Voorbeschouwing Dag 5

Dag 5 van het WK, en vandaag komen de wereldkampioenen van 1998 en die van 2002 in actie.

In de eerste wedstrijd vandaag moet het Zuid-Korea van Dick Advocaat het opnemen tegen WK-debutant Togo. Zuid-Korea, dat vier jaar geleden verrassend als vierde eindigde, heeft de kans om voor het eerst een WK-wedstrijd te winnen buiten het eigen continent. Togo liet al flink van zich spreken op dit WK, zonder een wedstrijd te spelen. Afgelopen vrijdag stapte de bondscoach van het Afrikaanse land, Otto Pfister, nog op omdat er geen akkoord bereikt werd over het uitbetalen van de premies. Gisteren werd bekend dat Pfister toch weer terugkeert en het Afrikaanse land dit WK zal leiden.

Om 18:00 uur is het tijd voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland. Frankrijk, de wereldkampioen van 1998, zal dit WK proberen om het beschamende optreden tijdens het WK van 2002 te laten vervagen. De Fransen vlogen er toen al in de groepsfase uit. Het is echter de vraag of Vieira, Zidane, Thuram en Barthez, die in 1998 wereldkampioen werden, nog eenmaal hun kunstje kunnen laten zien. Een aantal dagen voor de start van het WK kregen de Fransen een tegenvaller te verwerken toen Djibril Cissé in een oefenwedstrijd zijn been brak. Zwitserland ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet, in de kwalificatie wisten ze de Fransen tweemaal op een gelijkspel te houden, al deed Thierry Henry toen niet mee.

De uitsmijter vandaag is de wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië om 21:00 uur. De Brazilianen gaan vanavond op jacht naar een nieuw record: Ze kunnen het eerste land worden dat acht WK-wedstrijden op rij weten te winnen. Bondscoach Parreira kan beschikken over een geheel fitte selectie, dus met Ronaldo in de spits samen met Ronaldinho en Adriano. De Kroaten moeten vanavond Ivica Olic missen wegens een bovenbeenblessure. Ze spelen met vijf man op het middenveld en hebben daarmee de hoop dat ze een punt kunnen pakken tegen de torenhoge favoriet voor de titel.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Togo komt verrassend op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft zorgen de Zuid-Koreanen met twee doelpunten toch voor de winst.

Zwitserland komt net te kort tegen de Fransen en verliest met 1-0.

Brazilië laat zien dat ze terecht worden gezien als favoriet en verslaat de Kroaten met 3-0.

Submitter:  Bron: FOK!sport