Desperate Housewives

Chris (afterparty05)
De serie Desperate Housewives is een grote hit in Amerika, en is nu ook in Nederland op de televisie te volgen. De serie gaat over een aantal huisvrouwen, woonachtig op Wisteria Lane, die naast een Stepford Wife-achtig uiterlijk ook hun eigen beslommeringen en zondes hebben. De ene gaat vreemd met de tuinjongen, de andere probeert wanhopig de single buurman te versieren, terwijl de derde een combinatie van fulltime-job en spuitpoepende baby\'s probeert vol te houden.

Het spel van Desperate Housewives lijkt qua uiterlijk behoorlijk op The Sims 2, en heeft daar qua bediening ook wat van weg. Nu kan je niet je hele huis vanaf nul opbouwen, of al het meubilair vervangen, maar er zijn wel een aantal Sims-achtige functies. Zo zijn er een viertal behoeftes van je hoofdpersonage, een nieuwe bewoonster op Wisteria Lane die last heeft van geheugenverlies, die je moet vervullen. Appearence bepaalt je uiterlijk, en is te beïnvloeden door te douchen of je op te maken voor de spiegel; Composure zegt iets over hoe relaxed je je voelt, en wordt beter als je op bed of bank gaat liggen; Social geeft je social awareness aan en is alleen op te hogen door met andere bewoners te kletsen, en Happiness spreekt voor zich: je wordt blij van televisie kijken, mannen verleiden of tuinieren.


Maar postbode, wat doet u nú?

Tuinieren is overigens één van de drie minigames Om de tuin netjes te houden moet je alle insecten doodmaken met gif (niet op de planten sproeien!) en zorgen dat geen plantje te veel of te weinig water heeft. Langzaam maar zeker wordt je beter in tuinieren en krijg je toegang tot mooiere bloemen. Op min of meer dezelfde wijze werkt het koken ook: je moet de recepten afwerken door te snijden, koken, grillen en bakken, en hoe beter en sneller je elk onderdeel doet, hoe hoger je score. Heb je op een bepaald niveau (kookhulpje, chefkok) genoeg recepten goed geserveerd, dan krijg je toegang tot nieuwe recepten die moeilijker en bijzonderder zijn. De maaltijden die je maakt dienen overigens ook een doel: je serveert ze aan je man en je kind, die er meestal behoorlijk van smullen.
De derde minigame is poker: Texas Hold\'Em. Leuk uitgewerkt, maar de interface is niet geweldig. De minigames zijn dus best vermakelijk en vereisen wat meestal wat simpel klikwerk. De koken minigame is eigenlijk het leukst, omdat je verschillende dingen moet doen, en vooral het snijden erg pittig is, aangezien je voortdurend op precies het juiste moment moet klikken. Een leuke toevoeging dus.