WK 2006: Uitslag Zuid-Korea - Togo

Icoon WK 2006Zuid-Korea is het WK Voetbal met een overwinning op debutant Togo begonnen. De nummer vier van de vorige mondiale eindronde boog na de hervatting een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Zuid-Korea liet in de eerste helft voetbal van een bedroevend niveau zien. Mohamed Kader bracht Togo, dat niet de beste voorbereiding beleefde met een opstappende en weer terugkerende bondscoach, na een half uur verdiend op voorsprong. Aan het begin van het tweede bedrijf zag Togo-speler Jean-Paul Abalo de rode kaart en benutte Chun Soo Lee de toegekende vrije trap op prachtige wijze. De ploeg van Dick Advocaat hervond iets van het elan van 2002 en juist Jung Hwan Ahn, een van de helden van destijds, maakte de winnende treffer. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Straks om 18.00 uur vervolgt het WK met Frankrijk - Zwitserland, net als Zuid-Korea - Togo een duel uit poule G. De avondwedstrijd gaat tussen vijfvoudig wereldkampioen BraziliŽ en KroatiŽ. De winnaar van die confrontatie schaart zich samen met AustraliŽ aan kop van groep F.