Bourdais hoopt op meer tests

Joris (RenikNL)
Sebastien Bourdais lijkt zijn zinnen weer op de Formule 1 te hebben gezet. Na zijn test van vorige week lijkt de Fransman nu al kans te maken op een zitje voor 2008 bij het team van Scuderia Toro Rosso. De drievoudig Champ Car-kampioen hoopt in het komende jaar vaker in de Formule 1 te kunnen testen.

"Je krijgt geen driedaagse test aangeboden als het team in de nabije toekomst niet meer plannen met je heeft. Maar verder is dat volledig aan het team om te beslissen. Op dit moment is er niets besloten", vertelt Bourdais.

Bourdais heeft voor 2007 al een contract met Newman-Haas voor nog een seizoen Champ Cars. In 2008 wil de Fransman dan eindelijk zijn racedebuut gaan maken in de Formule 1. Bourdais werd enige tijd geleden al veelvuldig in verband gebracht met de Formule 1, maar de Fransman wist steeds geen racestoeltje te bemachtigen. Wel testte Bourdais al eens eerder voor Renault F1.

"Ik zal mijn verplichtingen met Newman-Haas gewoon nakomen. Ik zal volgend jaar proberen mijn vierde achtereenvolgende titel te behalen. Mocht er een deal komen met Toro Rosso, dan is dat voor 2008", aldus Bourdais

Hoewel het Bourdais dus eerder al een aantal keer niet lukte om een F1-stoeltje te bemachtigen, heeft de Fransman er nu weer alle vertrouwen in. "Ik denk dat mijn ervaring een belangrijk voordeel is. Het is tegenwoordig namelijk niet alleen een kwestie van snel en betrouwbaar zijn. Ik ben 27, ik sta te trappelen om aan de slag te gaan en ik heb vertrouwen in mijn kunnen."