Nederlanders missen draadjesvlees

Icoon EnquÍteVeel Nederlanders missen het draadjesvlees. Een op de tien mensen mist het suddervlees, dat daarmee bovenaan staat op de lijst van gerechten van vroeger die we missen. Op nummer twee staat stamppot, gevolgd door ouderwetse groenten, stoofgerechten en zelfgemaakte appelmoes.

Blue Band liet ter gelegenheid van het uitkomen van een nieuw basiskookboek onderzoek doen onder 750 mannen en vrouwen die regelmatig koken. Hulp bij het koken is nog altijd welkom. Eťn op de drie belt daarvoor zijn of haar moeder, zelfs de helft van de ervaren koks (met 10 tot 30 jaar kookervaring) weet zijn moeder te vinden voor kooktips.

De meeste kokers (46 procent) gebruiken het liefst een kookboek als ze informatie zoeken over gerechten, 18 procent raadpleegt internet. Bij mannen ligt de verhouding anders: 32 procent van hen gebruikt het kookboek, 28 procent internet. En hoewel veel Nederlanders de Hollandse pot zeggen te missen, tenminste deels, geeft slechts 2 procent aan hulp nodig te hebben bij het maken ervan.