Bewaking graf Deventer moordzaak weg

BinnenlandsDe bewaking van het graf van het slachtoffer in de Deventer moordzaak is op last van het bestuur van de Lebuinusparochie opgeheven. Het kerkbestuur zou anders aangifte doen van grafschennis, aldus secretaris Bernard Duimel donderdag.

Volgens de secretaris willen ook de nabestaanden van de weduwe Jacqueline Wittenberg dat het graf met rust wordt gelaten. Opiniepeiler Maurice de Hond liet het graf van de weduwe bewaken omdat hij denkt dat het moordwapen onder de grafsteen ligt verborgen.

De Hond kwam tot zijn bevindingen na onderzoek van het graf door specialisten met een metaaldetector. Uit het onderzoek zou blijken dat een metalen voorwerp, dat qua vorm en grootte op een mes lijkt, onder de grafsteen ligt. Maurice de Hond doet op eigen initiatief onderzoek naar de zaak omdat hij meent dat de verkeerde man, de fiscaal-jurist Ernest Louwes, voor de moord is veroordeeld. Volgens hem zou de voormalige klusjesman van de weduwe, Michaël de J., de dader zijn. Die zou ook het mes onder de grafsteen hebben gelegd.