Mourinho: "Makéléle is geen slaaf"

Olga (Nuongirl)
De trainer van Chelsea, José Mourinho, is boos op de Franse bondscoach Raymond Domenech. Mourinho heeft gezegd dat hij vindt dat Domenech Claude Makélélé als een slaaf behandeld.

De middenvelder van Chelsea heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan, maar Domenech negeert dat. Als Makélélé deze week niet voor Frankrijk speelt, zal hij door de wereldvoetbalbond FIFA worden geschorst.

In het reglement van de FIFA staat dat als een voetballer niet voor zijn land wil uitkomen, hij in clubverband per gemiste wedstrijd twee duels wordt geschorst. Frankrijk speelt deze en volgende week EK-kwalificatieduels tegen Georgië en Italië. "Chelsea vindt dat een speler zelf zijn internationale carričre mag invullen. Zeker in het geval van Claude, die zijn land jaren op het hoogste niveau heeft vertegenwoordigd," aldus Mourinho.

Makélélé zette al eerder een punt achter zijn loopbaan als international, maar tijdens de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal besloot hij terug te keren. In Duitsland haalde hij met 'Les Bleus' de finale.