijden draadje hing. Ook gaf hij toen al aan dat als mocht blijken dat de club was gefinancierd met crimineel geld, het voltallige bestuur zou aftreden.

Succes
FC Türkiyemspor en Nedim Imaç waren in Amsterdam een ongekend succesverhaal. In 1987 in eerste instantie opgericht voor Turkse Amsterdammers, wist de club binnen vijf jaar de top van het amateurvoetbal te halen, mede dankzij een aantal profs dat koos voor het amateurbestaan. De club werd tot twee keer toe algemeen landskampioen bij de zondag Hoofdklasse-amateurs. Alleen het algehele Nederlands amateurkampioenschap (tegen de kampioen van het zaterdagvoetbal) werd niet binnengehaald. Huidig trainer van FC Türkiyemspor is oud-betaald voetbalcoach Simon Kistemaker.

Bij Türkiyemspor in Amsterdam en in de Turkse gemeenschap werd Imaç op handen gedragen. Hij was een zeer vooraanstaand figuur binnen de Turkse gemeenschap. Op 1 september 1999 organiseerde Imaç in de Amsterdam ArenA een wedstrijd tussen Ajax en een Turkse selectie ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Een hoogtepunt in het leven van Imaç vormde het bezoek van kroonprins Willem-Alexander in november 2000 aan de voetbalclub, waar hij als gastheer op het sportpark waar Türkiyemspor speelde de personificatie was van de geslaagde integratie in de hoofdstad.

Vandaag wordt het lichaam van Imaç, begeleid door zijn familie, naar Turkije gevlogen, waar hij morgen naast zijn moeder in Istanboel ter aarde wordt besteld.


Met dank aan wauspaus en ikletgoedop voor de submit.

Rosales voorlopig buiten selectie Ajax

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, laat Mauro Rosales voorlopig buiten de selectie van de Amsterdammers. Vanwege de soap rondom een eventuele transfer naar River Plate acht de coach het verstandiger dat de aanvaller er even niet bij is.

"Het begint op een klucht te lijken", aldus Ten Cate. "Mauro is er zelf ook niet duidelijk over. Dan wil hij blijven, dan wil hij weer naar zijn familie in Argentinië. Tot het helemaal duidelijk is, laat ik hem buiten de selectie."

River Plate probeert Rosales al weken in te lijven, maar de Argentijnse voetbalclub heeft zich nog niet met het vereiste transferbedrag bij Ajax gemeld.

iPhone nu merknaam van Apple en Cisco

Icoon TelecomDe Amerikaanse bedrijven Apple en Cisco Systems hebben een overeenkomst gesloten over het gebruik van de naam iPhone. Cisco Systems, fabrikant van netwerkapparatuur voor internetverkeer, klaagde Apple aan voor het ten onrechte gebruiken van de merknaam voor een nieuwe multimedia-telefoon.

In een gezamenlijke verklaring zeiden de bedrijven dat ze voortaan beiden wereldwijd onbeperkt gebruik kunnen maken van de naam iPhone. Cisco trekt de eerder ingediende aanklacht in. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Cisco kreeg de rechten van de merknaam iPhone in 2000 in handen, nadat het een ander bedrijf had gekocht dat al een aantal jaren apparaten verkocht met de naam iPhone. Cisco verkoopt sinds eind vorig jaar, net als Apple, ook telefoons met toegang tot internet.

De iPhone van Apple kan bellen, surfen op internet en muziek en beeldmateriaal afspelen. Apple introduceerde het langverwachte product in januari. Eind dit jaar ligt het product in Europa in de winkels.

'Slachter van Bergen' mogelijk opgepakt

Icoon MisdaadMet de arrestatie van een 67-jarige man in Montenegro komt er misschien een einde aan de nooit opgeloste 'vuilniszakmoorden' tien jaar geleden rond het Belgische Bergen. Dat melden Belgische kranten donderdag.

In 1996 en 1997 werden vijf vrouwen in de buurt van Bergen vermoord, hun lichamen werden in stukken gesneden teruggevonden in vuilniszakken. De dader, al snel de 'slachter van Bergen' gedoopt, werd nooit gevonden.

Nu is in Montenegro de 67-jarige Montenegrijn Smailj T. opgepakt die door de politie niet alleen verdacht wordt van moorden in België maar ook in de Verenigde Staten. Volgens een Montenegrijnse krant zou hij alleen al in België elf moorden hebben gepleegd. De man zou zijn opgepakt met hulp van de Amerikaanse opsporingsdienst FBI.

Over de arrestatie van de Montenegrijn stelde justitie in Bergen donderdag dat ''het spoor ernstig'' is, maar dat er nog geen objectieve bewijzen zijn voor betrokkenheid van de man bij de vuilniszakmoorden in Bergen.

In de Verenigde Staten wordt hij verdacht van doodslag op zijn vrouw. De vrouw werd in 1990 in Brooklyn (New York) om het leven gebracht en net als de slachtoffers in Bergen in stukken gesneden. Destijds hebben VS de uitlevering van de man aan België gevraagd, maar hij werd nooit gevonden.

Nu wordt duidelijk dat hij mogelijk na zijn vertrek uit New York enige tijd onder een andere identiteit in de buurt van Aarlen in Wallonië heeft gewoond. Hij zou daar gewerkt hebben als taxichauffeur.

De Albanese politie verdenkt de man ervan dat hij zijn laatste vrouw heeft vermoord. Justitie in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica heeft inmiddels DNA van de man afgenomen. Dat wordt vergeleken met DNA-stalen van de FBI

Met dank aan kahaarin voor de submit.

T-SHIRTS! Met tepels.

We hebben het allemaal al vaker gezegd. Je kan in de maand februari "unieke" FOK!Weblog T-shirts winnen. Nou hebben we onze weblogcrewleden ook een T-shirt gegeven. En daarvan willen we een klein voorbeeld tonen. Ik zal gedurende de dag nog wat meer foto's plaatsen hier in dit blogje. Maar dit is vast een lekkere om mee te beginnen.

Update 9:45
Ja, dat is dus een man. Een ietwat "gezellige" man. Maar toch zeer zeker een man die het spannend vond om op de foto te gaan. Zijn naam zullen we maar even voor ons houden. Om jullie toch te geven wat je hierboven al dacht te zien :


Dit zijn wel allemaal vrouwen.

Wederom blessure Robben

Naast John Terry heeft ook Arjen Robben een blessure overgehouden aan het Champions League-duel van gisteravond tussen FC Porto en Chelsea. De aanvaller lijkt een spier te hebben verrekt en zal aankomende zondag vermoedelijk niet kunnen meedoen in de finale van de Carling Cup.


Na een kwartier spelen kwam de Nederlander in het veld voor de geblesseerd geraakte Terry, maar in de rust moest hij alweer worden gewisseld nadat hij zich vlak voor het rustsignaal verstapte. Hoe zwaar de spierblessure is die hij hierbij opgelopen heeft, zal vandaag of morgen duidelijk moeten worden.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

22 februari

2006

- Ajax is het vervolg van de Champions League met een remise begonnen. In de ArenA wordt het 2-2 tegen Internazionale. Ajax stond bij de rust nog met 2-0 voor.
- De gemeente Velsen heeft geen veiligheidsverklaring afgegeven voor het stadion van Stormvogels Telstar. Als dit niet snel is gebeurd, zal de KNVB geen proflicentie uitgeven aan de Velsense club voor komend seizoen, daardoor is betaald voetbal dan niet meer mogelijk. De Stormvogels zijn in beraad gegaan over de stappen die zij zullen gaan ondernemen.

2005

- Het debuut van Moskou als deel van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) is een jaar uitgesteld tot 2006. De Russische hoofstad heeft meer tijd nodig om een race met de omvang van een Formule 1 wedstrijd te kunnen huisvesten
- Antonio Pizzonia zal dit jaar niet racen in de Champ Car-serie. Het testcontract met Williams staat zijn overstap naar de Verenigde Staten in de weg.
- PSV wint de eerste wedstrijd in de zestiende finales van het Champions League toernooi. In het eigen Philips-stadion wordt AS Monaco met 1-0 verslagen.
- Sauber zal in 2006 rijden met motoren van BMW. Frank Williams maakt dat bekend, na een gesprek met de motorsport-directeur van BMW, Mario Theissen. BMW levert op dat moment alleen motoren aan Williams.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 22 februari 2004 was zo'n dag.

2003

- Een dag na Rafael van der Vaart verlengt ook Nigel de Jong zijn contract bij Ajax. Zijn nieuwe contract loopt tot medio 2006.

Dagsucces Voigt in Californië

Jens Voigt heeft de derde etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De rit ging over 152,2 kilometer en voerde van Stockton naar San José. De Duitse wielrenner van CSC klopte de Amerikanen Levi Leipheimer (tweede) en Christopher Horner (derde) in de spurt.

De Nederlandse wielrenner Robert Gesink eindigde als vierde, op vier seconden achterstand. Ook Bram Tankink, Theo Eltink en Bram de Groot maakten deel uit van de omvangrijke kopgroep. In het algemeen klassement heeft Leipheimer nog drie tellen voorsprong op Voigt. Beste Nederlander is Bram De Groot, hij staat 26e op iets meer dan een halve minuut.

DVD: House MD (Seizoen 1)

Een ziekenhuisserie met een sarcastische manke Brit als middelpunt. Elke aflevering is opgebouwd volgens een vast stramien, die verdacht veel overeenkomsten vertoont met de manier waarop CSI in elkaar steekt. Dat samen zou resulteren in een beoordeling van vier sterren. Dat nu al vertellen, druist in tegen de standaard formules voor een review. House steekt echter net iets anders in elkaar dan de standaard formule voor een CSI misdaad verhaaltje zou doen vermoeden. Die verwijzing naar die succesvolle serie klopt wel een beetje, alleen dan met een misdaad waarbij de dader geen persoon is maar een bacterie, gif of virus.

Overvallers Nederlands echtpaar verkleed als agent

Icoon Misdaad De twee mannen die zijn aangeklaagd voor de overval op een Nederlands echtpaar eind vorig jaar in Nieuw-Zeeland, waren verkleed als agenten om vertrouwen te winnen. Dat blijkt uit details van het politiedossier die donderdag zijn vrijgegeven, meldden Nieuw-Zeelandse media.

De verdachten, de 30-jarige Keith McEwen en de drie jaar jongere Christopher Manuel, verschenen donderdag opnieuw in de rechtbank in Kaikohe. McEwen bekende eerder deze week zijn aandeel in de ontvoering en beroving van een Nederlands echtpaar en de verkrachting van de vrouw. Manuel heeft dat niet gedaan.

Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis, toen het in november in de Bay of Islands op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland werd overvallen. De als agent uitgedoste daders tikten op het raam van hun camper en vroegen hen de deur te openen. Vervolgens drongen ze binnen, bedreigden de Nederlanders met een pistool en bonden hen vast. De vrouw werd vervolgens gedrogeerd en verkracht. Ook werd geld gepind met bankpasjes van de Nederlanders. Pas na twee dagen kwam er een einde aan het drama toen het echtpaar op een verlaten plek werd achtergelaten.

Wederom tevredenheid bij Spyker

Op een regenachtig en mistig circuit heeft Spyker F1 ook de laatste testdag in Valencia naar tevredenheid afgesloten. Christijan Albers en Adrian Sutil reden vandaag gezamenlijk 162 ronden.

"Ik denk dat we het erg goed gedaan hebben, ik was in staat om een complete race afstand af te leggen zonder echte problemen. We hebben veel gedaan aan de set-up en nu de balans beter is kan ik de auto meer pushen op nieuwe banden in de eerste ronde en ik weet dat we nog wat werk te doen hebben, zeker als we vooruit kijken naar Barcelona, maar we zitten op de goede weg en dat is erg motiverend," aldus Albers.

Ook Sutil is tevreden: "We hadden een aantal goede rondes in het laatste uur en we hebben een aantal controlesystemen en set-ups uitgetest. Wanneer we nu een bocht aansnijden hebben we veel meer stabiliteit in de auto maar ook wanneer we in het midden van een bocht zitten is er nog maar weinig onderstuur.
Op elke gebied hebben we meer grip, de volgende keer gaan we verder met het testen van de controle instellingen en verschillende configuraties, ook zullen we meer power uit de banden willen halen."


Van 27 februari tot 1 maart zal Spyker voor de laatste keer testen in Barcelona voordat het echte werk in Australië gaat beginnen.

Djokovic met moeite door

Novak Djokovic heeft zich met moeite weten te plaatsen voor de kwarfinales van het ABN-AMRO tennistoernooi in Rotterdam. De als dertiende geplaatste Djokovic had alle mogelijke moeite met qualifier Andrei Pavel. Uiteindelijk won het negentienjarige Servische talent wel met 6-7 (8), 6-1 en 6-3.

Djokovic neemt het morgen in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen de als tweede geplaatste Spanjaard Tommy Robredo en de Zuid-Afrikaan Rik de Voest.

Clinton en Obama botsen over financier

De twee belangrijkste kandidaten voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, Hillary Clinton en Barack Obama, hebben ruzie gekregen.

Clinton eist dat haar tegenstrever afstand neemt van uitspraken van Hollywood-filmbons David Geffen, een vroegere Clinton-aanhanger die zich achter Obama heeft geschaard.

Geffen haalde op een geldinzamelingsactie voor Obama hard uit naar Hillary en haar man Bill, de vorige president. Hij noemde Hillary een overambitieus en 'polariserend' figuur die niet in staat is het land na president George Bush te verenigen. Geffen betitelde Bill als een 'roekeloze jongen' die zijn tegenstanders van een hoop munitie voorziet. Hij doelde kennelijk op de Lewinsky-affaire die Bill Clinton bijna het presidentschap kostte.

Clinton hekelde woensdag via een woordvoerder de uitspraken en zei dat Obama zich schuldig maakt aan negatieve campagnevoering, iets dat hij had beloofd niet te doen. Obama zei via een zegsman dat hij niet van plan is zijn excuses aan te bieden voor de opmerkingen van iemand anders.

Geffen onderhield in het verleden warme betrekkingen met Bill Clinton en tastte later in de buidel om Hillary als senator in New York te krijgen en te houden. Hij is overgestapt naar het Obama-kamp omdat hij denkt dat de zwarte senator uit Illinois met zijn warmte en charisma de meeste kans heeft om de Republikeinen te verslaan bij de presidentsverkiezingen.

Tottenham wint bij Everton

Tottenham Hotspur won gisteravond de lastige uitwedstrijd tegen Everton in de Engelse Premier League met 1-2. Hierdoor steeg de ploeg van coach Martin Jol naar de tiende plaats in de stand.


Na ruim een half uur spelen kwam Tottenham op voorsprong via Dimitar Berbatov, maar Mikel Arteta bracht Everton snel op gelijke hoogte. Vervolgens leek het er lange tijd op dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, maar Jermaine Jenas maakte in de slotfase de winnende goal voor Tottenham.

Wigan Athletic, de ploeg van middenvelder Denny Landzaat, pakte een belangrijk punt bij Watford. Het degradatieduel eindigde in 1-1, waardoor Watford laatste blijft in de Premier League. Wigan staat drie plaatsen hoger.

Henry gelooft er nog in

Thierry Henry heeft nog steeds de moed niet opgegeven om zich met Arsenal te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Nadat Arsenal dinsdagavond met 1-0 onderuit ging in Eindhoven bij PSV, moet Arsenal de return in Londen met een verschil van twee doelpunten of meer winnen.

"We wisten dat ze ons zouden opwachten achterin. We konden de bal goed rondspelen en kregen dan ook een paar kansen, maar wisten die helaas niet te verzilveren", aldus een teleurgestelde Henry. "Het ligt nog helemaal open. Ik heb er vertrouwen in dat we het thuis af kunnen maken tegen PSV. Met alle respect voor PSV, maar we hebben laten zien dat we genoeg kunnen om ze thuis te verslaan. Zonder die geweldige keeper Gomes hadden we gewonnen. Gomes verdient alle credits van PSV."

BNN en Geenstijl toch door met Steengeyl

Icoon TelevisieEr zit nu alsnog een dikke kans in dat GeenStijl op televisie komt bij de publieke omroep. 'Steengeyl' werd onlangs op het laatste moment teruggetrokken omdat de netcoördinator van Nederland 3 het naar een nachtelijk tijdstip had verplaatst. Hij vond het programma niet goed genoeg. Zowel GeenStijl als BNN waren daar niet blij mee.

"We zijn nu bezig om weer zaken op te nemen", zegt GS-directeur Dominque Weesie. "Dan moeten we een pilot maken en weer met meneer Lips om tafel gaan zitten. Begin april weet ik daar meer over. Een start in de zomer lijkt hem goed mogelijk. Als heel Hilversum platligt, is het makkelijker om een goed tijdstip te krijgen waarop je je kunt bewijzen. BNN heeft daar wel ervaring mee. De Lama's zijn ook begonnen in de zomer."

Opmerkelijk genoeg was de achterban van GeenStijl blij met het falen van Steengeyl. "Dat zijn jakhalzen", zegt Weesie. "De grootste critici waren vijfentwintig man die zich speciaal voor de gelegenheid hadden geregistreerd. Van die nieuwe IP-adressen waren er acht afkomstig van het Mediapark. We hebben daar blijkbaar geen vrienden gemaakt."

Mogelijk einde skisport door opwarming aarde

De voorzitter van de internationale skibond (FIS), Gianfranco Kasper, heeft gezegd dat de opwarming van de aarde een bedreiging vormt voor het voortbestaan van de skisport.

"Als de opwarming doorzet, verliezen we eerst de skigebieden die lager dan duizend meter liggen. Dan sterft de sport", aldus Kasper die de afgelopen winter één van de onmogelijkste uit de geschiedenis noemde, doordat er tot halverwege januari bijna nergens sneeuw lag. "Dat is een catastrofe, bijna alle jeugdwedstrijden moesten worden afgelast. Zo verliezen we een generatie skiërs. Die gaan nu naar andere sporten."



De FOK!sport-vraag

Wie heeft de meeste sportposts op FOK!sport ?
A. Baraja
B. MBN
C. Okee6
D, Nuongirl

Stuur je antwoord voor vrijdag 23-02-2007 10:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Bullet Time (reactiespel) en BoxHeads (schietspelletje)
Hoe goed ben jij? Ik heb 4837 punten gehaald met Bullet Time!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Flinke strop voor Chellomedia

Icoon TelevisieChellomedia, een zusterbedrijf van UPC, is veel geld misgelopen. Het bedrijf lanceerde een actie waarbij klanten tien dagen lang gratis naar een breed scala aan live sport en topfilms kijken. Dit omdat haar betaalzenders Sport1 en Film1 een jaar bestaan. Doel was om flink wat nieuwe klanten binnen te halen.

Maar nadat de mailing de deur al uit was, stelden enkele commerciële zenders dat de kijktiendaagse een inbreuk is op de filmrechten. Het hele feest ging dus niet door.

Chellomedia richt zich op zo'n 1,7 miljoen kabelabonnees, maar weigerde te zeggen hoeveel klanten het over de streep had willen trekken. Evenmin wilde de onderneming kwijt hoeveel geld was uitgetrokken voor de promotiecampagne. Maar als tien procent van de 1,7 miljoen klanten inderdaad het pakket van 20 euro per maand hadden genomen, had dat op jaarbasis 40 miljoen euro opgeleverd.

Chellomedia zit op dit moment met de betrokken partijen om de tafel om alsnog een alternatief te bedenken voor de kijktiendaagse.

Van onderen

De agenten in Amerika hebben vaak creatieve methodes om te kijken of iemand wel of niet bezopen is, stukje lopen, op een been staan dat soort ongein.

Maar deze ken ik nog niet, iets vasthouden voor oom agent en dan op de grond neerleggen, maar de dronkenlap kan op de een of andere manier de wet van de zwaartekracht niet weerstaan en is vermoedelijk aan een kunstgebitje toe.

Remkes ziet bezuiniging op ambtenaren niet zitten

Icoon PolitiekScheidend minister Johan Remkes ziet het niet zitten om veel ambtenaren weg te bezuinigen. "Het is niet haalbaar", zo zei hij gisteravond. Het kabinet wil het aantal ambtenaren met 15.000 verminderen, door 750 miljoen euro te bezuinigen. "Dat kan alleen lukken als de overheid taken afstoot, maar daarover zwijgt het regeerakkoord", zegt Remkes.

De nu nog minister van binnenlandse zaken wordt straks weer Kamerlid voor de VVD. Minister Guusje Ter Horst (PvdA) moet de bezuiniging zien te realiseren. De bezuinigingsoperatie komt onder leiding te staan van een speciale topambtenaar.

In the picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Biologe showt pas ontdekte "Kringspiering". "

En de top 3:

5: RepelRakker : "Moszkowicz laat zijn ware gezicht zien "
4: AntiHero : "Billimplantaten maken duiken onmogelijk "
3: Martijn85 : "Gaswinning nu ook mogelijk boven het wateroppervlak "
2: crapula: "Kind vermist na onderwaterbevalling."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Saryon

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de derde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

smerik is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 3.
Apotheose is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 3.
Saryon is dus de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 3.

winnaar week 2

winnaar week 1

Verdachte Johan S.: ik ben in cel verkracht

''Ik ben verkracht, mishandeld en geslagen. Mijn drinkwater was vermengd met rattenurine. Medegevangen zijn vermoord of hebben zelfmoord gepleegd. Ik houd die beelden voor altijd op mijn netvlies.'' Dat verklaarde de van zedenmisdrijven verdachte Johan Frederik S. over zijn periode in de Braziliaanse gevangenis. Woensdag begon voor de rechtbank in Den Haag de strafzaak tegen de 25-jarige S. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een serie zeer gewelddadige verkrachtingen en een poging daartoe.

Justitie verspreidde in april vorig jaar een opsporingsbericht waarin ze S. met naam en toenaam noemde en zijn gezicht toonde. S. vluchtte naar het buitenland. De Braziliaanse politie hield hem eind juni vorig jaar aan in de stad Curitiba. Begin november werd hij uitgeleverd aan Nederland.

''Ik heb in Brazillië in zes verschillende gevangenissen gezeten. Ik heb samen met 26 man veertig dagen in een hok van vijf bij twee meter gezeten. We konden ons niet bewegen en we kregen bedorven rijst en graan te eten. Een gat in de grond diende als sanitaire voorziening'', aldus een geëmotioneerde S. Ook zouden politieagenten hem hebben verkracht en hebben geprobeerd hem te castreren.

'Stressstoornis'
Volgens zijn raadsman Jeroen Soeteman lijdt zijn cliënt aan een posttraumatische stressstoornis. ''Dat wordt erger naarmate hij langer in de gevangenis zit.'' Soeteman verzocht daarom de rechter de voorlopige hechtenis op te heffen. ''Alleen bij mijn ouders thuis kan ik de gruwelijkheden verwerken'', zei S.

De rechter oordeelde echter dat het maatschappelijk belang groter is dan het persoonlijke belang van S. Bovendien kan de verdachte rekenen op psychische zorg op de bijzondere zorgafdeling van de penitentiaire inrichting in Amsterdam. De verdachte zal waarschijnlijk in maart worden overgeplaatst naar het Pieter Baan Centrum.

Met dank aan bartmk3 voor de submit.

Providers betalen zelf kosten aftapbaarheid

Icoon DigitalDe rechtbank in Den Haag heeft woensdag bepaald dat internetproviders zelf voor de kosten opdraaien die ze maken voor het garanderen van de zogenaamde 'aftapbaarheid' van hun netwerk. Internetprovider XS4all eiste een redelijke vergoeding voor de hoge kosten die de verplichtingen met zich mee brengen.

Ondanks dat de rechtbank vindt dat door de maatregelen de "winstgevendheid van een bedrijf enigszins wordt aangetast", is men niet voor een regeling waarbij de overheid een vergoeding moet betalen aan de internetaanbieders voor de gemaakte kosten. De grondwet zegt dat de rechter een dergelijke verplichting niet mag toetsen. XS4all wil het niet bij de uitspraak laten zitten en tekent waarschijnlijk hoger beroep aan.

Justitie en politie eisen dat providers het mogelijk maken om het verkeer af te luisteren. Hiermee kunnen ze het surf- en mailgedrag van verdachten volgen. XS4all zou voor de aanpassingen een half miljoen euro hebben moeten uitgeven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.