Oranje klaagt over veld

Olga (Nuongirl)
Marco van Basten en de selectie van het Nederlands elftal betreuren dat het speelveld vlak voor het begin van een WK-wedstrijd niet wordt besproeid.

"Dat is slecht voor het voetbal. Vooral de ploegen die willen aanvallen, hebben daar last van." Van Basten kreeg bijval van zijn spelers. "Het was echt heel moeilijk voetballen tegen Servië - Montenegro. Vooral door dat stroeve veld struikelde ik vaak over de bal. Dat is echt jammer", aldus Ruud van Nistelrooij. "Daar moet de FIFA echt iets aan doen", zei Giovanni van Bronckhorst.

De teammanager van Oranje, Hans Jorritsma, heeft vlak voor de wedstrijd tegen Servië en Montenegro wel bij de FIFA aangeven dat het veld besproeid moest worden. "Servië en Montenegro wilde dat namelijk ook. Toch deed de wereldvoetbalbond niets met onze verzoeken. Dan houdt het op. Het is overigens niet voor de eerste keer dat velden tijdens een WK niet nat worden gemaakt. Dat is al langer zo. Daar kan de KNVB dus niets aan veranderen. We zijn slechts één van de 32 deelnemers."