Domenech tevreden met punt

Michel (Baraja)
De Franse bondscoach Raymond Domenech vatte de doelpuntloze remise tegen Zwitserland niet op als een teleurstelling.

Domenech typeert de puntendeling als nuttig: ”We hebben twee punten van onze grootste concurrent afgesnoept. We wisten dat het niet makkelijk zou gaan worden. We hadden een aantal goede momenten, maar dat waren er helaas wat weinig.” De oefenmeester was niet erg te spreken over het optreden van scheidsrechter Ivanov: ”Hij liet echt niks onbestraft en soms begreep ik zijn beslissingen niet. Maar blijkbaar is dat de nieuwe stijl. We moeten ervoor zorgen dat we gele kaarten nu mijden.”

Thierry Henry voerde een excuus aan voor de matige prestatie van zijn team: ”De omstandigheden om te presteren waren niet ideaal. Op zo'n droog veld kun je niet snel voetballen. En die warmte mat je fysiek af. Maar je moet me toch eens uitleggen waarom de scheidsrechter niet fluit voor die handsbal van de Zwitsers. Dat had een penalty moeten zijn.”

Jakob Köbi Kuhn, de oefenmeester van de Zwitsers, keek content terug op de WK-ouverture: ”We moeten hier tevreden mee zijn. Beide teams hadden kansen, Frankrijk was misschien net een tikje sterker dan wij. We verloren de bal te veel en waren niet bij de pinken in het middenveld. Frankrijk moet nu tegen Zuid-Korea en dat wordt heel belangrijk: spelen tegen een ploeg die al drie punten heeft, is een zware opgave. Maar ik denk dat Frankrijk dat wel aankan. Het blijft een team met fantastische spelers.”