Nederlandse krijgt mogelijk realitysoap dankzij YouTube

Dat YouTube veel publiek trekt, was reeds bekend. Dat de website verschillende muzikanten een steuntje in de rug heeft gegeven bij het ontwikkelen van hun carrière, is ook niks nieuws. Het leven van de 18-jarige Zevenaarse Esmée Denters dreigt dankzij YouTube echter wel een hele bijzondere wending te nemen. Mogelijk krijgt zij in de Verenigde Staten een eigen realitysoap.

Esmée deed in 2005 mee aan het televisieprogramma Popstars: The Rivals, maar kwam toen niet verder dan de eerste ronde. Een half jaar geleden schreef de zangeres zich in op YouTube, en daar bleek zij plotseling wel populair. Dankzij haar vertolking van liedjes van onder andere Shakira, Beyoncé en Otis Redding kwam haar 'channel' met 1,5 miljoen bezoekjes op de 22ste plaats in de lijst van best bekeken channels. Platenmaatschappijen uit Nederland, Duitsland, de VS en Frankrijk volgden met het aanbieden van een platencontract.

Op haar fansite Esmeezone.com meldt Esmée dat er in de Verenigde Staten zelfs plannen zijn voor een realitysoap rond de productie van een eventueel debuutalbum. Op het moment is Esmée in een studio in het Zweedse Göteborg bezig met opnames. Niet bekend is nog wanneer we het eerste album van de YouTube-ontdekking mogen verwachten.


Denters met haar vertolking van John Legend's 'Save Room'
Submitter:  Bron: YouTube/FOK!