FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 februari 2007

Winnaar X-Factor bekend

In de aanwezigheid van Genesis-ster Phil Collins heeft Sharon vanavond met 75% van de stemmen de finale van de talentenjacht X-Factor gewonnen. In een live televisie-uitzending op RTL4 bleek de 23-jarige SPW-studente muzikaal en charismatisch te sterk te zijn voor medekandidaat Richy. Eerder in het programma liet zij al ruim 10.000 anderen achter zich.

Sharon kwam vrijwel moeiteloos door de voorrondes. Tijdens de liveshows werd de zangeres door de jury hevig aanbeden, vooral vanwege haar hoge bereik, haar innige tekstbeleving en haar meestal loepzuivere zang. Het publiek was ook weg van haar, zo bleek, want met 48% van de stemmen belandde Sharon vorige week in de finale. Vanavond won zij dankzij haar vertolking van de nummers 'I will always love you' van Whitney Houston, 'Something happened on the way to heaven' van Phil Collins en het speciaal voor haar geschreven nummer 'Heartbreak Away'.

Aanstaande maandag verschijnt de eerste single van het nieuwe idool in de winkel. Binnenkort zal Sharon de studio induiken voor de opnamen van haar debuutalbum.

Finalekandidaten Richy en Sharon
Richy met winnares Sharon

Ljubicic naar finale in Rotterdam

Ivan Ljubicic heeft de finale bereikt van het ABN-Amro toernooi. Hij versloeg in een thriller Nikolaj Davidenko met 4-6, 7-6(4), 7-6(4).

Ljubicic begon zwak aan de wedstrijd en werd in de eerste game direct gebroken door Davidenko. Dankzij die break ging de eerste set naar de Rus. Ook in de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, in de tiebreak ging de set naar Ljubicic. In de derde set was de Kroaat een aantal keer dicht bij de overwinning, maar kon pas in de tiebreak de wedstrijd beslissen.

Zondag speelt Ljubicic in de finale wederom tegen een Rus, Mikhail Joezjni. Ljubicic beloofde bij winst in de finale Ahoy te trakteren op een drankje. "Ik wil tegen iedereen die zondag komt, zeggen dat ze hun kaartje moeten bewaren", aldus Ljubicic direct na afloop.

Vrouw gewond door openzwaaiend portier

Icoon OngelukOp de Schiedamseweg in Rotterdam is een 47-jarige inwoonster van Rotterdam ernstig gewond geraakt toen zij langs een geparkeerde auto fietste. De bestuurder van de auto besloot plotseling uit te stappen en opende het portier. De vrouw reed tegen het geopende portier aan, waarna zij viel en met haar hoofd op het asfalt terecht kwam.

De traumahelikopter kwam ter plaatse en bood eerste hulp. In het Erasmusziekenhuis bleek dat de vrouw hersenletsel en een fractuur had. De 53-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, maar werd na verhoor weer vrijgelaten.

Vrouw slikt vals gebit van vriend in

Icoon BizarEen 38-jarige inwoonster van het Roemeense dorpje Galati ging naar het ziekenhuis, omdat zij hevige buikpijn had. Ze had iets ingeslikt, maar wilde niet zeggen wat het was.

In het ziekenhuis werden röntgenfoto's gemaakt en de dokters keken verbaasd op toen zij daarop een vals gebit herkenden. De vrouw durfde het aanvankelijk niet toe te geven, maar vertelde later dat ze tijdens een passionele kus het kunstgebit van haar vriend had ingeslikt. Nadat zij twee dagen in het ziekenhuis had doorgebracht, kwam het gebit er zomaar uit.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

[update] Aarde slurpt huizen op in Guatemala

In Guatemala-stad, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Guatemala, zijn gisterenmorgen meer dan tien huizen door de aarde verzwolgen. Ze verdwenen in een reusachtig gat dat ineens was ontstaan. Twee tieners zijn om het leven gekomen en hun vader wordt vermist. Bijna duizend mensen werden geëvacueerd.

Het gat kent een diepte van 100 meter. De grond rondom het gat schokte en vanuit de diepte klonken harde geluiden. Ook rees vanuit het gat een rioollucht omhoog. De verzakking is waarschijnlijk het gevolg van een lekke hoofdleiding van het riool en de recente regenval.

Update 22.24 uur
Het lijk van de vermiste vader van de twee dode tieners is gevonden. De riolering wordt gezuiverd en er wordt hulp geboden aan mensen die getroffen zijn door de inzakking.


Gat

Met dank aan NILATS voor de submit.

Zestig arrestaties bij tegendemonstratie NVU

Icoon PolitieBij een demonstratie tegen de Nederlandse Volks-Unie (NVU) zijn zaterdagmiddag in Doetinchem zestig mensen gearresteerd. Het zou gaan om jongeren uit de plaatselijke bevolking. De sfeer tussen de NVU'ers en de tegendemonstranten was gespannen, maar het kwam niet tot een gewelddadige confrontatie.

De rechtbank had vrijdag nog de burgemeester van Doetinchem, die het Comité Stop Extreem Rechts niet wilde laten demonstreren, in het gelijk gesteld. De rechter achtte de vrees van de burgemeester voor wanordelijkheden gegrond. De demonstratie van de NVU, die gepland stond voor een uur, werd uitgesteld tot iets voor half drie.

Demonstratie NVU (foto's: Arno Wolsink)
Demonstratie NVU (foto's: Arno Wolsink)

Uitslagen Eredivisie 24/02/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Groningen 1-0
85' Alex 1-0 (assist Farfán)

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 33.000.
Gele kaart: v.d. Laak (Groningen)

Opstellingen

PSV: Gomes, Alcides, Alex, Salcido, Méndez (Kromkamp/81), Simons, Culina (Vayrynrn/61), Cocu, Afellay (Sun/61), Farfán, Koné.

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, v.d.Laak, Matthijs, Levchenko (Meerdink/70), Fledderus, Nevland (Lovre/71), Suárez.



Roda JC - SC Heerenveen 1-0
43' Oper 1-0 (assist de Jong)

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Lachambre (Roda JC), Zuiverloon (Heerenveen)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Kah, De Fauw, Lachambre, Sibum (Saeijs/74), Meeuwis, Agustien, Bodor (De Jong/41), Oper, v.Tornhout (Vandamme/59), Ramzi.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Yildirim/69), Hansson, Dingsdag, Breuer, Bosvelt (Bradley/59), Prager, Pranjic, Gonzalo (Boersma/81), Tarvajärvi, Nilsson.



Sparta - Heracles 0-0

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 10.150.
Gele kaart: Tanghe, Quansah (Heracles).

Opstellingen

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Schenkel, Polak, v.Bueren, Medunjanin, Moreno Freire (Krohn-Dehli/72), Oost (Vlug/72), Lopes (Emnes/86), Bouaouzan.

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit (Everton/46- Biseswar/90)),Bosnar, Looms, De Vries, Maas,Tanghe, Schilder (Klavan/75), Friend, Quansah.



FC Twente - Willem II 0-0

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Schuurman (Twente), Poepon (Willem II)

Opstellingen

Twente: Boschker, Schuurman, Wielaert, Braafheid, Heubach, El Ahmadi, Aissati (Zijler/79), Bakkal (Wilkshire/57), Bakircioglu, N'Kufo, Touma.

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Hill, v.d.Struijk, Imschoot, Boutahar (Nieuwendaal/90+2), Kargbo, Bobson (Messoudi/83), Cristiano (Hadouir/73), Poepon.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Bizarre schietpartij in Amsterdam

Icoon Misdaad Een echtpaar uit Amsterdam kreeg zaterdagavond de schrik van hun leven toen plotseling een vreemde man bij hen in de auto sprong en riep: "Rijden, rijden, ik word beroofd". Toen het drietal wegreed op de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost werd er op de auto geschoten. De bestuurder werd daarbij in zijn rug en/of schouder geraakt. Hij kon verder rijden tot aan de Kamerpalmhof, waar de hulpdiensten werden gewaarschuwd.

Toen deze aankwamen, trof de politie het slachtoffer, zijn vrouw en de vreemdeling aan. De achterruit van de auto van het echtpaar was aan diggelen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde volgens een woordvoerder van de politie niet in levensgevaar.

Omdat de politie het verhaal over de beroving van de man in twijfel trekt en omdat er meerdere verdachte sporen zijn aangetroffen, heeft zij de man aangehouden. Onduidelijk is nog wat er zich precies heeft afgespeeld voordat de man in de auto van het echtpaar sprong.

It's a Liger, GOSH!

In de submit kreeg ik een linkje over een scene uit de film Napoleon Dynamite, namelijk de Liger scene, waar hij het had over een onwaarschijnlijke kruising tussen een tijger een een leeuw. Bekijk de scene hier.
Ik had de film nog nooit gezien, maar hoorde wel goede dingen erover dus besloot ik hem te downloaden kopen. Wat een geweldig leuke film is het, en wat ook leuk, een Liger blijkt ook nog eens echt te bestaan;

Klik hier of klik hier voor meer.

Zo'n beest wil ik niet in mijn achtertuin zien!
Met dank aan Chandler voor de submit.

Wat een schatje is dat meisje trouwens.

Skil-Shimano krijgt wildcard Gent - Wevelgem

Het Nederlandse team Skil-Shimano heeft een wildcard ontvangen voor de Belgische ProTour-koers Gent-Wevelgem. Eerder ontving men al een startbewijs voor de Amstel Gold Race.

Naast Skil-Shimano hebben ook Chocolade Jacques, Landbouwkrediet (België), het Duitse Wiesenhof en DFL-Cyclingnews uit Engeland een uitnodiging van de organisatie ontvangen om aan de start te verschijnen. Bij die laatste ploeg staan de Nederlanders Jens Mouris en Bjorn Cornelissen onder contract.

Zilver voor Schoeman in Hamburg

Judoka Henri Schoeman (-73 kg.) heeft bij de super worldcup in Hamburg een knappe tweede plaats behaald. Bij de vrouwen won Elisabeth Willeboordse (-63 kg.) een bronzen plak.

Schoeman delfde in de finale het onderspit tegen de Kazach Rinat Ibragimov. De Nederlander scoorde een waza-ari (op een na hoogste punt), een yuko (iets minder dan waza-ari) en een koka (kleinste punt), maar zelfs dat was niet genoeg voor de winst.

Ibragimov was in de kwartfinale al te sterk voor de andere Nederlander onder 73 kilogram Bryan van Dijk, die in Hamburg zijn titel verdedigde. Dit jaar kwam hij niet verder dan de tweede verliezersronde.

Elisbeth Willeboordse verbeterde haar prestatie van vorig jaar, toen ze vijfde werd. In de strijd om het brons won ze met ippon (vol punt) van de Duitse Anja Wagner. Het was alweer haar dertiende worldcup medaille.

In de klasse onder zestig kilogram heeft Ruben Houkes goede zaken gedaan om zich voor het Europees Kampioenschap later dit jaar te plaatsen. De judoka van Kenamju (Haarlem) verloor zijn kwartfinale, maar vocht zich knap terug in het toernooi. Om de derde plaats moet hij het nu opnemen tegen drievoudig Olympisch Kampioen Tadahiro Nomura, die verrassend zijn halve finale verloor.

Borgsteede (-60 kg.), Mesaoudi, Elmont (-66 kg.), Richardson (-52 kg.), Libosan (-57 kg.) en Van Emden (-63 kg.) werden uitgeschakeld. Morgen komen nog vier judoka in actie, waaronder Claudia Zwiers.

Update
Ruben Houkes heeft zijn partij om het brons met ippon verloren van judolegende Tadahiro Nakamura.

Volledige uitslagen op: www.ippon.org

Petacchi leidt in de Algarve

Alessandro Petacchi is de nieuwe leider in de Ronde van de Algarve. De sprinter van Milram wist de vierde etappe van deze wielerkoers op zijn naam te schrijven. Eerder won hij de derde rit ook al. Ook in de eerst etappe zegevierde de Italiaan, maar de jury zette de Italiaan terug naar de vierde plaats.

De vierde etappe was 187 kilometer lang en ging van Vila Real de Santo António naar Loulé. Petacchi was Davide Rebellin (Gerolsteiner) in de finale van de etappe te snel af. René Haselbachter, rijdend voor Astana - Würth, kwam als derde over de finish. De beste Nederlander in deze rit was Arjen van der Baat. Hij rijdt voor het Rabobank Continental Team en kwam als dertigste binnen. Komende zondag wordt de laatste etappe van deze meerdaagse koers verreden.

Henin wint toernooi van Dubai

Justine Henin is er in geslaagd om het WTA-toernooi van Dubai op haar naam te schrijven. De Belgische tennisster wist in twee sets (6-4, 7-5) van Amélie Mauresmo te winnen. De Franse speelster zegevierde vorige week nog tijdens het tennistoernooi in Antwerpen.

Henin, als eerste geplaatst in Dubai, kwalificeerde zich voor de eindstrijd door in de halve finale Svetlana Koeznetsova uit Rusland uit te schakelen. Mauresmo hoefde zich niet veel in te spannen om zich voor de finale te plaatsen. Haar tegenstandster in de halve finale, Jelena Jankovic, gaf na één set al op. De Servische liep namelijk een blessure op.

Kezman: "Heimwee naar Eindhoven"

Mateja Kezman heeft door laten schemeren graag terug te willen naar PSV, zodra zijn tijd bij Fenerbaçhe erop zit. De Serviër speelde in het verleden ook al voor de ploeg uit Eindhoven. Bovendien gaf hij aan dat hij lichte heimwee naar de club heeft.

"De enige club waar ik nog een jaar voor wil spelen, is PSV. Ik hou echt van PSV. Die club draag ik nog steeds in m'n hart. Ik heb nog wel contact met mensen daar in Eindhoven en in Nuenen, waar we woonden tijdens mijn tijd bij PSV. Die mensen in Holland zijn rustig en makkelijk. Dat vind ik wel lekker", lichtte Kezman toe. In de tijd dat de Serviër voor PSV uitkwam, speelde hij 122 wedstrijden. Hierin wist hij maar liefst 105 keer te scoren.

BNN'er slaat Hugh Grant in de boeien

http://images.fok.nl/upload/070224_28609_HughGrantBoeien.jpgHugh Grant is in Amsterdam in de boeien geslagen. De Britse filmster was vrijdagavond in onze hoofdstad voor de première van zijn nieuwe film 'Music and Lyrics'. Een 22-jarige vrouw slaagde er voor bioscoop Tuschinsky in om Grant in de boeien te slaan.

Tien minuten lang zat de acteur onvrijwillig vast aan de vrouw. De Brit was duidelijk van zijn stuk gebracht en werd door de beveiliging met vrouw en al de bioscoop in gedirigeerd. Omdat de sleutels van de handboeien ontbraken, moest de brandweer er aan te pas komen om de stalen boeien door te knippen.

Het bleek niet zomaar een fan te zijn. De vrouw bleek Cielke Sijben van BNN te zijn. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd zij heengezonden, zo liet de politie weten.

Het is overigens niet de eerste keer dat er over Cielke op FOK! bericht wordt. Eerder kwam zij al ter sprake in FOK!radio.

Met dank aan static en Kjew voor de submit.

Speed bevestigd als tweede coureur

Scott Speed rijdt ook komend seizoen voor het team van Scuderia Toro Rosso. De renstal heeft dit vandaag bevestigd. Met de bevestiging van de Amerikaan zijn alle racestoeltjes in de F1 voor 2007 vergeven.

Nadat Speed vandaag in actie kwam op het circuit van Bahrein, leek het al duidelijk dat zijn contract verlengd zou worden. Dit werd daarna bevestigd door het team zelf.

Teambaas Gerhard Berger gaf al eerder aan dat de onderhandelingen met de Amerikaan in een vergevorderd stadium waren, maar dat er nog enkele contractuele moeilijkheden speelden. Die zijn nu uit de weg geruimd.

19-jarige inwoner van Drachten ramt politieauto

Icoon PolitieEen 19-jarige inwoner van Drachten heeft zaterdagochtend in beschonken toestand een politieauto geramd. De man is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De man reed rond tien voor half twee op de Stationsweg in Drachten. Toen hij een politieauto zag naderen, gaf hij vol gas en ging hij ervandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij de man een stopteken negeerde. Op de kruising met de Westersingel raakte hij de controle over het stuur kwijt en draaide hij om zijn as.

Bij een tweede vluchtpoging raakte hij de politieauto, die inmiddels voor zijn auto stond. Er vielen geen gewonden. De man sprong uit zijn auto en rende weg, maar na een korte sprint kon de politie hem alsnog aanhouden.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Stierenfucken

Stierengevechten hebben vaak een nogal onprettig einde voor de stier in kwestie, maar soms heeft de stier in eens heel andere plannen.

Neem nu bijvoorbeeld de stier (of moet ik zeggen stiertje) in dit filmpje hij dacht waarschijnlijk alleen aan het produceren van kleine kalfjes nu moet iemand hem alleen even vertellen dat hij daar toch echt een koe bij nodig heeft....

nu weer met een werkende link...

Marokkaanse vrouw is beroofd onder hypnose

Icoon OpmerkelijkDat hypnose tegen je kan worden gebruikt, heeft een 47-jarige Marokkaanse vrouw afgelopen donderdag ondervonden toen ze onder hypnose machteloos toe stond te kijken hoe haar beurs verdween. Een Arabisch sprekende man sprak de Marokkaanse vrouw aan op het pleintje aan de Ruijsdaelstraat in Den Haag en vroeg of de vrouw de weg wist naar een moskee. De man was in het gezelschap van een andere man.

Al snel daarna vertelde de Arabisch sprekende man de vrouw wat hij allemaal over haar leven wist te vertellen. Tijdens het openbaren van zijn kennis over de vrouw, die toch wel nieuwsgierig werd, had de man een zwarte steen in zijn handpalm. De man hypnotiseerde haar met zijn stem en zei dat ze haar geld aan hem moest geven. Wanneer ze dit niet zou doen zou haar iets overkomen. De vrouw gaf vervolgens haar spullen aan de man.

De politie raadt mensen aan alert te zijn en niet in te gaan op de spannende verhalen van deze man die zoveel over iemands leven weet te vertellen

Youzhny te sterk voor Djokovic

Mikhail Youzhny heeft de finale bereikt van het ABN-AMRO toernooi. De Rus versloeg in een boeiende wedstrijd de Serviër Novak Djokovic met 3-6, 7-6 (7) en 7-5.

Djokovic en Youzhny maakten er een ware uitputtingsslag van met veel fraaie rally's. De Rus bleek uiteindelijk iets fitter dan Djokovic, die in de kwartfinales al een driesetter had moeten spelen.

In de derde set gaf Djokovic nog een break voorsprong uit handen en liet twee keer een matchpoint onbenut. Dat was niet voor het eerst, in de tiebreak van de tweede set liet hij ook al een matchpoint liggen.

Ezel vervangt vuilniswagen in Sicilië

Icoon OpmerkelijkHet dorpje Castelbuono op het Italiaanse eiland Sicilië is zeer milieubewust bezig. Het dorpsbestuur heeft besloten dat er geen vuilniswagens meer zullen worden gebruikt, omdat deze schadelijke stoffen uitstoten. In plaats daarvan zal het huisvuil voorts met de milieuvriendelijke ezel worden opgehaald.

Burgemeester Mario Cicero weet nog een voordeel op te noemen: het is een stuk goedkoper. De dieren zijn ook populair bij toeristen, maar in het dorp is niet iedereen te spreken over het initiatief. "Het lijkt wel of we veertig jaar in de tijd zijn teruggaan", meent een inwoner.


Voetbalwet dichterbij dan ooit

Icoon VoetbalAls het aan de Partij van de Arbeid (PvdA) ligt, wordt de voetbalwet er zo snel mogelijk doorheen gedrukt. De Telegraaf weet zelfs te melden dat de kans erg groot is dat deze wet er ook daadwerkelijk gaat komen. Afgelopen donderdag diende de Nederlandse voetbalbond (KNVB) al een wetsvoortel in.

"Na de KNVB hebben wij nu de voortrekkersrol", aldus Hans Spekman, Kamerlid voor de PvdA, in de eerdergenoemde krant. Deze partij was overigens de enige die de voetbalwet in het verkiezingsprogramma had opgenomen. Bovendien zijn zij van plan om, samen met de VVD, het voorstel voor de voetbalevenementenwet eind maart in te dienen. Ook de SP heeft al laten weten wel wat te zien in deze voetbalwet. Hierdoor heeft dit drietal een meerderheid in de Tweede Kamer. In het regeerakkoord staat overigens niets vermeld over deze nieuwe wet.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de nieuwe voetbalwet er komt, dan zullen relschoppers in de toekomst te maken gaan krijgen met meldingsplicht, strafverhogingen en strafschikkingen. Dit geldt voor alle wedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Voetbalwet dichterbij dan ooit

Als het aan de Partij van de Arbeid (PvdA) ligt, wordt de voetbalwet er zo snel mogelijk doorheen gedrukt. De Telegraaf weet zelfs te melden dat de kans erg groot is dat deze wet er ook daadwerkelijk gaat komen. Afgelopen donderdag diende de Nederlandse voetbalbond (KNVB) al een wetsvoortel in.

"Na de KNVB hebben wij nu de voortrekkersrol", aldus Hans Spekman, Kamerlid voor de PvdA, in de eerdergenoemde krant. Deze partij was overigens de enige die de voetbalwet in het verkiezingsprogramma had opgenomen. Bovendien is de partij van plan om, samen met de VVD, het voorstel voor de voetbalevenementenwet eind maart in te dienen. Ook de SP heeft al laten weten wel wat te zien in deze voetbalwet. Hierdoor heeft dit drietal een meerderheid in de Tweede Kamer. In het regeerakkoord staat overigens niets vermeld over deze nieuwe wet.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de nieuwe voetbalwet er komt, dan zullen relschoppers in de toekomst te maken gaan krijgen met meldingsplicht, strafverhogingen en strafschikkingen. Dit geldt voor alle wedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

Programma vanaf Noordpool met 3FM-deejay

Icoon Radio3FM deejay Michiel Veenstra is van plan om eind april een week lang uitzendingen te maken vanaf de Noordpool. Dit zal hij gaan doen als minstens tienduizend virtuele expeditieleden zich opgeven via Noordpool.fm.

Noordpool.FM wil mensen bewust maken van de gevolgen van de klimaatverandering en vertellen wat je eraan kunt doen. Bovendien moet het programma gaan zorgen voor uitdagende en spannende radio-uitzendingen.

Het idee voor Noordpool.FM ontstond min of meer toevallig. Michiel Veenstra gaf eind september vorig jaar aan dat het extreme weer hem behoorlijk verbaasde. Hij vroeg zich af of het klimaat werkelijk aan het veranderen is. Producer Maikel Steur stelde voor om een uitzending vanaf de Noordpool te maken, en zo ontstond het initiatief.

Er is al een ervaren poolreiziger gevonden die bereid is mee te werken als expeditieleider. Als het lukt is Noordpool.FM het eerste station dat een drie uur durend programma rechtstreeks gaat uitzenden vanaf de Noordpool.

Met dank aan -Hans- voor de submit.

Drogba mogelijk als verdediger

Er is een mogelijkheid dat Didier Drogba binnenkort als verdediger bij Chelsea gaat acteren. De trainer van de ploeg uit Londen, José Mourinho, kampt namelijk met defensieve problemen, aangezien onder andere Khalid Boulahrouz, Mickaël Essien en John Terry geblesseerd zijn.

"Als we Terry niet hebben, hebben we niemand. Essien speelt daar, maar als Essien er ook niet is... Ballack? Nee, die is te langzaam, dus mijn volgende keuze is Drogba", lichtte Mourinho toe. De Ivoriaanse aanvaller speelde dit seizoen al 27 wedstrijden in het Premiership, waarin hij goed was voor zeventien treffers.

De Vries wereldkampioen bij junioren

Sjoerd de Vries is zaterdag in het Oostenrijkse Innsbruck wereldkampioen allround geworden bij de junioren. De achttienjarige schaatser bleef in het eindklassement Tim Roelofsen en de Amerikaan Trevor Marsicano voor.

Op de 1.500 meter vandaag eindigde De Vries als zevende in een tijd van 1.59,60. De afsluitende 5.000 meter wist hij met een tijd van 6.57,87 te winnen.

Bij de dames ging de titel naar de Zuid-Koreaanse Seon-Yeong Noh, die vandaag zowel de 1.000 meter als de 3.000 meter wist te winnen. De negentienjarige Laurine van Riessen veroverde het zilver.

Feyenoord vangt bot bij Mols

Feyenoord zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Michael Mols. De trainer van de Rotterdammers, Erwin Koeman, heeft dit in de Proviciale Zeeuwse Courant gezegd. De aanvaller, welke momenteel voor ADO Den Haag uitkomt, heeft de aanbieding niet aanvaard.

Mols zou namelijk geen zin hebben om zijn actieve voetbalcarrière wederom met een jaar te verlengen. "We hebben een visje uitgegooid", aldus Koeman over zijn conversatie met de 36-jarige speler. "Maar het heeft niets opgeleverd. Hij stopt."

Koeman heeft overigens de hoop uitgesproken dat hij voor volgend seizoen twee ervaren spelers aan de selectie toe wil voegen. Minimaal één speler zal als vervanger van Pierre van Hooijdonk moeten gaan fungeren. Deze speler hangt zijn voetbalschoenen na het huidige seizoen aan de wilgen.

Geen voorrang allochtonen bij vacatures

Icoon PolitiekNijmegen mag vacatures binnen de gemeente niet eerst voorleggen aan allochtonen. Dat antwoordde voormalig minister De Geus van Sociale Zaken op vragen van de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Geert Wilders’ partij stelde de kamervragen vanwege het plan van Nijmegen om een portefeuille aan te leggen met cv’s van allochtone werkzoekenden. Vacatures in de gemeente zouden dan eerst aan hen worden voorgelegd. Nijmegen stelt dat het nog maar een idee was dat nog ingediend moest worden aan de Commissie Gelijke Behandeling. De gemeente belooft rekening te houden met de antwoorden op de vragen van de PVV.

Eto'o terug bij Barcelona

Frank Rijkaard, trainer van FC Barcelona, kan komend weekend weer beschikken over Samuel Eto'o. De Catalaanse ploeg speelt dan in de Spaanse competitie tegen Atlético Bilbao. De speler uit Kameroen stond vier maanden aan de kant met een blessure aan zijn knie.

Enkele weken geleden keerde Eto'o ook al terug bij de selectie van trainer Rijkaard. Toch speelde de aanvaller nog geen minuut, aangezien hij weigerde in te vallen tijdens het duel met Racing Santander. Ook tijdens de daaropvolgende duels, tegen Valencia en Liverpool, was de Kameroener niet beschikbaar voor het eerste elftal.

Eto'o beweerde namelijk dat hij nog niet helemaal was hersteld. Rijkaard mist in de confrontatie met Atlético Bilbao een aantal verdedigers. Rafael Marquez, Juliano Belletti en Gianluca Zambrotta zijn allen geblesseerd en Deco zit een schorsing uit.

PSV wil Bakkal terughalen

PSV houdt huurling Otman Bakkal in de gaten. De middenvelder maakt bij FC Twente een goed seizoen door, en daardoor zouden de Eindhovenaren hem komende zomer bij de selectie willen hebben.

"Hij heeft iets wat er bij ons soms aan ontbreekt, diepte in zijn spel", aldus trainer Ronald Koeman. "We bekijken hem en zullen daar de komende weken een beslissing over nemen." De Tukkers willen Bakkal graag overnemen van PSV, maar de Eindhovenaren willen daar niet aan meewerken. Bakkal zelf heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

Sam & Max naar de Xbox 360?

Nadat er eerder al geruchten waren dat Telltale Games ook ging ontwikkelen voor de Wii, zijn er nu ook geruchten dat het bedrijf een Xbox 360 game zal ontwikkelen.

Op de site van Telltale Games is namelijk een vacature te vinden voor een "Xbox 360 systems programmer". Onderdeel van de werkzaamheden zou zijn om delen van een PC engine te poorten naar de Xbox 360.

Telltale heeft gereageerd naar Gamespot toe over dit gerucht, en dit is wat ze te zeggen hadden:
"Telltale is continually evaluating new platforms--not only for Sam & Max but for other projects we have in the works. We can confirm that we're hiring an Xbox 360 programmer, although we do not have any official Xbox project announcements to share right now. We're huge supporters of digitally distributing episodic content, and this has been working very well for our current Sam & Max series on the PC. … For a potential Sam & Max Xbox project, we'd certainly look closely at a downloadable digital solution like the Live Arcade."

Het lijkt er dus op dat Sam & Max een serieuze kans maakt om op Xbox Live Arcade terecht te komen.

Ben je toevallig een Xbox 360 Systems Programmer en woon je in de buurt van San Rafael, bekijk dan hier de vacature.

[SBK] Qatar: uitslag race 2

Zojuist hebben de rijders in de Superbike de tweede race om het wereldkampioenschap afgewerkt. Winaar werd James Toseland voor het Nederlandse Ten Kate team. Tweede werd Max Biaggi, die daarmee de leiding in het algemeen klassement na twee races in handen heeft.

PosRijderTeamAchterstand
1J. Toseland (GBR)Ten Kate Honda 00:00.000
2M. Biaggi (ITA)Alstare Suzuki 00:00.738
3T. Corser (AUS)Yamaha Italia 00:07.386
4N. Haga (JPN)Yamaha Italia00:14.984
5F. Nieto (ESP)Kawasaki PSG-1 Corse 00:15.033
6Y. Kagayama (JPN)Alstare Suzuki 00:15.911
7L. Lanzi (ITA)Xerox Ducati 00:16.664
8T. Bayliss (AUS)Xerox Ducati 00:23.429
9R. Xaus (ESP)Sterilgarda Ducati 00:24.282
10M. Neukirchner (GER)Suzuki Germany 00:33.480
11R. Laconi (FRA)Kawasaki PSG-1 Corse 00:34.004
12M. Fabrizio (ITA)D.F.X. Corse Honda 00:37.297
13J. Brookes (AUS)Alto Evolution Honda 00:42.064
14K. Muggeridge (AUS)Alto Evolution Honda 00:42.359
15A. Polita (ITA)Celani Team Suzuki Italia 00:46.206

Belgen hebben kraakbeentransplantatieprimeur

Icoon MedischEr is weer hoop voor mensen met kraakbeenletsels. Belgische wetenschappers zijn erin geslaagd om door middel van kraakbeentransplantaties bij een grote groep patiënten herstel van eigen kraakbeen te bewerkstelligen.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij een grote groep Europese patiënten, liet betere resultaten zien dan eerdere onderzoeken. Tot op heden werd kraakbeenletstel als onherstelbaar beschouwd, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

De resultaten van het onderzoek werden eerder deze week gepresenteerd op een Amerikaans congres, tegenover 12.000 chirurgen. Het onderzoek, dat gedaan is aan de universiteit van Leuven, opent perspectieven voor de behandeling van artrose.

Met dank aan mvc voor de submit.

Spookstation

Ergens in Nederland, in de buurt van Lelystad, ligt het NS treinstation Lelystad Zuid. In 1985 zijn ze begonnen met de bouw ervan, hij is echter nooit in gebruik genomen door het uitblijven van stedelijke groei van Lelystad. Dit soort taferelen verwacht je ergens in een uitgestorven Tsjernobyl stad of een ander Oostblok land. Bekijk dit spookstation.

BadKeukenTegel nomineert het als mooiste station van Nederland.
Bezoek voor meer interessante verhalen en fotoreportages Railtrash.

Scherpe kritiek op motie van Wilders

De motie van wantrouwen die de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders gaat indienen tegen de twee PvdA-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak vanwege hun dubbele nationaliteit, heeft tot harde kritiek geleid van onder meer ChristenUnie-voorman André Rouvoet. Na een partijbijeenkomst liet Rouvoet, sinds donderdag naast vice-premier ook minister voor Jeugd en Gezin, weten geen goed woord voor de motie van Wilders over te hebben.

Volgens Rouvoet is Wilders aan het doorschieten en treedt hij met de motie ''buiten de gangbare parlementaire paden'', en zelfs ''buiten de parlementaire fatsoensnormen''. De actie is volgens de vice-premier bovendien op de persoon gericht. ''Dat geeft geen pas.''

Nijpels: walgelijk
In het TROS Radio 1-programma Kamerbreed reageerde vanochtend ook Wilders' voormalige VVD-partijgenoot Ed Nijpels uiterst kritisch op de motie die de PVV wil gaan indienen. Je mag volgens Nijpels best een discussie voeren over de gewenstheid van de dubbele nationaliteit. De actie van Wilders jegens Aboutaleb en Albayrak noemde Nijpels echter ''walgelijk'' omdat ze volgens hem boven alle twijfel verheven zijn en trouw hebben gezworen aan de Grondwet.

Nijpels vindt dat Wilders aan het radicaliseren is. ''Ik heb Wilders nog gekend toen hij normale politieke opvattingen had. Nu wil hij zich per maand verder profileren en dat leidt zo langzamerhand tot extreem-rechtse standpunten. Dat vind ik zorgelijk.'' Het is, zo zei Nijpels, een gegeven dat Wilders door alle bedreigingen aan zijn adres en daardoor bijbehorende zware bewaking geïsoleerd zit van de samenleving, ''maar daardoor hoeft hij nog niet zijn verstand te verliezen.''

Volgens oud PvdA-minister Relus ter Beek heeft bij Wilders het verstand kennelijk plaats gemaakt voor de onderbuik. Hij vindt het bovendien opmerkelijk dat Wilders niet zo lang geleden nog deel uitmaakte van het bestuur de Annelien Kappeyne van de Coppello-stichting. Een stichting die zich onder meer juist tot doel stelt de multiculturele samenleving en cohesie in de maatschappij te bevorderen. ''Wilders is daar nu wel erg ver van afgedwaald met zijn jihad-achtige kruistocht tegen de islam.''

Kirchgasser zegeviert op reuzenslalom

Michaela Kirchgasser heeft zaterdag voor het eerst een wereldbekerwedstrijd winnend weten af te sluiten. De 21-jarige Oostenrijkse skister was de snelste op de reuzenslalom in het Spaanse Sierra Nevada.

Kirchgasser stond na de eerste run nog derde, maar dankzij een snelle tweede run wist ze de Finse Tanja Poutiainen en de Italiaanse Denise Karbon voorbij te gaan. Karbon moest in de tweede run veel tijd toegeven en zakte uiteindelijk diep, ze werd 25e. Poutiainen, die de eerste run won , moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, ook nog achter de Oostenrijkse Nicole Hosp.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Nico Hülkenberg heeft zojuist de pole gepakt tijdens de kwalificatie voor de GP van Zuid-Afrika. Nieuw-Zeeland zette de tweede tijd neer. Nederland eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats.

Zoals meestal het geval is komt ook in deze kwalificatie Nur Ali als eerste de baan op. Wat later rijdt team India verkeerd een curbstone op, waardoor de voorvleugel van de auto af knapt en de stuurstang verbuigt. Team Duitsland zet in deze sessie de snelste tijd neer, Nederland komt niet verder dan de dertiende plaats.

Ook de tweede sessie verloopt niet zonder problemen: team Singapore spint en tikt met de achterkant de muur aan. De auto slaat af en blijft midden op de baan staan, waardoor de sessie gestopt wordt. Na aanduwen slaat de auto echter weer aan, en wordt de auto door een halve spin gedraaid.

In de derde sessie komt er opnieuw een rode vlag, dit keer al na twee minuten. Ho-Pin Tung spint, en parkeert de auto op een stukje asfalt naast de baan. Bij het hervatten van de sessie staan Nederland en Portugal zij aan zij bij de uitgang van de pits, maar Nederland wint het sprintje naar de eerste bocht.

De vierde sessie lijkt er een zonder problemen te zijn, maar halverwege komt er opnieuw een rode vlag. Volkomen onduidelijk is waarvoor de vlag gezwaaid wordt. De klok loopt gewoon door, maar als met nog twee minuten op de klok blijkt dat de rode vlag per ongeluk door een marshall buiten is gehangen, wordt de tijd alsnog weer teruggezet.


Team India rijdt de voorvleugel van de auto

PosTeamCoureurTotaaltijdVerschil
1 Germany Nico Hülkenberg 2.35.404 -
2 New Zealand Matt Halliday 2.35.551 +0.147
3 France Loic Duval 2.35.585 +0.181
4 Switzerland Neel Jani 2.36.240 +0.836
5 Netherlands Jeroen Bleekemolen 2.36.379 +0.975
6 Mexico Salvador Duran 2.36.399 +0.995
7 Ireland Richard Lyons 2.36.409 +1.005
8 Portugal Alvaro Parente 2.36.590 +1.186
9 South Africa Adrian Zaugg 2.36.718 +1.314
10 Indonesia Ananda Mikola 2.37.016 +1.612
11 Great Britain Robbie Kerr 2.37.095 +1.691
12 USA Jonathan Summerton 2.37.188 +1.784
13 Italy Enrico Toccacelo 2.37.289 +1.885
14 Czech Republic Tomas Enge 2.37.468 +2.064
15 China Ho Pin Tung 2.37.570 +2.166
16 Australia Karl Reindler 2.47.600 +2.196
17 Malaysia Alex Yoong 2.37.639 +2.235
18 Brazil Bruno Junqueira 2.37.709 +2.305
19 Lebanon Allam Khodair 2.38.177 +2.773
20 Canada James Hinchcliffe 2.38.693 +3.289
21 India Narain Karthikeyan 2.38.976 +3.572
22 Singapore Christian Murchison 2.40.238 +4.834
23 Pakistan Nur Ali 2.48.187 +12.783

Het woord van God.

Nu YouTube vol zit met camwhores, emo's en andere shit is het tijd voor een opvolger. Een opvolger die wel de normen en waarden van onze Heer respecteert. Een opvolger die ons zal redden in de donkere vallei waar we ons nu in bevinden. Die opvolger is eindelijk gekomen en al onze zonden zullen verdwijnen als ketters op een brandstapel!

Aanschouw het woord van God! Verkondigd op...
GodTube

Live long and prosper.

Tegendemonstranten bij betoging NVU

Icoon PolitieEen demonstratie van de Nederlandse Volksunie (NVU) in Doetinchem die zaterdagmiddag rond 13.00 uur zou beginnen, is nog niet van start gegaan. Ongeveer honderd deelnemers hebben zich in het stadscentrum op een parkeerterrein bij het station verzameld.

Maar om de hoek bevond zich ook een groep van zeker honderd tegendemonstranten. Er is veel politie op de been. Het is de bedoeling dat de extreem-rechtse betogers, die onder meer tegen goedkope Oost-Europese arbeiders en tegen de EU zijn, over een rechte weg gaan lopen, waarvan de zijstraten zijn afgesloten.

Vrijdag oordeelde de rechtbank in Zutphen nog dat het 'Comité Stop Extreem Rechts' geen 'tegendemonstratie' mag houden.

Volgens Radio 1 is de politie inmiddels begonnen met het oppakken van de tegendemonstranten. Ze zouden met bussen worden afgevoerd, zodat de NVU haar demonstratie kan gaan aanvangen.

CD: Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

"We are the angry mob! We read the papers every day. We like who we like, we hate who we hate, but we're all so easily swayed"

Deze zinnen gaan later dit jaar uit volle borst meegescandeerd worden door uitzinnig publiek op vele festivals en in concertzalen. De zinnen maken deel uit van het sleutelnummer op 'de moeilijke tweede' van een band die qua populariteit rigoreus explodeerde in de laatste twee jaar: Yours Truly, Angry Mob van de Kaiser Chiefs.

Kiriasis wint wereldbeker tweemansbob

Voor de vijfde maal op rij heeft de Duitse Sandra Kiriasis de wereldbeker gewonnen in de tweemansbob. Samen met remster Berit Wacker won de 32-jarige Kiriasis ook de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, in Königssee.

Het Amerikaanse duo Shauna Rohbock en Cathleen Martini werd vandaag tweede, wat ook hun positie was in het eindklassement. Het Nederlandse duo Eline Jurg en Urta Rozenstruik eindigde na twee runs als achtste, op die positie sluiten ze ook het seizoen af.

Cech mag in EK-kwalificatie met helm keepen

De Europese voetbalbond UEFA heeft Petr Cech toestemming gegeven om met zijn hoofdbeschermende helm spelen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden. Tsjechië speelt op 24 maart thuis tegen Duitsland.

Sinds zijn rentree onder de lat bij Chelsea, speelt Cech met een helm op. Afgelopen oktober liep de doelman in de competitiewedstrijd tegen Reading een schedelbasisfractuur op.

Cheney sluit aanval op Iran niet uit

Icoon BuitenlandsDick Cheney, vicepresident van de Verenigde Staten, vertelde vandaag dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten niet mogen toestaan dat Iran een nucleaire grootmacht wordt. Dit vertelde hij tijdens een bezoek aan Australië.

Cheney zei dat Amerika de voorkeur geeft aan een diplomatieke oplossing, maar hij sloot militair ingrijpen niet uit. "Alle opties zijn open", zei hij dreigend. Dit als reactie op de bekendmaking van het Internationaal Atoomenergieagentschap, dat meldde dat Iran is doorgegaan met het verrijken van uranium, en niet heeft geluisterd naar de VN, die Iran een resolutie op hadden gelegd. De vijf permanente leden van de VN-veiligheidsraad en Duitsland gaan daarom overmorgen in Londen nieuwe maatregelen jegens Iran bespreken.



Met dank aan pberends voor de submit.

[SBK] Qatar: uitslag race 1

Vanmorgen is op het circuit van Losail de eerste race in het wereldkampioenschap Superbike verreden. Max Biaggi wist in een rechtstreeks gevecht met James Toseland de overwinning naar zich toe te trekken. Lorenzo Lanzi nam de laatste plaats op het podium voor zijn rekening.

PosRijderTeamAchterstand
1M. Biaggi (ITA)Alstare Suzuki 00:00.000
2J. Toseland (GBR)Ten Kate Honda 00:01.483
3L. Lanzi (ITA)Xerox Ducati 00:13.906
4Y. Kagayama (JPN)Alstare Suzuki 00:14.819
5T. Bayliss (AUS)Xerox Ducati 00:17.305
6M. Neukirchner (GER)Suzuki Germany 00:24.931
7R. Rolfo (ITA)Ten Kate Honda 00:25.165
8N. Haga (JPN)Yamaha Italia00:27.320
9T. Corser (AUS)Yamaha Italia 00:31.237
10R. Xaus (ESP)Sterilgarda Ducati 00:31.669
11S. Martin (AUS)HM Plant Ducati 00:42.355
12S. Nakatomi (JPN)Team Yamaha 00:48.845
13A. Polita (ITA)Celani Team Suzuki Italia 00:59.207
14J. Smrz (CZE)HM Plant Ducati 01:00.296
15D. Ellison (GBR)Pedercini Ducati 01:21.043
16C. Zaiser (AUT)LBR Racing MV Agusta 01:44.306
17M. Al Naimi (QAT)D'Antin Kawasaki 02:00.00

Guay snelste op afdaling

De Canadees Erik Guay heeft de tweede afdaling van dit weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Garmisch gewonnen. Guay, die gisteren nog als tweede eindigde, bleef op de Kandaharpiste de Sloveen Andrej Jerman en Didier Cuche voor.

Net als gisteren hadden de skiërs ook vandaag te kampen met hoge temperaturen, maar dit keer had het minder effect op de uitslag. Jerman liet zien dat de zege van vrijdag geen uitschieter was en de Zwitser Cuche, leider in de wereldbeker, deed goede zaken voor het algemeen klassement.

Ad-Just nieuwe Lama

Icoon CabaretAd-Just Bouwman is gekozen tot nieuwe Lama in het programma "Lama Gezocht" van BNN. Hij werd gisteravond door de kijkers van het programma gekozen als nieuwste lid van het improvisatieteam van het programma "De Lama's". Ad-Just, die vanwege zijn opvallende kin vaak met Cowboy Henk werd vergeleken, kreeg 63 procent van de uitgebrachte stemmen.

BNN was, na het vertrek van Sara Kroos en Arie Koomen, naarstig op zoek naar een nieuwe Lama. Dit werd gedaan via het programma "Lama Gezocht". Hier schreven ruim zesduizend mensen zich voor in. Elke week viel hier een groot deel van af. In de finale nam Ad-Just het op tegen de Vlaamse Alain en de Brabantse Rob.



Met dank aan Bupatih voor de submit.

Vader Spears: Britney is ziek klein meisje

Britney Spears is ''een ziek, klein meisje''. Dat heeft de vader van de 25-jarige popzangeres gisteravond gezegd in een interview met de Amerikaanse zender Fox News. ''We proberen er voor haar te zijn. Haar problemen zijn niet zijn wat mensen denken'', aldus vader Spears. Over de echte reden van haar opname, liet hij zich overigens niet uit. Wel vertelde de vader dat hij en Britney's moeder zich veel zorgen maken om hun dochter.

Spears heeft een rumoerige tijd achter de rug. Nadat ze haar scheiding aankondigde van Kevin Federline, verscheen ze continu feestend op de pagina's van de roddelbladen. Ze werd zelfs met Paris Hilton gefotografeerd terwijl ze sliploos een auto uitstapte.

Afgelopen maand liep ze twee keer weg uit een afkickkliniek. Ze schoor in een kapsalon onder het oog van fotografen haar hoofd kaal, en draaide donderdag compleet door toen ze tevergeefs bij Federline aanbelde. Ze koelde met een paraplu haar woede op de auto van een paparazzo.

Afkickkliniek
Spears zit nu weer in het uiterst luxe 'Promises Residential Treatment Center', een afkickkliniek in Malibu waar ook al veel andere sterren hebben gebivakkeerd. Britney heeft daar een privé-vertrek met een open haard, uitzicht op zee, een masseur, een personal trainer, een topkok, een schoonheidssalon en ze hoeft geen corvee te doen. De zangeres, die overigens al drie jaar geen cd meer heeft uitgebracht, doet er goed aan daar voorlopig te blijven. Kevin Federline, met wie ze twee zoontjes heeft, dreigt een rechtszaak over de voogdij door te zetten als ze weer wegloopt. Donderdag werd de rechtszaak voorlopig opgeschort.

Het Amerikaanse blad People meldt vandaag overigens dat Federline zijn aanstaande ex gisteren heeft bezocht. Hij zou erg bezorgd over haar zijn en volgens bronnen van het blad nog altijd veel om Britney geven.

Het Algemeen Dagblad wijdt vandaag een uitgebreid artikel aan de val van het popidool. ''De gevallen engel is nu, net als de tragische Anna Nicole Smith, de grip op haar leven volledig kwijtgeraakt. De almaar doordenderde informatiemoloch van tv, krant en internet laat Britney geen moment onbespied - haar privé-leven is publiek domein geworden. Tegen die druk lijkt Britney Spears niet opgewassen. De grootverdiener (ze incasseerde in haar carrière al ruim 230 miljoen euro) is een klein, kwetsbaar meisje gebleken dat vermalen dreigt te worden door een mediacircus dat dag en nacht over haar waakt'', zo schrijft de krant.



Spears in de laatste maanden

BREIN haalt torrentsites down

Icoon Piracy De antipiraterijstichting BREIN heeft negen Nederlandse downloadsites van het net gehaald. Het gaat onder andere om flowtorrents.org, ambachtor.org en extremepowerfreaks.org.

Het gaat om zogenoemde torrentsites die links aanbieden naar grote bestanden als films, muziek en software. BREIN kan actie tegen deze sites ondernemen, omdat ze onder de Nederlandse wetgeving vallen. Volgens BREIN hadden de sites in totaal 2800 links naar illegale bestanden.

BREIN heeft de internetproviders van de sites opgeroepen de naam en adresgegevens van de eigenaren bekend te maken. De providers hebben de personalia inmiddels aan BREIN doorgegeven. De beheerders van de sites worden verantwoordelijk gehouden voor de schade.

[A1GP] Uitslag tweede vrije training

Vanmorgen is de tweede vrije training voor de GP van Zuid-Afrika in de A1GP-serie verreden. De sessie duurde tien minuten langer om de verloren tijd van gisteren te compenseren. Hieronder staat de volledige uitslag.

PosCoureurTeamTimeVerschilRonden
1 Nico HÜLKENBERG GERMANY 01:18.050 - 27
2 Loic DUVAL FRANCE 01:18.506 0.456 23
3 Alvaro PARENTE PORTUGAL 01:18.683 0.633 25
4 Matt HALLIDAY NEW ZEALAND 01:18.941 0.891 31
5 Richard LYONS IRELAND 01:19.021 0.971 20
6 Ananda MIKOLA INDONESIA 01:19.164 1.114 30
7 Jeroen BLEEKEMOLEN NETHERLANDS 01:19.281 1.231 33
8 Robbie KERR GREAT BRITAIN 01:19.351 1.301 33
9 Bruno JUNQUEIRA BRAZIL 01:19.357 1.307 25
10 Alex YOONG MALAYSIA 01:19.361 1.311 33
11 Narain KARTHIKEYAN INDIA 01:19.365 1.315 31
12 Neel JANI SWITZERLAND 01:19.366 1.316 39
13 Salvador DURAN MEXICO 01:19.381 1.331 33
14 Adrian ZAUGG SOUTH AFRICA 01:19.437 1.387 29
15 Jonathan SUMMERTON USA 01:19.475 1.425 32
16 Tomas ENGE CZECH REPUBLIC 01:19.560 1.510 16
17 Allam KHODAIR LEBANON 01:19.647 1.597 23
18 Ho-Pin TUNG CHINA 01:19.740 1.690 26
19 Enrico TOCCACELO ITALY 01:19.814 1.764 30
20 Karl REINDLER AUSTRALIA 01:19.998 1.948 32
21 Christian MURCHISON SINGAPORE 01:20.115 2.065 36
22 James HINCHCLIFFE CANADA 01:20.127 2.077 31
23 Nur ALI PAKISTAN 01:24.087 6.037 34

Stad Brussel denkt aan tol heffen

Het stadsbestuur van Brussel denkt er over om tol te heffen aan de invalswegen naar de Belgische hoofdstad. Op welke manier dat zou moeten gebeuren wordt nog onderzocht. Inwoners van Brussel worden vrijgesteld van de tolheffing. Dat schrijft de Franstalige Belgische krant Le Soir zaterdag.

Op verschillende tijden van de dag moet er dan een andere prijs betaald worden. Een mogelijkheid is dat iedereen die tijdens de spits de stad inrijdt 3 euro moet betalen en dat het op andere tijden gratis is. Ook kan het zijn dat de spits 1,20 euro gaat kosten en daarbuiten 0,50 euro. De plannen zijn nog in een beginstadium. Veel politici plaatsen kanttekeningen bij het plan. Zo zou dit plan ervoor kunnen zorgen dat door de tolheffing bedrijven wegtrekken uit Brussel. Ook zou het tolpoortensysteem erg duur kunnen worden. Andere politici vinden het jammer dat rijke en arme automobilisten allemaal hetzelfde tarief moeten betalen.

Eerder besloot België al tot de invoering van een wegenvignet van maximaal 65 euro per jaar. Dat zou alleen de buitenlandse automobilisten treffen, tot groot ongenoegen in Nederland en bij de toeristische sector in delen van Vlaanderen. Dat plan wordt nu voorgelegd aan de Europese Unie, omdat het mogelijk schade toebrengt aan de interne markt en daarom in strijd is met Europese regelgeving. Het plan is in ieder geval uitgesteld tot januari 2009.

Tolpoort
Tolpoort

Bejaarde voetganger ziekenhuis ingeslagen

PolitieNaar gisteren bekend is gemaakt is afgelopen woensdag in Amsterdam een bejaarde voetganger het ziekenhuis ingeslagen. Het 85-jarige slachtoffer liep met zijn rollator in de Van Woustraat op de stoep toen een fietser, die over het trottoir reed, vanwege de man moest uitwijken en bijna tegen een prullenbak botste.

De fietser kon dit schijnbaar niet verkroppen en schold de bejaarde de huid vol en deelde bovendien een vuistslag uit. De man sloeg door de klap tegen de grond en brak zijn heup. Hij ligt nu in een ziekenhuis.

De politie is op zoek naar de fietser en naar getuigen. Het voorval gebeurde rond 16.15 uur.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Nieuwe C&C 3 screens en demo informatie

Er zijn een aantal nieuwe screenshots van Command & Conquer 3: Tiberium Wars uitgebracht, die hieronder te bewonderen zijn.
Daarnaast is er ook meer informatie over de demo die volgende week uitkomt. Deze zal twee single-player missies en een tutorial bevatten, met daarnaast ook een skirmish map. Ook een live-action cut scene zal aanwezig zijn, zodat men kan kijken of het weer net zo kazig is als vroeger.

De game zal hier 30 maart in de winkels liggen.



Franse ploegen in Parijs-Nice

Cofidis, Bouygues Telecom en FDJeux.com zullen toch starten in de wielerkoers Parijs-Nice. Dit maakten de managers van deze ploegen bekend. Hiermee negeert dit drietal het verbod van de internationale wielrenunie (UCI). ProTourploegen zouden namelijk niet aan deze wedstrijd deel mogen nemen.

"Renners kunnen niet de dupe worden van een politieke strijd", aldus Eric Boyer, manager van Cofidis. "Wij zullen gewoon deelnemen aan Parijs-Nice."

Parijs-Nice wilde geen deel meer uitmaken van de ProTourkalender. Daarom heeft de organsatie het voor elkaar gekregen om dit evenement op de nationale wielerkalender van Frankrijk te plaatsen. Ondanks dat heeft de UCI deze wedstrijd toch opgenomen in het schema van de ProTour. Dit betekent dat de twintig ploegen, die uitkomen in deze wedstrijdcyclus, van start moeten gaan.

De enige ploeg die zo goed als zeker niet in actie zal komen is Unibet.com. Deze wielerploeg heeft namelijk geen startbewijs van organisator ASO ontvangen, waardoor ze niet mogen starten in Parijs-Nice.

'Beatrix moet zwijgen over Armeense kwestie'

KoningshuisKoningin Beatrix moet tijdens het staatsbezoek, dat ze samen met kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima volgende week aflegt aan Turkije, haar mond houden over de 'Armeense kwestie' (de massamoord op anderhalf miljoen Armeniërs in 1915 ten tijde van de nadagen van het Ottomaanse Rijk). Dat zegt de Leidse hoogleraar en Turkije-kenner Erik-Jan Zürcher vandaag in dagblad Trouw.

Volgens Zürcher zou een bemoeienis van de koningin de moeizaam op gang komende discussie in Turkije over de Armeense genocide niet bevorderen. De hoogleraar: ''Het zou dom zijn als Beatrix de Armeense kwestie aan de orde stelt. Nu een kleine intellectuele elite in Turkije het aandurft het debat over de kwestie aan te zwengelen, is bemoeienis van buitenaf niet bevorderlijk.'' Zürcher vreest dat de kleine Turkse intellectuele elite die de kwestie bespreekbaar probeert te maken, door Turkse nationalisten zal worden weggezet als spreekbuis van Europa.

VVD-Kamerlid Hans van Baalen zei afgelopen week het omgekeerde. Hij vindt dat de koningin tijdens het staatsbezoek de Armeense volkerenmoord juist wél moet bespreken.

De Armeense genocide, of de Armeense kwestie zoals PvdA-leider Wouter Bos het liever benoemt, is onder Turken binnen én buiten Turkije een heikel punt. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar leidde de kwestie ook in Nederland tot een verhitte discussie.

President Italië vraagt Prodi aan te blijven

De Italiaanse president Giorgio Napolitano heeft zaterdag Romano Prodi gevraagd aan te blijven als premier. Hij vroeg de regeringsleider komende week de vertrouwensvraag in het parlement te stellen.

Prodi diende woensdag zijn ontslag in nadat er een regeringscrisis was ontstaan toen minister van Buitenlandse Zaken Massimo D'Alema niet meer de steun had van een meerderheid van de Senaat. Pacifistische dissidenten in eigen gelederen waren het niet meer eens met de Italiaanse militaire rol in Afghanistan.
Romano Prodi

Zelfmoordcommando's sneuvelen op verkeersdrempel

Icoon Opmerkelijk Drie zelfmoordcommando's waren in Pakistan op weg om een aanslag te plegen op een bijeenkomst van agenten, toen zij over een verkeersdrempel reden. De aanvaring tussen fiets en drempel veroorzaakte een schok, waardoor de explosieven vroegtijdig afgingen. Op het moment van de ontploffing waren de agenten ter nagedachtenis van een gesneuvelde collega bijeengekomen.

Een van de zelfmoordcommando's werd door de klap onthoofd en een tweede overleed in het ziekenhuis omdat zijn buik was opengereten. De andere man verloor zijn benen.

'Grand Slam of Darts' in de maak

In november strijden de beste darters van de British Darts Organisation (BDO) en de Professional Darts Corporation (PDC) weer tegen elkaar. De naam van dit toernooi is 'Grand Slam of Darts'. In de prijzenpot zit een bedrag van 250.000 Pond. De winnaar mag 60.000 Pond op zijn rekening bijschrijven.

Aan dit nieuwe toernooi zullen 32 deelnemers meedoen. Hieronder bevinden zich ook de darters die het afgelopen jaar in de finale van een televisietoernooi stonden. Dit betekent dus dat onder andere Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Martin Adams, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en John Part aan zullen treden. Dan moet deze groep de uitnodiging voor dit evenement natuurlijk wel aanvaarden. Verder zullen ook spelers als Roland Scholten, James Wade, Terry Jenkins, Colin Lloyd, Barrie Bates en Phill Nixon in actie komen.

Het is nog onduidelijk welke darters het deelnemersveld zullen completeren. Dit zal voornamelijk af gaan hangen van de zeven televisietoernooien die voor dit jaar nog op het programma staan. Mocht het zijn dat er na deze evenementen nog geen 32 spelers zijn, dan zal dit worden aangevuld met nationale kampioenen uit verschillende landen.

De voorzitter van de PDC, Barry Hearn, is erg blij met de Grand Slam of Darts: "Eindelijk komen de toppers van de twee dartsbonden elkaar tegen tijdens een groot toernooi. Nu zullen we uitvinden wie werkelijk de beste speler is."

Sneeuw en politiehond stoppen dief

Mountie met hondEen wannabe dief in de Canadese stad Edmonton heeft aangetoond basisvaardigheden als verkenning en autorijden te missen, toen hij een bedrijf overviel. De zaak lag namelijk direct naast een opleidingscentrum voor politiehonden. En toen de man er met de buit vandoor wilde, reed hij zich ook nog vast in de sneeuw.

De politieagenten waren dinsdagavond aan het oefenen met een hond toen zij het alarm van de buren hoorden. Toen ze poolshoogte kwamen nemen, knalde er een auto door de garagedeur en zoefde langs een agent en zijn hond Wizzard. De vlucht bleek van korte duur. De auto, die gestolen was, kwam even later tot stilstand in een berg sneeuw.

De verdachte probeerde het nog op een lopen te zetten, maar moest zich snel gewonnen geven toen Wizzard hem te pakken kreeg. De politie heeft de buit, een uit het gebouw ontvreemd geldkistje, veiliggesteld. De 23-jarige brokkenpiloot zal worden aangeklaagd.

Festival Elastiek stopt ermee

Festival ElastiekFestival Elastiek (voormalige Elastiek Muziek) stopt ermee. Het Hilvarenbeekse gratis muziek- en theaterfestival, zal komende pinksterweekend voor de laatste keer gehouden worden. "De rek is eruit", laat Gon Boers namens het bestuur toepasselijk weten. Naar verwachting slaat het nieuws vandaag als een bom in, in het Brabantse dorp.

Het festival groeide in twintig jaar uit tot een van de grootste in het pinksterweekend. Toen Pinkpop-organisator Jan Smeets twee jaar geleden naar een verklaring zocht voor zijn dalende bezoekersaantallen, verwees hij naar het succesvolle festival in Hilvarenbeek. Grote namen waren in het verleden te bewonderen op het Hilvarenbeekse Vrijthof. Maar nu vindt de organisatie dat er teveel van de vrijwilligers gevraagd wordt. Maar er bestaat ook twijfel of het festival wel rendabel kan blijven.

Gisteravond zijn de medewerkers van Elastiek geïnformeerd over het besluit. Zij kregen te horen dat aan het festival weliswaar een einde komt, maar dat Elastiek als culturele organisatie doorgaat. "We dagen alle Elastiekers uit om nieuwe initiatieven te ontwikkelen", zegt Boers. "Dat kan van alles zijn: een kinderpopfestival, masterclasses, een poppentheaterfestival, winter-Elastiek, een toneel- en kunstprocessie die door het dorp trekt."


In 2005 staat het Vrijthof in Hilvarenbeek bomvol als Guus Meeuwis op de planken staat.

Probleem is ook dat het Elastiek niet gelukt is om een verjonging in het bestuur door te voeren. De harde kern leunt sterk op de eerste generatie. Ander probleem zijn de toenemende kosten aan programmering, techniek en logistiek. Het gratis festival, zonder overheidssubsidie ook, moet het hebben van de drankomzet. De locatie, de Vrijthof in het centrum van Hilvarenbeek, stelt echter zijn grenzen aan de omvang van het publiek.

"Het zal veel emoties losmaken, vooral onder de Elastiekers zelf", beseft Ton de Bruijn, bestuurslid en een van de oprichters van Elastiek. "Maar we verwachten dat dit ook veel energie op gaat leveren. Elastiek blijft als organisatie overeind om cultuur in Hilvarenbeek te initiëren en te ondersteunen. We willen projectmatig de komende jaren mooie dingen gaan ondernemen." Een massaal evenement in het pinksterweekend hoort daar alleen niet meer bij. Elastiek stopt met het festival op het hoogtepunt van zijn roem. Met 80.000 bezoekers ging 2005 dan ook als de drukste Elastiek-editie ooit de boeken in.

Dit jaar treden onder andere Kraak & Smaak, Lange Frans & Baas B., Ilse de Lange, VanVelzen, Johan en Van Dik Hout op.

Dubbel feest Duitse langlaufers

Tijdens het WK in het Japanse Sapporo heeft Axel Teichmann de wereldtitel op de 30 kilometer in de wacht gesleept. Zijn landgenoot Tobias Angerer pakte het zilver, brons was er voor de Italiaan Pietro Piller-Cottrer.

Vrijdag stelden de Duitsers nog teleur met de vierde plaats op de teamsprint. Vandaag domineerden de twee echter het peloton en sloegen ze in de slotfase toe. "Iedereen die ons kent, weet dat wij wel een feestje kunnen bouwen", aldus Teichmann. "We beloven dat we de volgende race weer nuchter zijn." De twee hebben nog tot woensdag de tijd om hun roes uit te slapen. Dan staat de 15 kilometer op het programma.

Israël denkt aan preventieve aanval op Iran

Icoon OorlogIsraël onderhandelt met de Verenigde Staten om over Irak te mogen vliegen in het geval het een preventieve aanval wil uitvoeren op Iraanse nucleaire installaties. Dat meldde de Britse krant The Daily Telegraph zaterdag.

Volgens een hoge Israëlische defensiemedewerker zijn gesprekken aan de gang over een luchtcorridor waar Israëlische toestellen doorheen zouden mogen. ''We bereiden ons op alles voor en dit soort zaken zijn van cruciaal belang'', aldus de functionaris. ''Als we dit niet regelen, kunnen we in een situatie belanden waarin Israëlische en Amerikaanse toestellen elkaar beschieten.''

Teheran weigert vooralsnog zijn omstreden nucleaire programma te staken. Het zegt uranium te willen verrijken voor gebruik in kerncentrales om elektriciteit op te wekken. Westerse mogendheden vermoeden echter dat het land werkt aan kernwapens.

Anastasiou nu zelfs op tribune

Alles wijst er op dat Yannis Anastasiou niet meer op een basisplaats bij Sparta hoeft te rekenen. De spits begon het huidige seizoen als aanvoerder, maar zit nu met regelmaat op de reservebank. Zaterdag, wanneer de Rotterdammers tegen Heracles aantreden, zit de Griek zelfs op de tribune.

De voorkeur van Wiljan Vloet, trainer van Sparta, gaat namelijk uit naar Marvin Eemnes. "Het doet me pijn om Yannis niet te selecteren", aldus de oefenmeester in het Rotterdams Dagblad. "Ik heb Yannis tijdens de winterstop verteld dat dit zou kunnen gebeuren. Emnes heeft deze week uitstekend getraind en kan ook nog op de flanken spelen. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Misschien dat het voor Yannis beter is om volgend seizoen fris te starten."

Vanaf volgend seizoen zwaait Gert Aandewiel de scepter over Sparta. De 33-jarige Anastasiou werd aan het einde van het vorige seizoen van Ajax overgenomen, maar kon de verwachtingen nooit waar maken. Tot overmaat van ramp verloor de Griek na negen wedstrijden zijn basisplaats. De selectie van Vloet wist in die cyclus slechts één punt te halen.

Personele problemen voor Heerenveen

SC Heerenveen kent een alles behalve een soepele aanloop voor het treffen met Roda JC van zaterdagavond. Het is nog steeds niet zeker of Ugur Yildirim tegen de Limburgers kan spelen. Afonso Alves, topscorer van de Friezen, is nog altijd geblesseerd.

"Het ging vandaag al beter met Yildrim dan gisteren. Hij gaat morgen mee naar Kerkrade en dan zien we wel of hij kan spelen of niet", aldus trainer Gert-Jan Verbeek. Ook Jakob Poulsen zal de wedstrijd tegen Roda JC aan zich voorbij laten gaan. De Deen is naar zijn vaderland vertrokken, vanwege privé-omstandigheden. Verder is Jong A Pin geblesseerd en zit Will Johnson een schorsing uit.

PSV hoopt op Zenden

De trainer van PSV, Ronald Koeman, heeft in een interview in De Telegraaf gezegd dat hij op zoek is naar een aantal ervaren spelers, om zo het eventueel afscheid van Philip Cocu op te vangen. Één van de namen die daarbij genoemd wordt is die van Boudewijn Zenden.

"Zenden is een goede speler met een stuk ervaring en bovendien willen we de Nederlandse inbreng vergroten. Daarbij heeft hij een warm gevoel voor PSV. We kijken zeker naar dat soort jongens", aldus Koeman.

Zenden zelf twijfelt over een eventuele terugkeer naar Nederland. "Of ik opensta voor een terugkeer? Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Ik heb bij PSV een fantastische tijd gehad, maar ik weet niet of ik al klaar ben in het buitenland en terug wil naar Nederland".

Politie zoekt meer daders groepsverkrachting Breda

Icoon PolitieDe politie is op zoek naar twee jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij de groepsverkrachting van een 21-jarige vrouw in Breda. Eerst werd uitgegaan van drie daders, maar nu blijkt dat er vijf mensen hebben meegedaan aan de groepsverkrachting.

Op de ochtend van 21 februari vergrepen de jongens zich in de Lange Brugstraat voor het eerst aan de studente. Daarna sleurden zij haar mee naar het steegje naast de Annakapel, waar zij zich weer aan haar vergrepen.

De 43-jarige Bredase bakker Paul Daver vertrok die ochtend een kwartier vroeger naar zijn zaak, omdat de rijskast opnieuw moest worden ingesteld. Om kwart over vier draaide hij het steegje naast de Annakapel in. Hij zag een meisje tegen de muur, half liggend, half staand, en drie Antilliaanse jongens eromheen. De kleren van het meisje waren open en ze keek wild in paniek om zich heen, gillend op zoek naar hulp. Daver zag een jongen op de uitkijk staan.

De bakker aarzelde geen moment en scheurde op de jongens af, terwijl hij riep 'wat moet dat'. De jongens gingen ervandoor en Daver richtte zich tot het meisje. Toen zij veilig op de Markendaalseweg stond, zette hij de achtervolging in en vertelde hij de politie waar de daders heen waren gevlucht.

Drie jongens, van 14, 15 en 16 jaar oud, werden aangehouden, de twee andere worden nog gezocht. Volgens de bakker gebeuren er in het steegje vaker dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, en hij zou graag willen dat daar een fel licht wordt geplaatst.

Venus Williams naar finale Memphis

Venus Williams heeft bij haar rentree op de tennisbanen al gelijk de finale weten te halen. De Amerikaanse, die maanden sukkelde met blessures, plaatste zich voor de finale van het WTA-toernooi van Memphis door in de halve eindstrijd de Roemeense qualifier Ioana Raluca Olaru met 6-3 en 6-2 te verslaan.

In de finale moet Williams het opnemen tegen de Israëlische Shahar Peer, die met 6-4 en 7-5 te sterk was voor de Amerikaanse Meilen Tu.

In the picture! (uitslag)

Er viel wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de derde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de week. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

We hadden drie kandidaten smerik, Apotheose en Saryon
maar de winnaar van de derde weekprijs is...

winnaar week 3

Gesol met lichaam overleden agente

Icoon BinnenlandsHet lichaam van een Rotterdamse agente dat afgelopen week door Justitie na een uitvaartdienst in beslag werd genomen voor nader onderzoek, is vrijgegeven. De stoffelijke resten van de 34-jarige Habiba Yaakoubi werden maandag, op de dag van de crematie direct na de rouwdienst gevorderd. In eerste instantie ging men ervan uit dat de politieagente een natuurlijke dood was gestorven, later kwam er info binnen die deed besluiten het lijk nader te onderzoeken. Een woordvoerster van het OM kon nog niets over het resultaat van de sectie zeggen.

Yaakoubi, afkomstig uit Marokko, zal voorlopig eerst worden begraven. In haar wilsbeschikking stond dat ze gecremeerd wilde worden. Haar familie spande daar eerder al een kort geding over aan, omdat crematie in strijd zou zijn met de islam. De kort gedingrechter besliste echter dat een wilsbeschikking boven geloofsregels gaat.

Volgens de familie wilde de agente echter gewoon begraven worden, zoals gebruikelijk bij moslims. De handtekening op de wilsbeschikking zou zijn vervalst. Daar loopt nu een onderzoek naar. Daarom besloot de rechter gisteren in een nieuw kort geding dat de vrouw eerst begraven zal worden.

Na 1 mei mogen nabestaanden van Habiba Yaakoubi bij de officier van Justitie vorderen dat de agente van het korps Rotterdam-Rijnmond alsnog gecremeerd wordt. Dit mag echter alléén als het onderzoek naar de mogelijk vervalste wilsbeschikking is afgerond. Als de nabestaanden niet naar justitie gaan, blijft de vrouw overigens gewoon begraven.

Habiba Yaakoubi was als agente ook lid van de stichting Desert-cops. Doel van deze stichting is het schenken van motorvoertuigen aan artsen in Gambia. Samen met andere Nederlandse agenten die lid zijn van die stichting, maakte ze in 2006 een reis naar het Afrikaanse land. De site van de stichting (Desert-cops.nl) is momenteel een condoleance-site.

Hordeloper Van Westen derde in Parijs

Tijdens indoorwedstrijden in Parijs is de Nederlandse atleet Marcel van Westen gisteravond als derde geëindigd op de 60 meter horden. Van Westen liep een tijd van 7,63 seconden en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record met 0,01 seconde.

De Cubaan Dayron Robles won de 60 meter horden in een tijd van 7,51 seconden. De Colombiaan Paulo Villar zette dezelfde tijd neer als Van Westen, maar na bestudering van de fotofinish werd hij als tweede genoteerd.

Leipheimer verstevigt koppositie in Californië

De Amerikaan Levi Leipheimer heeft zijn leidende positie in de Ronde van Californië versterkt. In Solvang won Leipheimer de tijdrit over 23 kilometer. Hij had over het parcours, dat door de wijnstreek voerde, ruim 29 minuten nodig.

De Duitser Jens Voigt eindigde als tweede, en staat in het algemeen klassement 21 seconden achter Leipheimer. Beste Nederlander in de tijdrit was Bram Tankink, die als 28e finishde op een achterstand van ruim twee minuten.

Dode en gewonden door treinongeval Groot-Brittannië

Icoon BuitenlandsIn het noordwesten van Engeland is een dode gevallen en hebben ruim zeventig mensen verwondingen opgelopen bij een ongeval met een passagierstrein.

Tweeëntwintig gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis en vijf zijn er slecht aan toe, meldden de zenders BBC en Skynews zaterdagmorgen. Een deel van een passagierstrein die tussen Londen en het Schotse Glasgow reed, liep vrijdagavond van het spoor af en verscheidene wagons kantelden en vielen op hun kant. Alle 120 mensen in de trein waren in het begin van de nacht bevrijd, meldden de hulpdiensten.

Helikopters van de Britse luchtmacht zijn ingezet om gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Het dunbevolkte en afgelegen gebied was lastig toegankelijk voor de hulpdiensten. Vele passagiers zaten urenlang vast in de trein. De omgekomen vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De reden van de ontsporing, in het graafschap Cumbria, is nog onbekend. Mogelijk heeft de trein, die bijna 150 kilometer per uur reed, iets op het spoor geraakt. Volgens getuigen was er een luide knal te horen voordat de trein ontspoorde.

Veertien autobranden in Hengelo

Icoon MisdaadIn Hengelo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag veertien auto's uitgebrand. Dat gebeurde binnen een tijdsbestek van een uur. De politie heeft brandstichting vastgesteld, meldde de brandweer van Hengelo.

De brandweer werd om 3.50 uur gealarmeerd dat aan het Dorset een auto in brand stond. Al gauw kwamen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen van autobranden op diverse plaatsen in Hengelo. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Alle auto's zijn total loss. Hoe groot het schadebedrag is, valt nog niet te zeggen. In een paar gevallen liepen ook nabijgelegen woningen lichte schade op. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur naar die woningen oversloeg.

De getroffen auto's stonden allemaal in de wijken Thiemsland en 't Wilbert. In totaal kwamen dertig brandweerlieden en vier blusvoertuigen in actie voor het bluswerk. Niemand raakte gewond.


Foto door: Martin Bakker - bron

Internazionale voorlopig zonder Vieira

Patrick Vieira zal voorlopig niet kunnen spelen voor Internazionale. Tijdens een onderzoek is er bij de verdedigende middenvelder een scheurtje in de bovenbeenspier ontdekt. Hierdoor staat hij zeker een maand aan de kant.

Afgelopen week kon de Fransman niet in actie komen in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia (2-2) door de blessure, en ook de return in én tegen Valencia komt nog te vroeg.

Lindgren niet tegen PSV


FC Groningen-trainer Ron Jans moet het vanavond, in de competitiewedstrijd tegen PSV, doen zonder middenvelder Rasmus Lindgren. De Zweed kampt met een hamstringblessure, die hij overhield aan de competitiewedstrijd vorige week tegen AZ.

"Rasmus heeft al eerder last van zijn bovenbeen gehad en dan vooral aan de voorkant", aldus Jans. "In de wedstrijd tegen AZ merkte hij nog niet veel en ook bij de hersteltraining was het nog niet ernstig. Maar in de loop van de week werd het zo erg dat hij niet meer pijnvrij kon lopen, laat staan spelen."

CD: The Ataris - Welcome the Night

Deze vijfde cd van de band The Ataris is een zware bevalling geweest. Eind 2004 ging de band tijdelijk uit elkaar, na 18 maanden non-stop touren en vier studio-albums was het einde van The Ataris in zicht. Zanger Kristopher Roe gaf aan het touren en zijn bandmaatjes beu te zijn. Daarnaast had hij wat privéproblemen. Twee bandleden, de bassist en de drummer, vertrokken definitief en Roe deed niets anders dan schrijven, lezen en de zin van het leven zoeken. Er kwam weer wat beweging in de zaak door enkele nummers die gitarist John Collura had geschreven en aan Roe liet luisteren. Roe was enthousiast en schreef als antwoord ook wat nummers. Al snel hadden ze meer dan genoeg materiaal en in een volledig andere stijl dan voorheen, zonder hun identiteit als band kwijt te raken. Met behulp van een paar nieuwe bandleden is er als resultaat van deze rustperiode nu de cd Welcome the Night.

Blessuregolf bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk-trainer Mark Wotte zal zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Vitesse van dit weekend flink moeten aanpassen. De trainer van de Waalwijkers kan, als het even tegenzit, zeven spelers niet inzetten.


Frank van Mosselveld is nog steeds herstellende van een zware blessure aan zijn knie. Benjamin de Ceulaer, Patrick van Diemen, Robert Fuchs, Tim Bakens en Ivan Vicelich zijn allen lichtgeblesseerd en achter het meespelen van hun staat dan ook een groot vraagteken. Virgili Texeira is geschorst voor de wedstrijd tegen de Arnhemmers.

Steven Holcomb verovert WB tweemansbob

De Amerikaan Steve Holcomb heeft, samen met remmer Brocl Kreizburg, in het Duitse Königssee de wereldbeker in de tweemansbob veroverd. Het duo eindigde in de achtste en laatste wedstrijd van dit seizoen als vierde en dat bleek precies te volstaan voor de eindzege.

De grote concurrent van Holcomb, de Canadees Pierre Lueders, eindigde als derde en vergaarde dit seizoen net zo veel punten (660) als de Amerikaan. De beker ging echter toch naar Holcomb, omdat hij twee overwinningen boekte en de Canadees maar één.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

24 februari

2006

- Na Vanina Ickx zal ook Susie Stoddart komend jaar DTM rijden. De geboren Schotse zal voor het team van Mücke in een AMG-Mercedes C-Klasse uitkomen.
- FIA-president Max Mosley heeft aangekondigd dat hij, zodra hij stopt met zijn werkzaamheden, al een vervanger klaar heeft staan om het presidentschap over te nemen.

2005

- De trainer van Ajax, Ronald Koeman, spreekt de geruchten over een mogelijke transfer naar Valencia Cf tegen.
- AZ plaatst zich voor de achtste finales van de UEFA Cup thuis. In de Alkmaarder Hout word met 2-1 van Alemannia Aachen gewonnen. AZ zal in de achtste finales gaan spelen tegen Shachtar Donetsk. Het team uit de Oekraïne was te sterk voor Schalke'04. Ajax wordt uitgeschakeld. De uitwedstrijd tegen Auxerre verloren de Amsterdammers in een erg matige wedstrijd met 3-1. Ook SC Heerenveen vindt zijn waterloo in de derde ronde. Tegen Newcastle United wordt er wederom met 2-1 verloren. Feyenoord verliest met 1-2 bij Sporting Portugal, en ook voor hen zit het UEFA-Cup toernooi erop.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 24 februari 2004 was zo'n dag.

2003

- FIA-president Max Mosley zegt dat hij later die week een spoedberaad zal voeren met de teambazen van McLaren en Williams. Dit overleg wordt gevoerd om een juridische procedure omtrent de nieuwe regels van de FIA te voorkomen. Beide teambazen waren niet tevreden over enkele nieuwe reglementen.
- Zowel BMW-directeur Mario Theissen als Ralf Schumacher zeggen teleurgesteld te zijn in de nieuwe wagen voor het seizoen 2003. De manager van Schumacher zegt zelfs dat hij al op zoek is naar een ander team voor zijn pupil.

PVV: motie wantrouwen tegen Aboutaleb

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) dient volgende week tijdens het debat over de regeringsverklaring een motie van wantrouwen in tegen de PvdA-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) en Nebahat Albayrak (Justitie).

Dat zegt fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV zaterdag in NRC Handelsblad. Hij vindt het onacceptabel dat beide PvdA-bewindslieden, die deze week werden beëdigd, een tweede paspoort hebben. Aboutaleb heeft ook een Marokkaans pasoort, Albayrak een Turks.

De motie maakt geen kans omdat alle andere partijen tegen zijn. Maar het is in de parlementaire geschiedenis uniek dat bewindslieden een motie van wantrouwen aan hun broek krijgen, nog voor zij een woord met de Tweede Kamer hebben gewisseld.

DVD: The Lost City

The Lost City speelt zich af in het Cuba van 1958. Havana is een bruisende stad waar veel plezier te beleven is voor wie zich dat kan veroorloven. Ondergronds verenigen de tegenstanders van dictator Fulgencio Bastista zich. De welgestelde familie Fellove behoort tot de eerste groep: oudste zoon Fico (Andy Garcia) is zelfs eigenaar van El Tropico, de mooiste nachtclub van de stad. Toch wint de revolutionaire gedachte het van de rijkdom, want één voor één laten Fico's broers zich winnen voor de zaak van Fidel Castro en Ernesto 'Che' Guevara.


Uitslagen Jupiler League speelronde 29

Dit weekend staat er in de Jupiler League een volledige speelronde op het programma. Vrijdag zijn er negen duels afgewerkt. Morgen zal FC Eindhoven - FC Den Bosch nog worden gespeeld

Uitslagen

thuisuituitslag
MVVAGOVV Apeldoorn5-0
TOP OssGO Ahead Eagles4-0
HaarlemCambuur Leeuwarden3-1
BV VeendamFC Omniworld0-2
FC VolendamFC Emmen6-1
VVV-VenloFC Dordrecht1-3
FC ZwolleStormvogels Telstar2-1
Fortuna SittardRBC Roosendaal2-2
Helmond SportDe Graafschap0-0

Klassement

#clubgespeeldwinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1De Graafschap29196466-2863
2RBC Roosendaal29178467-3159
3FC Dordrecht29174862-3455
4VVV-Venlo29167649-3455
5FC Volendam291310647-2949
6FC Den Bosch28146845-3448
7BV Veendam291212550-3348
8Go Ahead Eagles29128942-3644
9FC Emmen291081147-5038
10Haarlem299101036-4037
11FC Omniworld291071246-5737
12FC Zwolle29991146-3936
13Stormvogels Telstar291051448-5135
14TOP Oss29951548-6532
15MVV28791230-3930
16Cambuur Leeuwarden29861530-4730
17Fortuna Sittard29761627-4927
18AGOVV28661634-5524
19Helmond Sport29581627-6523
20FC Eindhoven28481632-6317

Programma

DatumThuisUit
25/2FC EindhovenFC Den Bosch

Steeds meer Britten drinken zich dood

Steeds meer jonge inwoners uit Groot-Brittannië sterven door het overmatig drinken van alcohol. Het aantal sterfgevallen in de leeftijd van 15 tot 34 jaar is sinds 1991 met zestig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek.

Het is schokkend gesteld met de cijfers. Alleen al in 2004 stierven 8221 personen aan overmatig drankgebruik. Daarvan bezweken 198 mannen en 89 vrouwen aan alcoholvergiftiging of levercirrose. De cijfers laten een stijging van vijftig procent zien ten opzichte van 2001.

Doden door auto-ongelukken die veroorzaakt zijn door beschonken bestuurders zijn in de cijfers niet opgenomen. Dan zouden de cijfers hoger uitvallen.

Site laat kiezers hun stem verdelen

Icoon Verkiezingen Als je bij de Statenverkiezingen op 7 maart moeite hebt met het kiezen tussen 2 kandidaten, dan kan je via internet contact leggen met andere twijfelaars. Stemdeler.nl koppelt kiezers met dezelfde voorkeuren anoniem en helpt ze hun stem te verdelen over twee personen.

Bezoekers kunnen aangeven tussen welke twee kandidaten ze twijfelen. De site zoekt automatisch naar een andere twijfelaar die dezelfde kandidaten heeft ingevuld. Daarna stuurt de site een steminstructie naar beide personen met beide een andere kandidaat. Zo kan de stem gedeeld worden.

Het idee achter de site bestaat al langer in de Verenigde Staten. Daar wordt het 'vote pairing' genoemd. Aanhangers van de linkse kandidaat Ralph Nader maakten tijdens de verkiezingen van 2000 afspraken met aanhangers van de Democratische kandidaat Al Gore. In staten waar de strijd tussen Gore en rivaal George Bush spannend was, besloten Nader-stemmers op Gore te stemmen. In ruil daarvoor stemden Gore-stemmers in minder spannende staten op Nader.

Nieuwe screens uit de Darkness

Starbreeze Studios is natuurlijk bekend van hun succesvolle Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay, maar de heren gaan niet op hun lauweren rusten. Ze lijken een voorliefde voor licensed games te ontwikkelen, want hun volgende game is ook eentje die op andermans IP gebaseerd is.
Dit keer vonden ze een geschikte kandidaat in de comic The Darkness. Oorspronkelijk bedacht, getekend en geschreven door Marc Silvestri en Paul Jenkins, vertelt de Darkness het verhaal van Jackie Estacado. Jackie ontwaakt op z'n 21e verjaardag met de gave om de duisternis in z'n puurste vorm te beheersen en zelfs te materialiseren. Het resultaat kun je lezen in de comics of afzien aan onderstaande screens.






De game zal op zowel X360 als PS3 uitkomen. Belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de videosequenties die je in de game tegen zult komen op TV's en andere schermen op de PS3 een hogere kwaliteit hebben. Ook zullen alle individuele horror-films die in de game gebruikt worden, los te selecteren zijn op de PS3-versie en full screen op je TV te bekijken zijn.




De game zal op zowel Xbox 360 als PS3 uitkomen op 6 april 2007.

Neefje herkent oom op dvd van WK seks

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De 61-jarige Leszek Szwerowski heeft de organisatoren van het WK Seks 2003 aangeklaagd omdat hij herkenbaar in beeld was op de dvd ervan. Hem was anonimiteit beloofd.

Het was zijn eigen neefje die de gepensioneerde Poolse leraar herkende op de dvd. Hij vertelde het de hele familie rond. De deelnemers zijn duidelijk herkenbaar op de beelden van de wedstrijd waarbij drie jonge dames seks hadden met zoveel mogelijk mannen.

Met dank aan BaZzY voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.