Delft: gratis openbaar vervoer op zaterdag

Icoon VervoerHet openbaar vervoer met bus en tram is volgend jaar in Delft op zaterdagen gratis. Het gemeentecollege wil met deze actie de burgers uitdagen om de auto eens te laten staan en kennis te maken met de gemakken van het openbaar vervoer.

"Net als bij een gratis shampoomonstertje dat je in een tijdschrift vindt. Als het goed bevalt, ben je eerder geneigd het zelf ook te kopen", aldus een woordvoerster van de gemeente.

De actie geldt binnen de gemeentegrenzen voor alle zaterdagen in 2007 van 11.00 tot 18.00 uur en op Koninginnedag. Dit jaar krijgen de Delftenaren al een voorproefje: op Lichtjesavond in december is reizen met tram en bus ook gratis. Ook niet-Delftenaren kunnen overigens gebruikmaken van de gratis openbaar vervoeractie.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel van het college. Dat is volgens de woordvoerster een formaliteit, omdat hierover al eerder afspraken met de raad zijn gemaakt in het kader van een autoluwe binnenstad. De actie gaat de gemeente 392.000 euro kosten.