Tilburg verwelkomt 200.000e inwoner

Sophie van Schaik is de 200.000e inwoner van Tilburg. Vandaag zal de 18-jarige studente uit Texel worden ingeschreven op het stadhuis in de Brabantse plaats. Dat vormt meteen het startschot voor de landelijke campagne 'Tilburg Telt'.

Stiekem ging de stad in oktober al over de 200.000 inwoners heen. Maar er is rekening mee gehouden dat vooral veel studenten zich in die periode melden bij de gemeente, en vaak ook weer snel weg zijn. "We hebben criteria toegepast. Toen we in oktober de eerste keer de 200.000 grens overschreden, waren het vooral studenten die zich inschreven. Daar hebben we rekening mee gehouden. En we wilden een echte nieuwe inwoner, iemand die voor Tilburg kiest. Niet iemand die zich voor een half jaar laat uitschrijven omdat hij in het buitenland werkt en woont", zo zeggen twee medewerkers van de afdeling Burgerzaken van de gemeente Tilburg.

De stad vindt dat ze nog niet genoeg uit de verf komt als zesde grootste stad van Nederland. Daarom komen er televisiespotjes met Tilburgers en is de slogan 'Tilburg Telt' bedacht. Daarnaast is het voltallige college van burgemeester en wethouders vanochtend naar Den Haag gegaan om op het Binnenhof aan alle Tweede Kamerfracties duidelijk te maken dat Tilburg nu tweehonderdduizend inwoners telt.


Uitzicht over Tilburg vanuit het reuzenrad tijdens de kermis