Juventus onderuit in Italiaanse beker

Juventus is in de derde ronde van de Italiaanse beker uitgeschakeld. De club uit Turijn, die afgelopen week naar de burgerrechter stapte om de terugzetting naar de Serie B aan te vechten, moest na een strafschoppenserie zijn meerdere erkennen in Napoli. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 3-3.

In de verlenging leek Juventus de overwinning binnen te halen, nadat Alessandro Del Piero de ploeg op een 2-3 voorsprong zette. Paolo Cannavaro, broer van de bij Juventus vertrokken Fabio, scoorde in de slotseconden echter de gelijkmaker, en dus moesten er penalty's worden genomen. Juventus-doelman Gianluigi Buffon legde aan voor de eerste penalty en mikte de bal naast het doel. Juve wist de achterstand goed te maken, maar bij 6-5 in de serie miste middenvelder Federico Balzaretti, en dat was de nekslag voor de Oude Dame.