Silverstone wil nu al contract voor na 2009

Olga (Nuongirl)
Silverstone wil zich nu al verzekeren van een langetermijntoekomst door nu al een contract te sluiten met Formule 1-organisator Bernie Ecclestone. Vorig jaar sloot de directie van het circuit een vierjarig contract af, nadat de race van de kalender dreigde te verdwijnen door de verouderde faciliteiten. Die overeenkomst loopt af in 2009, maar Silverstone wil meer.

Daarom heeft het dit jaar miljoenen gestopt in een facelift van de historische racelocatie. Ecclestone reageerde positief over de gedane veranderingen, en circuit-managing director Richard Philips wil nu inzetten op een contract dat Silverstone ook na 2009 aan de Formule 1 verbindt. "We praten nu al met Bernie voor de periode na 2009. De verstandhouding met hem is stukken beter dan een jaar geleden. Er is nu veel meer wederzijds vertrouwen, dus we hopen dat we hem kunnen bieden wat nodig is", aldus Philips. Waarschijnlijk moet daarvoor nogmaals een flink bedrag op tafel komen, want na de de infrastructuur moeten nu ook de pitgebouwen en de tribunes aan een grondige renovatie onderworpen worden.

Ron Dennis denkt dat dat niet zo een-twee-drie geregeld is. Dennis denkt dat deze investering honderden miljoenen pond kunnen kosten. "Er bestaat een wens om Silverstone niet alleen te verbeteren maar om het het beste circuit in de wereld te maken. Om dat te realiseren is een update niet voldoende. Dertig miljoen pond is dan echt te weinig."