'Graf van Jezus ontdekt'

Icoon BuitenlandsCanadese documentairemakers denken het graf van Jezus te hebben ontdekt. Zij baseren zich op jarenlang onderzoek van DNA-specialisten, historici, archeologen en schriftdeskundigen. Het graf zou zich bevinden in een spelonk in een wijk in Jeruzalem.

In de grot vonden wetenschappers tien resten van grafkisten waarop namen gegraveerd staan. Een van deze gravures is "Jezus, zoon van Jozef", een andere "Judah, zoon van Jezus". Ook zijn er twee gravures te vinden waarin Maria genoemd wordt. Vermoedelijk gaat het hier om Jezus' moeder en Maria Magdalena. Judah zou een zoon van Jezus kunnen zijn.

De grot werd al 27 jaar geleden ontdekt, en sindsdien is er uitgebreid onderzoek gedaan. De betreffende documentaire wordt binnenkort uitgezonden op Discovery Channel. Volgende week vindt in New York een persvertoning plaats.

Een IsraŽlische archeoloog twijfelt echter over de ontdekking. Volgens hem zou het bewijs te gering zijn, omdat de namen die in de spelonk werden gevonden 2000 jaar geleden al te wijdverbreid zouden zijn.

Met dank aan microkid en Bupatih voor de submit.