Zesjarig wonderkind wil naar universiteit

Maximiliano Arellano de la Noe Een 'normaal' kind van zes jaar zit in groep 3 van de basisschool, en begint langzaamaan het lezen en schrijven onder de knie te krijgen. Maximiliano Arellano de la Noe behoort niet tot deze groep. Het Mexicaanse jochie wil zo snel mogelijk naar de universiteit, om een opleiding geneeskunde te volgen. Als extreem-begaafde jongen heeft hij het op de basisschool allemaal wel gezien en de middelbare school slaat hij ook meteen over. Alleen maar tijdverspilling.

Maximiliano is al begonnen aan een zelfstudie geneeskunde, en is een expert op het gebied van osteoporose (botontkalking), diabetes en bloedarmoede. Het genie gaf op 28 april een lezing over osteoporose aan geneeskundestudenten. Volgens sommige bronnen zou de jongen al lezingen geven sinds hij twee was. Hij zou ook over een fenomenaal geheugen beschikken: hij kan de tekst van een volledige lezing memoriseren en dan foutloos opzeggen.

De directeur van de Mexicaanse Medische staatuniversiteit, Roberty Camacho, weigert echter om de jongen toe te laten tot de universiteit. Hij vindt de jongen te jong. De moeder van Maximiliano gaat deze beslissing voor de rechter aanvechten. Ze is ervan overtuigd dat Maximiliano op zijn dertiende een gediplomeerde dokter kan zijn. Ook Maximiliano ziet zijn toekomst weggelegd in de geneeskunde: "Ik wil dokter worden, zodat ik mensen kan genezen."De jongen is zeer populair bij de pers.Lezingen over osteoporose zijn de zesjarige niet vreemd. Hij moet wel eerst op een stoel gaan staan.Met dank aan Del_Toro voor de submit.