Endemol legt soapie spreekverbod op

TelevisieSoapacteur Aram van de Rest (Onderweg naar Morgen) heeft een spreekverbod en een boete gekregen van zijn werkgever Endemol. Aanleiding is een kritisch interview dat hij afgelopen weekend gaf aan De Telegraaf. Daarin verweet de acteur Endemol van een zekere kilheid jegens hun personeel, en dat acteurs van Goede Tijden Slechte Tijden belangrijker zouden worden gevonden. Ook zei Aram dat hij zichzelf over vijf jaar wel in de directie van Endemol zag zitten.

De directie van Endemol heeft hem deze week op het matje geroepen. Volgens Remco Kobus van de firma Endemol heeft Van de Rest zijn excuses aangeboden. ''Wij hebben een goed gesprek gehad. Het geld dat hij moet betalen wordt overgemaakt naar Child Care. Uit voorzorg dat hij niet meteen weer met de pers gaat praten, hebben wij hem een verbod opgelegd. Aram zei dit te begrijpen. We hebben elkaar de hand geschud en zijn als vrienden uit elkaar gegaan'', aldus Kobus. De boete zou bestaan uit zijn volledige vakantiegeld.

De vader van Aram, regisseur-producent John van de Rest, is woedend over de gang van zaken. Volgens hem heeft zijn zoon de sancties geaccepteerd omdat hij geen verdere problemen wil. In juli gaat de film DoodEind in première, waarin Aram een belangrijke rol speelt. Mogelijk wordt het spreekverbod dan weer opgeheven.