Brazilië wint van Kroatië

De wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië vanavond in Berlijn is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de Brazilianen. De goal, een schot van zo'n 20 meter afstand, werd net voor rust gemaakt door Kaká. Kroatië bood aardig tegenstand aan Brazilië, maar kon een nederlaag toch niet voorkomen.

Bij Brazilië, bij velen torenhoog favoriet voor de eindoverwinning, stond Ronaldinho uiteraard in de basis. De sterspeler van de Brazilianen kon echter niet heel veel laten zien, omdat er steeds een aantal verdedigers om hem heen stonden.

In de beginfase van de wedstrijd was het Brazilië dat dicteerde en de aanval probeerde te zoeken. Het was echter allemaal nog wat aftastend. Kroatië zorgde er vooral voor dat het niet tegen een tegengoal opliep en kwam er af en toe uit. Beide ploegen kregen wel wat kleine kansjes, zoals een pegel van Roberto Carlos (Brazilië) die door de keeper van Kroatië werd overgetikt en een indraaiende vrije trap van Kroatië waarbij Tudor net onder de bal doorkopte, maar over het algemeen was er toch weinig echte dreiging.

Kroatië leek in het tweede deel van de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en werd af en toe wat brutaler. In de 40e minuut moest aanvoerder Kovac gewisseld worden, vanwege een blessure. Vier minuten later was het Brazilië dat op voorsprong wist te komen. De Kroatische verdedigers gaven Kaká even iets te veel ruimte, waarna hij de bal knap binnen schoot van buiten de zestien.

Na de rust ging Kroatië gelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Kansen kreeg de ploeg wel, maar steeds stond Dida in de weg, of was er onvoldoende zorgvuldigheid in de afronding. Brazilië kreeg bij vlagen meer ruimte, maar wist dat niet om te zetten in goals. Wel was er een grote kans voor Ronaldinho die uit een voorzet op de keeper kopte.

Naast een Kroatische fan die het veld opkwam, was er weinig echt spektakel meer te beleven aan het eind van de tweede helft. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en zo won Brazilië, dat toch wat tegenviel, de wedstrijd uiteindelijk met 1-0.

Opstellingen:

Brazilië: Dida, Cafu, Lúcio, Juan, Roberto Carlos, Émerson, Kaká, Ronaldinho, Zé Roberto, Adriano, Ronaldo (69' Robinho).

Kroatië: Pletikosa, Simic, R.Kovac, Simunic, Srna, Tudor, N.Kranjcar, N.Kovac (41' J.Leko), Babic, Klasnic (57' Olic), Prso.