Bos en Wüst sporters van het jaar

Theo Bos en Ireen Wüst zijn tijdens het jaarlijkse sportgala in de RAI in Amsterdam gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar.

Bos versloeg Bob de Jong en Bram Som. Bos dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee wereldtitels baanwielrennen, op de sprint en de keirin. Bij de dames werd Ireen Wüst gekozen boven Marianne Vos en Lornah Kiplagat. Wüst werd olympisch kampioen op de 3km schaatsen. Het dameshockeyteam werd gekozen tot sportploeg van het jaar. De wereldkampioenen kregen meer stemmen dan de voetballers van Jong Oranje en de springruiters.

Nieuw was de categorie coach van het jaar, deze titel ging naar Gerard Kemkers, hij kreeg de voorkeur boven Frank Rijkaard en Marc Lammers. De coach van de schaatsploeg TVM veroverde vijf medailles tijdens de Olympische Spelen. Pieter Gruijters werd gekozen tot gehandicapte sporter van het jaar, de wereldkampioen speerwerpen en vijfkamp werd gekozen boven Robin Ammerlaan en Esther Vergeer. De Fanny Blankers-Koen carrière prijs ging naar oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Submitter:  Bron: NOS - TT