Birgit Schuurman maakt voorlichtingsfilmpje

Icoon GezondheidBirgit Schuurman zal verkleed als stewardess veiligheidsinstructies gaan geven over vrijen. De campagne zal jongeren die op vakantie gaan erop moeten wijzen hoe belangrijk het is om een condoom te gebruiken bij de seks.

De zangeres zal in een reclamespot haar passagiers laten zien hoe je een condoom moet om doen, met behulp van een dildo. TMF en MTV zullen het spotje vanaf donderdag laten zien, maar ook in vakantiebussen en televisieschermen in het voortgezet onderwijs zal het spotje te zien zijn.

BirgitVolgens initiatiefnemer Soa Aids Nederland willen jongeren wel veilig vrijen, maar pakt dat in de praktijk gewoon heel anders uit. Uit onderzoek bleek dat in 2005 een derde van de jongeren seks had met een nieuwe partner, terwijl dertig procent van hen geen voorbehoedsmiddelen gebruikten.

Sommige jongeren nemen helemaal geen condooms mee op vakantie, terwijl andere jongeren het gewoon een hinderlijk object vinden tijdens de seks. Ook alcohol speelt een belangrijke rol bij het onveilig vrijen. Ook een hevige verliefdheid leidt wel eens tot het "vergeten" van een kapotje.