Getuige van ontvoering halfzusjes nu verdachte

Icoon BuitenlandsDe sociale diensten hebben het kleine broertje van Nathalie, één van de twee verdwenen halfzusjes in België, van zijn moeder weggehaald. De moeder mag voorlopig niet meer voor haar zoontje zorgen.

De dag na de verdwijning van haar dochtertje en stiefdochtertje op vrijdag, werd de moeder in een café gesignaleerd terwijl ze haar baby bij zich had. Een man bood aan om haar zoontje bij hem te laten slapen, waarna hij de politie belde. De man gaf aan dat een baby niet in een café thuishoort. Het kleine broertje van de verdwenen Nathalie is toevertrouwd aan de sociale dienst voor jeugdhulp.

De zoekactie naar de twee verdwenen meisjes is door de politie opgeschort tot er nieuwe aanwijzingen komen. Er wordt steeds meer aan ontvoering gedacht. Men verdenkt een vriend van de serveerster van café Aux Armuniers. Terwijl de halfzusjes vrijdag op een luchtkussen aan het spelen waren, zat de moeder in het aangrenzende café waar ook de vriend van de serveerster op dat moment aanwezig was. Toen de moeder de meisjes om half drie 's nachts mee wilde nemen naar huis waren ze verdwenen.

Herhaaldelijke ondervragingen van de serveerster naar de verblijfplaats van de man hebben tot nu toe geen resultaten opgeleverd. Het gerecht wil hem officieel horen als getuige maar velen zien hem vooral als verdachte. Hij staat bij justitie bekend om meerdere criminele feiten. De man is voor een zedendelict met een meerderjarig slachtoffer veroordeeld tot vier jaar cel.

Update 20:11 uur
Inmiddels is dinsdag door de gerechtelijke autoriteiten besloten de foto's en identiteit van de vriend van de serveerster, die op hetzelfde moment aanwezig was als de moeder, vrij te geven. De 38-jarige Abdellah Ait Oud, geboren in La Hestre, is nog eens gevraagd om zich zo snel mogelijk te melden. De man is sinds de verdwijning van de halfzusjes spoorloos. Hij wordt door justitie nu officieel als verdachte gezien.

Ait Oud werd in 1994 tot vijf jaar celstraf veroordeeld omdat hij zijn toen veertienjarige nichtje in een periode van acht jaar meermaals had verkracht. In 2001 moest hij opnieuw voor de rechter verschijnen, nu wegens verkrachting van een ander veertienjarig meisje, die hij eerder in zijn auto had getrokken, met een steen op het hoofd had geslagen om zich vervolgens aan haar te vergrijpen.

De zoektocht naar de beide meisjes is intussen nog steeds in volle gang. Dinsdagmiddag werden de oevers van Ile Monsin doorzocht. Ook zal er nog worden gezocht stroomafwaarts langs de Maas, tot aan een afdamming. Inmiddels acht justitie het steeds onwaarschijnlijker dat de meisjes weggelopen zouden zijn. De Belgische zender RTL-TVi heeft dinsdagavond gemeld dat de moeder van de twee ontvoerde meisjes nu het gezag is kwijtgeraakt over al haar zes kinderen.

Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie
Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie

Met dank aan DJMO voor de submit.