Man aangevallen door pijlstaartrog

In de Amerikaanse staat Florida heeft een pijlstaartrog een 81-jarige man aangevallen en met zijn stekel het hart van de man doorboord. Het bizarre aan de aanval was dat het slachtoffer zich niet in het water bevond, maar aan boord van zijn boot zat te genieten van de zon.

De pijlstaartrog sprong uit het water en landde op het dek van de boot. James Bertakis probeerde daarop het beest terug te gooien in de zee, waarbij hij het ongelukkige doelwit werd van de giftige stekel. De kleindochter en een kennis die ook aanwezig waren op de boot belden de hulpdiensten en voeren direct terug naar de haven. De man heeft de aanval vooralsnog overleefd en verblijft in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Anderhalve maand geleden overleed de beroemde AustraliŽr Steve Irwin na een aanval van een pijlstaartrog. Het verschil met deze aanval is echter dat bij James Bertakis de stekel in het hart bleef zitten, waar Steve Irwin volgens ooggetuigen de stekel zelf uit zijn hart trok. Tevens bevond Steve Irwin zich in het water.

Volgens geleerden is een aanval zoals deze extreem zeldzaam en er is geen verklaring voor het gedrag van de pijlstaartroggen. Artsen hebben inmiddels de stekel weten te verwijderen uit het hart van James Bertakis en zijn toestand is kritiek maar stabiel.
De bewuste pijlstaartrog.