Google en eBay in advertentiealliantie

Redactie
Logo\'s Google en eBayGoogle gaat met internethandelaar eBay samenwerken bij de verkoop van advertenties. De Amerikaanse internetzoekmachine verzorgt de komende jaren alle advertentieteksten op de websites van eBay buiten de Verenigde Staten.

De bedrijven willen verder het contact tussen gebruikers van hun websites vergemakkelijken door middel van internettelefonie via Skype en Google Talk. Zo kunnen potentiële kopers op het internet voortaan met een enkele muisklik een gesprek aangaan met een verkoper. Met deze zogenoemde click-to-call-advertising willen de bedrijven de verkoop op het internet stimuleren en hun omzet vergroten.

Google en eBay zijn van plan begin volgend jaar te beginnen met het testen van het systeem. De opbrengsten worden verdeeld tussen beide bedrijven. Financiële details werden niet bekendgemaakt, maar eBay zei dat het niet verwacht dat de samenwerking tot een substantieel effect op de resultaten van 2006 en 2007 zal leiden.

eBay sloot in mei een contract met de internetzoekmachine Yahoo voor de exclusieve verzorging van advertentieteksten op de websites van eBay binnen de VS. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste internethandelaar ter wereld.