Ha´tiaans 'tumormeisje' weer toonbaar

De 14-jarige Ha´tiaanse Marlie Casseus is gisteren voor het eerst sinds jaren weer uit winkelen gegaan. Ook kan ze alweer wat woorden zeggen. Het meisje kreeg op haar 8-ste last van een enorme tumor boven op haar gezicht. Die groeide uit tot maar liefst 7 kilo.

Door het immense gezwel was ze niet eens meer in staat om te spreken. Tevens kwamen haar luchtwegen in de verdrukking en raakten haar gelaatstrekken ernstig misvormd, totdat alleen haar ogen, neusgaten en ÚÚn enkele tand nog herkenbaar waren.

In 2005 werd ze naar Amerika gebracht waar ze in een kinderziekenhuis in Miami werd opgenomen. Er waren diverse operaties nodig om het meisje weer toonbaar te maken. Volgens de artsen had het bovendien weinig gescheeld of ze was aan haar aandoening bezweken.

De specialisten verwijderden uiteraard de tumor, maar plaatsten bovendien haar ogen weer in het midden van haar gezicht, en reconstrueerden haar neus en jukbeenderen. Over twee jaar komt ze terug naar de Verenigde Staten voor verdere operaties. Zo moet ze nog een gebit aangemeten krijgen.Voor en na de operatie

Met dank aan insanergy voor de submit.