Burgemeester wil cruisende homo's fotograferen

Icoon OpmerkelijkHomo's die seksen op en rond het strandje in het recreatiegebied Ulesprong aan het Tjeukemeer, langs de rijksweg A7, lopen het risico om tijdens hun bezigheden op de gevoelige plaat te worden vastgelegd. Burgemeester Bert Kuiper van de Friese gemeente Skarsterlân, waar Sint Nicolaasga onder valt, wil een beveiligingsbedrijf inhuren om ter plekke foto's te laten nemen van de bezoekers die het niet zo nauw nemen met de goede zeden.

"Vorig jaar hebben we de beslissing genomen dat het gebied 's nachts op slot gaat. Dat is het probleem niet meer. Maar het is weer voorjaar en het gebeurt nu ook als het licht is", aldus de wanhopige burgervader. Politiesurveillances, zowel in uniform als in burger, hebben vooralsnog weinig uitgehaald tegen de seks-overlast. "Dit moet echt stoppen", zo zegt de burgemeester vastbesloten, "maar het moeilijke is dat agenten bepaalde handelingen moeten constateren. Alleen daar aanwezig zijn is niet strafbaar."

Kuiper heeft zijn hoop dan ook gevestigd op de preventieve werking die kan uitgaan van het idee om herkend te worden op de foto's. "Dan haal je ze uit de anonimiteit. Eventueel kun je dan het thuisfront van die mensen benaderen", aldus de burgemeester.
Met dank aan Boesh en babbelbox voor de submit.