[CCWS] Uitslag Montréal

Stefan (sportfreak)
Sebastien Bourdais heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap. Hij won de race in Montreal voor Paul Tracy en Nelson Philippe. Zijn grootste concurrenten voor het kampioenschap, AJ Allmendinger en Justin Wilson, haalden de finish niet.

Nadat de race gisteren al na 6 ronden werd gestaakt werd vandaag gestart in de volgorde waarin gisteren geëindigd werd. Dit betekende de pole-position voor Allmendinger met op de tweede plek Bourdais. Ook Katarine Legge mocht ondanks haar crash gisteren gewoon starten.

De start verliep probleemloos maar na vijf ronden was er de eerste gele-vlag situatie nadat Adrew Ranger na een spin zijn motor liet afslaan. Twee ronden na de hervatting van de race ging het mis voor Allmendinger, bij uitkomen van de hairpin brak zijn aandrijfas en nadat hij de pits had bereikt viel hij uit. Hierdoor kreeg Bourdais de leiding in handen. Voor de Justin Willson ging het mis in de 49e ronde, toen hij de beruchte muur bij opkomen van het rechte stuk raakte. Bourdais reed vervolgens onbedreigd naar de zege.

De Benelux rijders reden een goede race. Nicky Pastorelli reed zelfs even op de vierde positie maar finishte uiteindelijk als zesde. Charles Zwolsman eindigde als achtste, één plek voor Jan Heylen.

Pos.CoureurTeam ronden
1.S. BourdaisNewman/Haas67
2.P. TracyForsythe67
3.N. PhilippeCTE-HVM67
4.D. ClarkeCTE-HVM67
5.W. PowerTeam Australia67
6.N. PastorelliRocketsports67
7.A. TaglianiTeam Australia67
8.C. ZwolsmanConquest Racing67
9.J. HeylenDale Coyne67
10.M. DominguezDale Coyne67
11.A. PizzoniaRocketsports67
12.B. JunqueiraNewman/Haas66
13.K. LeggePKV Racing61
14.J. WilsonRuSPORT48
15.A. RangerConquest Racing36
16.O. ServiaPKV Racing30
17.A. AllmendingerForsythe14