Voetbal: Uitslagen play-offs 26/04/2006

Icoon EredivisieVanavond stonden er diverse play-offduels op het programma. In de finale van de belangrijkste play-offs, die om een ticket in de voorronde van de Champions League, deed Ajax goede zaken door FC Groningen met 2-0 te verslaan.

Markus Rosenberg gaf Ajax de start waar het op hoopte: na negen minuten passeerde de Zweed doelman Bas Roorda. Daarvoor kreeg Rosenberg ook al enkele schietkansen. FC Groningen was niet echt aangeslagen door deze vroege domper, en bracht de Ajax-defensie geregeld in moeilijkheden. Zo moest Maarten Stekelenburg redding brengen op een inzet van Danny Buijs. Angelos Charisteas rondde twintig minuten voor tijd een knappe aanval af en gaf daarmee blijk van een grotere koelbloedigheid dan zijn Groningse collega's. Volgende week is de return in Euroborg.

FC Twente en SC Heerenveen gaan de komende week uitmaken wie naast AZ, Feyenoord en de verliezer van Ajax - FC Groningen uitkomt in de UEFA Cup. SC Heerenveen rekende over twee duels af met Roda JC. Na de 0-0 in Kerkrade, won de Friese equipe vanavond met 1-0. De zege was onverdiend en kwam via een gelukje tot stand: Vincent Lachambre passeerde zijn eigen doelman. FC Twente zegevierde met 1-3 in en tegen FC Utrecht, hetgeen royaal voldoende was na de 2-0 van Enschede.

In de strijd om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup treffen Vitesse en NEC elkaar. De Gelderse burenruzie eindigde vanavond in een doelpuntloze remise. Komende week is de return in Nijmegen. Vitesse had vanavond de overhand, maar faalde in de afwerking. Met name Mads Junker en Youssouf Hersi hadden het vizier niet op scherp. De winnaar van Vitesse - NEC vecht tegen de verliezer van FC Twente - SC Heerenveen om een plaatsbewijs in de Intertoto Cup.


Finale play-offs om een ticket voor Champions League voorronde:
Ajax - FC Groningen 2-0

Return: woensdag 3 mei

Halve finale play-offs om een ticket in de UEFA Cup:
FC Utrecht - FC Twente * 1-3 (0-2)
SC Heerenveen * - Roda JC 1-0 (0-0)

Tussen haakjes uitslag eerste duel

Finale:
FC Twente - SC Heerenveen

Data: 29/30 april, 2/3 mei

Finale play-offs om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup:
Vitesse - NEC 0-0

Return: woensdag 3 mei

------------------------------

Kijk voor al het voetbalnieuws, de wekelijkse donderdagcolumn en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!
Submitter:  Bron: FOK!Sport