Thee remt haargroei bij vrouwen

Icoon Opmerkelijk Turkse Groene muntthee kan helpen extreme haargroei bij vrouwen tegen te gaan. Dat zeggen de Turkse onderzoekers onder leiding van professor Mehmet Numan Tamer. Twee keer per dag groene muntthee drinken vermindert het mannelijke hormoongehalte in het lichaam. Deze hormonen kunnen extreme haargroei veroorzaken op de buik, borsten (!) en het gezicht van vrouwen.

De wetenschappelijke benaming hiervoor is Hirsutisme en wordt meestal met medicijnen behandeld die helpen mannelijke hormonen in het lichaam terug te dringen. Volgens de Turkse wetenschappers is de thee een "goed natuurlijke alternatief" hiervoor. Overmatige haargroei wordt zelden veroorzaakt door een serieuze ziekte, maar leidt tot verdriet en schaamte en mogelijk psychische problemen.

Vrouwen maken van nature slechts kleine hoeveelheden testosteron aan. Bij een overproductie van dit hormoon leidt dit tot extreme haargroei. Muntthee brengt het testosterongehalte naar beneden, bij zowel mannen als vrouwen. Dit lijkt ook uit een eerder onderzoek in de Turkse stad Isparta. Daar verminderde de muntthee het libido bij mannen.

Het is onduidelijk of overmatig drinken van muntthee tevens het gevolg heeft dat iemand ál zijn haar verliest en op welke plekken dit gebeurt.


Kopje thee ?

Met dank aan Ratt voor de submit.