Valse weeën verraden smokkelaarster

criminelenEen 'hoogzwangere' Egyptische smokkelaarster is tegen de lamp gelopen dankzij haar miserabele acteerprestaties. De vrouw veinsde barensweeën toen ze door de douane moest op de luchthaven van Caïro. De immer behulpzame douanemedewerkers verlosten de Egyptische, na een snelle fouillering, van de veroorzaker van haar 'ongemak': enkele tientallen mobieltjes.

De jonge vrouw, wier identiteit niet is vrijgegeven, begon te klagen over weeën toen ze vanuit Dubai aankwam op het vliegveld van Caïro, in de hoop daarmee haar douanecontrole te bespoedigen.

Een douanebeambte controleerde haar paspoort en verbaasde zich over het grote aantal stempels. Het leken de douane-medewerker wel wat erg veel recente reizen voor een vrouw in haar toestand, aldus een bron op de luchthaven. Daarop liet de beambte de Egyptische fouilleren door een vrouwelijke collega. Deze bracht aan het licht wat er in werkelijkheid schuilging onder de kleding van de vrouw: 48 mobiele telefoons ter waarde van zo'n 14.000 euro. De trotse 'moeder' is aangehouden.

Met dank aan eu-Robert voor vertaling en de submit.