FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 januari 2006

Rangers te sterk voor Devils

De New York Rangers hebben gisteravond in het Madison Square Garden met 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) gewonnen van de New Jersey Devils. Door deze nederlaag is er een eind gekomen aan de reeks van negen opeenvolgende overwinningen van de Devils.

De Rangers moesten zes powerplays van de Devils zien te overleven. Tegen het eind van de tweede periode hadden de Devils anderhalve minuut twee man meer op het ijs staan. In het begin van de derde periode was het weer raak. "Je wordt er een beetje wanhopig van als je met een man minder op het ijs staat en al helemaal als je je voorsprong moet verdedigen met twee man minder op het ijs", aldus Rangers-center Dominic Moore.

Na twaalf minuten viel het eerste doelpunt voor de Rangers. Devils-goalie Martin Brodeur zag een schot van Petr Prucha over zijn schouders in het net verdwijnen. Dit doelpunt kwam voort uit een powerplay voor de Rangers. Paul Martin kreeg 32 seconden voor de 1-0 twee minuten aan de broek wegens vasthouden. De Rangers wisten tot nu toe nog maar vier keer te scoren uit de laatste 42 powerplay-mogelijkheden. Scott Gomez kreeg namens de Devils de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar hij zag zijn schot gepareerd worden door Rangers-goalie Henrik Lundqvist. De Rangers' sterspeler Jaromir Jagr, die eerder in de wedstrijd een blessure aan zijn vinger opliep, wist de puck na deze redding op te vangen en door te passen naar Michael Nylander. De Zweed zag zijn kans schoon, verschalkte Brodeur en scoorde de 2-0. Voor Jagr was dit zijn 42e assist van het seizoen. De 2-1 kwam van de stick van Gomez. Na zes minuten in de derde periode bracht hij de Devils terug in de wedstrijd op een assist van Patrik Elias. "We hadden moeten scoren tijdens de powerplay in de eerste periode. We hadden weliswaar drie schoten op doel in die powerplay, maar het had een keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn", zei Elias over de powerplay van vijf minuten die de Devils in de eerste periode kregen na een brute elleboogstoot van Rangers-verdediger Darius Kasparaitis. Na een kleine zes minuten mocht de Litouwer de wedstrijd verlaten. Ook voor slachtoffer Grant Marshall was de wedstrijd voorbij.

Met nog een minuut te gaan in de wedstrijd werd goalie Brodeur vervangen voor een veldspeler. Veel voordeel konden de Devils hier niet uit halen, omdat de Rangers de puck wisten te onderscheppen. Moore kon daardoor op een leeg doel schieten en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd.

"De Devils hebben een van de gevaarlijkste powerplay-formaties in de NHL. Door de goede concentratie van onze kant is deze overwinning tot stand gekomen", aldus Lundqvist.

Aanslagpleger paus pas in 2010 vrij

Icoon AlgemeenDe Turk Mehmet Ali Ağca, de moordenaar van een vooraanstaande Turkse journalist en aanslagpleger op paus Johannes Paulus II zal pas in januari 2010 op vrije voeten komen. Dit heeft de Turkse justitie bekendgemaakt, aldus het Turkse persbureau Anadolu.

Het eerdere besluit tot vrijlating werd door het Hof van Beroep vernietigd nadat het stuitte op massaal protest. Ağca werd hierop afgelopen vrijdag opnieuw gearresteerd nadat hij acht dagen van zijn vrijheid had mogen genieten. De nu 48-jarige crimineel zal zijn resterende gevangenisstraf uitzitten in de gevangenis in Istanbul.

Voetbal: Van Hooijdonk terug bij Feyenoord

Icoon VoetbalPierre van Hooijdonk keert terug naar Feyenoord. De Rotterdamse club heeft de transfer vanavond op haar eigen website bekend gemaakt. Van Hooijdonk, die het afgelopen halve jaar bij NAC in dienst was, tekent een contract voor anderhalf jaar.

Feyenoord kan op dit moment wel een extra aanvaller gebruiken. Van Hooijdonk, die niet in het nieuwe beleid van Cees Lok past, zou bij NAC op de bank zou belanden. Feyenoord handelde snel, en haalde de spits binnen.

Pi-Air, die transfervrij bij NAC mocht vertrekken, is blij met de overgang. "Ik ben blij met het vertrouwen dat de club en trainer Koeman in mij stellen. Ik weet voor welke specifieke positie ik ben gehaald. Bij Oranje had ik die rol ook en ligt mij wel. Ik heb er veel zin in."

Tussen 2001 en 2003 speelde van Hooijdonk bij Feyenoord, waarmee hij de UEFA Cup won. Dat jaar vertrok hij naar het Turkse Fenerbahçe, waarmee hij twee nationale titels veroverde. In 2005 keerde hij terug naar NAC, waar hij de hooggestelde verwachtingen niet waar kon maken. Een Nederlandse titel ontbreekt echter nog in het erelijstje van van Hooijdonk. Feyenoord kan dit jaar nog kampioen worden.

Feyenoords leermeester Erwin Koeman juicht de komst van van Hooijdonk toe. "Wij waren al langer op zoek naar zo'n type speler. Hij is een extra aanvaller met specifieke kwaliteiten die wij goed kunnen gebruiken. Bovendien heeft hij de vrije trap als extra wapen. Over zijn rol hebben we goede en duidelijke gesprekken gevoerd. Pierre is een winnaar."

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk, in het shirt van Fenerbahçe


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Vraag de gratis demo van Black aan

Je kon geruime tijd geleden hier op FOK! al een preview lezen van Black, een nieuwe FPS voor de PlayStation 2 en de Xbox. Electronic Arts geeft je nu ook de mogelijkheid om deze game zelf te proberen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een formulier in te vullen. Als je dit hebt gedaan ontvang je de PS2-demo van het spel vanzelf thuis (zolang de voorraad strekt).

Vraag de demo hier aan.



'The West Wing' houdt ermee op

Icoon TelevisieDe Amerikaanse dramaserie The West Wing is bezig aan het laatste seizoen. Dat maakte televisienetwerk NBC maandag bekend. De serie, die in zijn bestaan een recordaantal Emmy-awards binnensleepte, zou te maken hebben met sterk dalende kijkcijfers. Het overlijden van hoofdrolspeler John Spencer vorige maand zou niet van invloed zijn geweest op het besluit.

Op zijn piek keken er in de Verenigde Staten meer dan 17 miljoen mensen naar The West Wing. Bij de eerste aflevering van het zevende seizoen keken er 'slechts' 7 miljoen mensen, waarschijnlijk mede omdat de serie verplaatst werd van woensdag naar zondag. "Er komt een punt dat je naar de kijkcijfers kijkt en zegt: nu is het afgelopen", stelde NBC-manager Kevin Reilly. De politieke dramareeks, met Martin Sheen als president van Amerika, handelde over Het Witte Huis en zijn bewoners. De serie kwam min of meer voort uit de film The American President uit 1995.

NBC zal aan het einde van het seizoen een retrospectief over The West Wing maken, met daarin een eerbetoon aan de overleden Spencer.

Nederlands spreken...

Minister Verdonk heeft weer eens van zich laten horen. Zij wil dat we op straat alleen nog maar Nederlands praten. En dit moet worden opgenomen in een gedragscode die voor het hele land gaat gelden.
Het idee is niet nieuw. Rotterdam heeft al een code opgesteld met zeven gedragsregels voor de omgang tussen burgers. Hierin staat onder regel 2: "Rotterdammers gebruiken Nederlands als gemeenschappelijke taal".

Verdonk zelf beargumenteert haar standpunt als volgt: "Nederlands praten op straat is heel belangrijk. Ik krijg van veel mensen mailtjes dat zij zich unheimisch voelen op straat".

Vanuit haar eigen partij is er kritiek op haar standpunt. Amsterdams wethouder Griffith zegt: "Ik vind dat te ver gaan. Als ik met een vriendin Surinaams op straat spreek en wij veroorzaken geen overlast, dan is daar niks mis mee".
De JOVD meldt, in reactie op de taaleis van Verdonk, het volgende: "Iedereen mag naast het Nederlands andere talen gebruiken als de situatie daarom vraagt en gesprekspartners deze andere taal ook machtig zijn".

Op de een of andere manier weet Verdonk altijd weer een polariserende uit- gangspositie in te nemen.
Ik kan me uitstekend vinden in verplichte taal -en cultuurcursussen voor nieuwe Nederlanders of buitenlandse huwelijkspartners. Dit werd in het begin van jaren negentig al eens besproken maar de tijd was er toen nog niet rijp voor. Nu wel. Dit soort scholingen zijn prima.
Ik kan me er zelfs in vinden dat je Nederlands de gemeenschappelijk taal noemt.
Maar welke taal iemand uiteindelijk op straat wenst te spreken is aan een ieder om zelf te bepalen!

Belg pleegt overval met bijl

Een man uit het Belgische Molenbeek heeft gisteren een kruidenierszaak in Sint-Agatha-Berchem overvallen. Hij deed dat niet door te dreigen met een pistool of een mes, maar met een bijl.

De dader stapte de zaak binnen met een boodschappenwagentje waaruit hij de bijl haalde. Hij bedreigde de winkelier die daarna op de vlucht sloeg. De man probeerde de kassa eerst open te breken met de bijl en ging er vervolgens vandoor met het apparaat.

Op straat werd de dader tegengehouden door een buurtbewoner. Hij bleek onder invloed van verdovende middelen te verkeren.

'Pechtold enkeltje terug naar Wageningen'

Alexander Pechtold"Als ik het in Den Haag zo slecht naar mijn zin zou hebben als Alexander Pechtold zou ik gewoon een enkele reis naar Wageningen nemen." Dat zei Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) vandaag in reactie op uitspraken van minister Alexander Pechtold in het maandblad Opzij. De D66'er, die tot tien maanden geleden burgemeester van Wageningen was, stelde onder meer dat politiek Den Haag 'veel vuiler en vunziger' is dan mensen denken.

Weisglas bestempelt de woorden als 'ronduit oncollegiaal en deloyaal'. "Dit is ongeloofwaardig voor de burgers in Nederland. Het voedt de gedachte dat het in Den Haag alleen om het spel en het eigenbelang gaat", schrijft de Kamervoorzitter op zijn internetsite. Ook VVD-kamerlid Hans van Baalen vindt dat Pechtold maar 'een outplacement-adviseur in de arm moet nemen'. Hij noemt de kritiek van Pechtold op het Haagse wereldje 'niet alleen onbehoorlijk, maar ook onoprecht voor iemand die alleen maar politieke functies heeft bekleed'.

Behalve op 'politiek Den Haag' in zijn algemeenheid richtte de D66-minister zijn vizier op zijn collega-ministers Balkenende en Donner (beiden CDA) in het bijzonder. Pechtold meldde dat hij 'soms moeilijk' uit de voeten kan met de twee, al voegde hij erbij dat dat 'vast wederzijds' is. De christelijke partij wilde vandaag weinig woorden vuil maken aan de uitlatingen. "We hebben maar besloten dit incident dood te zwijgen. We kunnen niet iedere week onze agenda laten bepalen door de interviews van de heer Pechtold", stelde CDA-Kamerlid Wim van de Camp. Pechtold, die in maart 2005 minister werd, uitte al vaker kritiek op de nationale politiek en collega-politici, wat hij meestal korte tijd later weer goed probeerde te maken door excuses aan te bieden.

Houthakker gaat strijken en breien

De_Melkboer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingDe Kroatische gezondheidszorg is door een houthakker voor het gerecht gesleept wegens het krijgen van de karaktereigenschappen van de vorige eigenaresse van zijn lever. Door een levertransplantatie is hij gaan houden van huishoudelijk werk en breien. Hij beweert nu ook dat hij het pispaaltje van de stad is geworden en overal wordt uitgelachen.

Voor de transplantatie, waarbij de lever van een vijftigjarige vrouw werd ingezet, hield de man van bier drinken met zijn vrienden en zou hij echt nooit, zelfs niet dood, in de keuken te vinden zijn. Eerst zou hij ook nooit gaan strijken nu heeft de man naar eigen zeggen een passie ervoor. Hetzelfde geldt voor wassen, naaien en breien. De vrouw van de houthakker is blij met haar nieuwe echtgenoot. "Ik hoop alleen niet dat hij nu achter de mannen aan gaat", aldus de vrouw.

Hoogendorp naar Wolfsburg

RKC-aanvaller Rick Hoogendorp vertrekt per direct naar het Duitse VfL Wolfsburg, voor een transfersom van 2,5 miljoen.

De 31-jarige spits verhuist hiermee voor de tweede keer naar het buitenland. In het seizoen 1999/00 speelde hij al eens voor Celta de Vigo, waar hij in zeven competitieduels niet één keer wist te scoren.

Hoogendorp speelde zeven seizoenen voor RKC en had nog een contract tot de zomer van 2007 bij de Brabantse club.

Afrika Cup: Moeizame start Nigeria

Vanavond werden in de Afrika Cup de eerste twee wedstrijden uit groep D gespeeld. Nigeria en Senegal wisten te winnen.

Nigeria speelde een moeizame wedstrijd tegen Ghana. Ze hadden weliswaar meer balbezit, maar hadden te maken met een stugge tegenstander die regelmatig gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook. Keeper Vincent Enyeama van Nigeria wist een aantal keer goed te redden. In de Ghanese aanval speelde ex-Vitessespeler Matthew Amoah een belangrijke rol.

Nigeria creëerde zelf ook goede kansen maar stuitte ook steeds op de keeper. Echter in de 85ste minuut scoorden The Eagles dan toch. Taye Taiwo schoot een vrije trap van 30 meter afstand rechtstreeks op het doel en tussen een kluwe van benen door vloog de bal in het doel. Bij die 1-0 bleef het en daarmee bekroonde Nigeria toch de moeizame wedstrijd.

Het andere duel in groep D ging tussen Senegal en Zimbabwe. In de eerste helft domineerde Senegal de wedstrijd, maar verschillende goed kansen werden niet benut. Senegal dacht op voorsporng te komen door een doelpunt van Henri Camara, maar de scheidsrechters keurden dit doelpunt onterecht af.

Gesterkt door de 0-0 ruststand verdedigde Zimbabwe in de tweede helft nog fanatieker, maar het mocht niet baten. Ironisch was het dat na één van de spaarzame aanvallen van Zimbabwe Henri Camara uit de tegenaanval voor Senegal de 1-0 kon scoren.

Na de 1-0 koos Zimbabwe vaker voor de aanval en dat had bijna succes. Benjani kreeg een grote kans, maar de bal ging over het doel van keeper Tony Sylva. Zimbabwe koos de laatste tien minuten vol voor de aanval en werd daarvoor afgestraft. Invaller Issa Ba wist de wedstrijd in het slot te gooien door de 2-0 voor Senegal te scoren.

Uitslagen groep D:

Nigeria - Ghana 1-0
85' Taiwo

Zimbabwe - Senegal 0-2
60' Camara
80' Ba

Alienware opent download-winkel

Alienware, bekend van de prijzige high-end PCs en laptops, heeft een webwinkel geopend waar tegen betaling o.a. games en strategy guides gedownload kunnen worden. Onder de games zijn ook recente titels te vinden zoals F.E.A.R., Civilization IV en King Kong. Games die in de webwinkel gekocht zijn zijn meerdere keren te downloaden zodat als bijvoorbeeld je harddisk crashed je de games niet weer opnieuw hoeft te kopen. De Alienware webwinkel is te bereiken op http://downloads.alienware.com/

Moeder van Paris Hilton toont borsten in club

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzDe 47-jarige moeder van Paris Hilton, Kathy, deed omstanders versteld staan toen ze een club binnentrad in een doorzichtig topje. Kathy bezocht de club met dochter Nicky waar eenmaal op de dansvloer alle ogen op haar zwarte doorzichtige bovenstuk gericht waren.


Niets bleef te raden over zoals mams haar borsten onbeschroomd aan de wereld toonde.

Zakkenvuller eerste klas!

En we hebben een nieuwe kampioen zakkenvuller! Of zou ik moeten zeggen Pi-air is slimmer dan de meeste andere voetballers en heeft er bij NAC dusdanig met de welbekende pet naar gegooid dat ze hem het liefst transfervrij op zagen rotten, waardoor hij de banden met Feyenoord weer eens kon aanhalen. Daarvoor was de transfervrije status natuurlijk wel een vereiste, want een spits van 36 jaar oud die al jaren niet meer presteert, kopen van NAC daar komt zelfs Erwin Koeman niet mee weg.

In ieder geval is Pi-air dus rond met Feyenoord, waar hij een contract voor anderhalf jaar heeft getekend. Naar ik aanneem om de ballen naar het trainingsveld te dragen...

Jongetje (7) vindt dode moeder

Icoon MisdaadEen 38-jarige Duitse is afgelopen weekend in haar huis in Zwitserland om het leven gebracht. De volgende ochtend werd haar ontzielde lichaam aangetroffen door haar zevenjarige zoontje. Wie de moord gepleegd heeft is nog niet duidelijk.

De vrouw was zaterdagavond van een familiefeest in Duitsland teruggekeerd omdat haar zoontje 's zondags aan een sportwedstrijd mee wilde doen. Haar man en een andere zoon bleven nog in Duitsland achter. Tussen tien uur 's avonds en twee uur 's nachts moet de vrouw zijn gewurgd door een nog onbekende dader, die ervan door ging met enkele duizenden Zwitserse franken.

Op het moment van de moord lag het jongetje in bed. Hij heeft van het hele gebeuren niets gemerkt en trof zijn dode moeder de volgende dag aan in haar slaapkamer. Hij belde nog een ambulance, maar dat mocht inmiddels niet meer baten.

Hoe de dader het huis binnengekomen is, is niet bekend. Er zijn geen sporen van braak. De politie houdt er rekening mee dat de dader al in het huis aanwezig was toen de vrouw en haar kind thuiskwamen.

Van Hooijdonk naar Feyenoord

Pierre van Hooijdonk gaat voor anderhalf jaar naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt hem transfervrij over van NAC Breda.

Van Hooijdonk zal dinsdagmorgen officieel door de club gepresenteerd worden. Donderdag zal de voetballer zijn eerste training meemaken in Rotterdam.

Vanmorgen meldden we al dat Van Hooijdonk wel interesse had in een terugkeer naar de Rotterdamse club. De ploeg uit de Kuip was op zoek naar een breekijzer in de voorhoede, een rol die Van Hooijdonk niet vreemd is.

Van Hooijdonk was op zoek naar een nieuwe club omdat zijn terugkeer bij NAC na een half jaar uitgelopen was op een teleurstelling. Vorige week gaf NAC de speler al toestemming om transfervrij naar een andere club te vertrekken.

Winnaars WK kwalificatie bekend

In het kader van het WK kwalificatietoernooi zijn alle winnaars van de poules bekend. De vijf groepswinnaars strijden nu in een play-off poule om één startbewijs voor het WK, dat van 19 januari t/m 4 februari 2007 in Duitsland wordt gespeeld. De overige acht startbewijzen zijn te verdienen bij het EK dat later dit jaar in Zwitserland wordt gespeeld.

Griekenland werd winnaar van groep 1, door thuis te met 31-28 te winnen van Bosnië. Griekenland en Bosnië eindigde beiden met 8 punten uit 6 wedstrijden, maar door een beter onderling resultaat gingen de Grieken met de groepswinst aan de haal. De Nederlandse handbalheren werden in deze groep teleurstellend derde, met slecht 4 punten uit 6 wedstrijden. De laatste twee wedstrijden tegen hekkensluiter Italië werden verloren. Vorige week verloor Oranje het thuisduel met 28-29, en ook de laatste groepswedstrijd gisteren in Italië ging met 29-26 verloren.

In groep 2 plaatst Oostenrijk zich overtuigend door ook de tweede wedstrijd tegen Israël met 36-25 winnend af te sluiten. De laatste wedstrijddag in groep 3 kende een verrassende ontknoping. Wist Macedonië zich in de voorlaatste wedstrijd nog een goede uitgangspositie te verwerven door Tsjechië met 36-31 te verslaan, zaterdag lieten de Tsjechen er geen gras over groeien en won het thuisduel met maar liefst 43-25 (22-14). Door dit resultaat gingen de Tsjechen met de groepswinst aan de haal.

Roemenië was één wedstrijd voor het einde van de poulewedstrijden al zeker van de play-offs, en sloot de poulefase af met een 28-28 gelijkspel tegen Litouwen. Als laatste plaatste Zweden zich, als winnaar van groep 5. De voormalig Europees- en Wereldkampioen won de laatste wedstrijd met 31-22 van Wit Rusland

Hirsi Ali gehuldigd als 'Europeaan van het jaar'

AyaanIn het internationale perscentrum Nieuwspoort te Den Haag is vanmiddag VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali gehuldigd als Europeaan van het Jaar. Ze kreeg de titel van het blad Reader's Digest. Er was veel internationale pers aanwezig toen Eurocommissaris Neelie Kroes de prijs overhandigde. De jury prees Hirsi Ali's ''moedige campagne om het leven van islamitische vrouwen te verbeteren en daarbij haar eigen vrijheid op te offeren om anderen te helpen''.

Hirsi Ali - geboren in Somalië - is de eerste Europeaan die buiten Europa geboren is, die deze prijs ontvangt. In haar dankwoord zei ze dat Europeanen niet gewend zijn op te komen voor hun eigen vrijheden. ''Dat is wel belangrijk, omdat zij op dit terrein veel te verliezen hebben, zeker nu, met de dreiging van het moslim-fundamentalisme. De rechtstaat en de vrijheid van meningsuiting zijn kwetsbaar en het is de verantwoordelijkheid van Europeanen om voor deze waarden op te komen'', aldus de gehuldigde politica.

Buiten Nieuwspoort demonstreerden een stuk of tien moslima's van de Arabisch Europese Liga (AEL) tegen de geëerde Hirsi Ali. Volgens hen is ''deze wolf in schaapskleren'' juist ''een van de grootste vijanden'' van het emancipatieproces van moslima's in Nederland en Europa.

KKK

Mijn vriendin heeft kanker. Dat is heel zielig, volgens de meeste mensen. Dus moet je vijftig keer op een dag vragen hoe het met haar gaat, of het wel gaat, of ze dat wel kan en ga zo maar door. Ook moet je haar geschokt en medelevend aankijken, zo gauw als ze in je vizier verschijnt.
Ze is zo zielig, dat ze ook niks zelf kan. Vooral sinds ze haar haren heeft afgeschoren kan ze ook niet meer zelf lopen, praten of denken. Dat doen andere mensen wel voor haar, maar alleen om te helpen. Ook is het beter om haar als een kind te behandelen, want je weet niet zeker wat de kanker allemaal heeft aangetast.
Wat ook erg noodzakelijk is, is achter haar rug om bespreken of ze dood gaat. Ze zegt wel van niet, omdat de chemokuur zo aanslaat, maar je weet maar nooit. Het is tenslotte kanker, en daar ga je dood aan.
Want kanker is heel erg.
Het gooit je leven overhoop, en dat is wel waar. Ineens ben je vaker in het ziekenhuis dan thuis. Door de chemokuur verlies je energie, en valt je haar uit. Maar toch leef je nog steeds, en je hebt de kans om te leven. Mijn vriendin gaat niet dood, en daar geniet ze van. Haar leven is nog nooit zo leuk geweest, want ze beseft dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je 90 wordt.
Toch gaat de zieligheid er na een tijdje wel vanaf. De grootste schok was er bij de eerste keer uitspreken. De dokter zei 'je hebt kanker' en ze had het, of ze het nu wilde of niet. Ze wist niet hoe lang ze nog zou leven, ze wist niet of ze beter zou worden, of er überhaupt medicatie tegen mogelijk was, aangezien het een heel grote tumor was, dichtbij haar organen.
Inmiddels kunnen we er over lachen. We hebben een KanKer Klup opgericht, speciaal voor mensen zoals zij en ik. Zij heeft kanker en ik ben gedupeerd. Ik scheld haar uit voor kankerkind, en dan ligt ze weer in een deuk. Als we samen naar school fietsen en we komen te laat, buiten we het ook heerlijk uit. Op de fiets bedenken we al hoe we haar nieuwste ‘kankeraanval’ precies gaan beschrijven. Hyperventilatie, vermoeidheid of iets anders, zolang we ons de volgende dag maar niet supervroeg hoeven te melden.
Mogen we een café niet in? Dan meteen de vraag of de uitsmijter iets heeft tegen mensen met kanker. Zijn we in de stad? Overal zoeken naar de perfecte muts. En dan niet omdat haar kale hoofd er zo afschrikwekkend uitziet, maar alleen voor buiten, omdat het koud is.
Over haar ziekte hebben we ontzettend veel lol, en ontzettend serieuze gesprekken. Ze moet weer naar het ziekenhuis, heeft weer overgegeven, pukkeltjes als allergische reactie op een nieuw medicijn, haar armen helemaal kapot van de naalden van infusen en bloedafnames, haar wenkbrauwen en extreem lange wimpers beginnen ook uit te vallen.
Zodra er een proefwerk of andere belangrijke dingen op school worden afgesproken wordt er meteen uitgerekend of ze een 'goede' of een 'slechte' dag heeft. Is het in de week van een chemokuur? Zou ze alweer fit genoeg zijn om naar school te fietsen?
Mijn vriendin is zestien en ze heeft kanker. En weet je, ze heeft het er niet eens zo moeilijk mee. Het idee dat er iets in haar zit wat haar van binnenuit kapot maakt, is een heel vreemd idee, en erg moeilijk te begrijpen. Ze is niet gek, en denken gaat nog steeds hartstikke goed. Ze heeft moeite met zich te concentreren, en sommige dingen zijn vermoeiend, maar ze blijft nog steeds mijn vriendinnetje. Ze blijft nog steeds hetzelfde meisje als altijd. Al heeft ze iets in zich wat haar van binnenuit kapot maakt, en kotst ze de mensen onder die gif in haar laten druppelen om het iets te vernielen.

Man rijdt 209 km/h op snelweg

mien-moeke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEen 35-jarige man uit Nieuwediep is zondagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De automobilist reed op de A28 bij Assen met een snelheid van 209 kilometer per uur.

Na de verplichte correctie bleef daar nog 202 kilometer per uur van over. Nog altijd hard genoeg voor de politie om het roze papiertje per direct in te nemen. In mei mag de racer zijn weggedrag voor de rechter verantwoorden. Bij een overtreding als deze kan de officier van justitie een boete van maximaal 1500 euro eisen.

Nieuwe selectiewedstrijd remster Jurg

Eline Jurg weet nog altijd niet met welke remster ze zal participeren op de Olympische Spelen. Bondscoach Harald Czudaj heeft nu voor aanstaande donderdag een beslissingswedstrijd gepland tussen Kitty van Haperen en Urta Rozenstruik.

Kitty van Haperen leek al zekerheid te hebben over het partnerschap met Jurg, omdat ze begin deze maand in Oberhof concurrentes Rozenstruik en Bertens voorbleef tijdens selectiewedstrijden. De chemie tussen Van Haperen en Jurg bleek echter niet optimaal, en tijdens het EK in Sankt Moritz werd Jurg samen met vaste remster Rozenstruik knap zesde.

Reden voor keuzeheer Czudaj een nieuwe beslissingswedstrijd in te lassen. Die vindt aanstaande donderdag plaats in Altenberg. Beide remsters krijgen één run de kans zich te bewijzen. Ilse Broeders heeft overigens wel zekerheid over haar remster in Turijn. Dat is haar vaste keus Jeannette Pennings.

13-jarige Dreumelaar neergeschoten

PolitieIn het Gelderse Dreumel (gemeente West Maas en Waal) is gisterenavond een 13-jarige jongen in een woning aan De Bouwing neergeschoten. De nog onbekende schutter wist te ontkomen. In de buurt van de woning werd een brandende scooter aangetroffen. Of er een verband bestaat tussen deze scooter en het schietincident kan de politie nog niet zeggen.

Het 13-jarige slachtoffer werd om kwart over tien neergeschoten. De jonge Dreumelaar raakte levensgevaarlijk gewond maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar, zo heeft de politie vanavond bekend gemaakt. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

FOK!radio: waarom een bijbel in sms-taal?

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: De bijbel moet meer naar de jongeren gebracht worden. Om die reden heeft een uitgeverij uit Heerenveen vorige week dan ook aangekondigd dat er een SMS-bijbel komt. Hierin staat alle tekst in sms-taal. Wat we ons daarbij moeten voorstellen en waarom ze dit nu doen, gaan we aan de uitgever zelf vragen. Hij zit vanaf 20:00 uur namelijk bij ons in de uitzending.

Daarnaast heeft de review-afdeling op de FrontPage al even een nieuwe eindredacteur. Hoe leidinggevend hij is en wat zijn plannen zijn gaan we hem vanavond vragen. Natuurlijk willen wij ook weten of hij alle leuke feestjes en films voor zichzelf houdt. Gr8w8 is live in de studio aanwezig, meteen vanaf het begin om 20:00 uur. Kunnen we meteen vragen waarom hij een tikfout is en hoeveel slowchats op FOK! hij eigenlijk heeft mee lopen volboeren.

We hebben al niks meer van Yvonne vernomen sinds het begin van 2006. Daar gaan we vanavond verandering in brengen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Ook Nikky gaan we weer bellen voor de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Mogelijk hondenbende actief in Brabant

In de provincie Noord-Brabant is mogelijk een bende actief die het heeft voorzien op kleine, dure rashonden. Sinds 1 januari worden volgens Amivedi, een stichting voor vermiste en gevonden dieren, 66 honden vermist.

Opvallend is het hoge aantal vermiste Jack Russell-terriërs. Volgens een woordvoerder van Inspectiedienst Gezelschapsdieren leveren dergelijke honden in het illegale circuit 250 tot 300 euro op.

Een ooggetuige zag op 14 januari in de omgeving van Oisterwijk een auto vol met kleine honden. De wagen had een Belgisch kenteken. De inspectiedienst en de politie hebben de zaak in onderzoek.


Jack Russell Bartje uit Moergestel is één van de vermiste honden

FerroFluid

FerroFluid is een zeer interessant materiaal dat origineel door NASA ontwikkeld is. Het leent zich nu voor een verscheidenheid aan toepassingen waaronder het stabiliseren van grote gebouwen die meebewegen in de wind. Wat ook verbazingwekkend is is dat het er zo prachtig uitziet als het gemagnetiseerd wordt.

De site met mooie figuren: FerroFluid.
De video die erbij hoort: Protrude, Flow.

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

Testdag 23-01-2006

Aan het begin van een drukke testweek waren er vandaag twee teams actief op het circuit van Barcelona. BMW Sauber en McLaren reden met twee rijders.

Jacques Villeneuve reed in de BMW F1.06 en wist daarmee indruk te maken. Hij zette de snelste tijd van de dag neer met een 1:17.24. Pedro de la Rosa mocht de shake down van de MP4-21 verrichten en reed 19 rondjes. Gary Paffett moest het echter nog doen met met een V10 uitgeruste interimauto en ook Nick Heidfeld reed met de interim-auto, maar die van BMW is wel met een V8 uitgerust.

Testtijden:

#CoureurTeamTijdRondesMotor
1J. VilleneuveBMW01:17.24284V8
2G. PaffettMcLaren01:18.06674V10
3P. de la RosaMcLaren01:18.24719V8
4N. HeidfeldBMW01:18.47182V8

Gewonden bij ongeval met luchtballon

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier Nederlanders zijn vandaag gewond geraakt door een ongeluk met een heteluchtballon. Het ongeval vond plaats in het Duitse Ruhpolding.

Volgens de politie raakte tijdens de landing een lijn verstrikt in een boom. Hierdoor kiepte de korf om en werd de 49-jarige ballonvaarder uit de mand getrokken. Door zijn val liep hij verscheidene botbreuken op. Tijdens de harde landing vielen de drie passagiers eveneens uit de mand. Ook zij liepen verwondingen op.

Taxichauffeur verongelukt op A28

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerOp de A28 ter hoogte van het Drentse Pesse is vanochtend een taxichauffeur om het leven gekomen. De man stak de snelweg over toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het stoffelijk overschot van de man belandde enkele honderden meters van de taxi op de rijbaan. De automobilist die hem schepte raakte gewond aan een oog en een arm. Waarom de chauffeur de weg overstak is nog niet duidelijk.

SuperBowl XL : Steelers vs. Seahawks

De Pittsburgh Steelers en de Seattle Seahawks treffen elkaar op 5 februari voor SuperBowl XL op Ford Field in Detroit. De Steelers wisten met 34-17 te winnen bij de Denver Broncos terwijl de Seahawks met 34-14 zegevierden over de Carolina Panthers.

De Steelers wonnen hun vijfde uitwedstrijd op rij, onderbroken door een thuisoverwinning op de Detroit Lions, en zijn daarmee het eerste team dat als 6de geplaatst was en de SuperBowl bereikt. Ook zijn ze het tweede team dat met drie opeenvolgende uitoverwinningen in het naseizoen de SuperBowl haalden.

De Seahawks stonden voor het eerst in 22 jaar in de conference championship wedstrijd en lieten het erop lijken alsof ze het zich niet moeilijk gemaakt hebben. Daarmee staan ze voor het eerst in het 30-jarig bestaan van de franchise in de SuperBowl.

Steelers vs. Broncos

Voor Jerome “The Bus” Bettis is het de eerste keer in zijn 13-jarige carrière dat hij in de SuperBowl staat en nog wel in zijn thuisstad Detroit. Één van de steunpilaren voor de Tigers is tweedejaars quarterback Ben “Big Ben” Roethlisberger die 29 passes gooide waarvan er 21 gevangen werden, ook was hij stabiel bij 3th downs in de eerste helft en zette er zes van de zeven om in first downs.

Met een fieldgoal zetten de Tigers de toon in de AFC kampioenswedstrijd en verloren daarna nooit het initiatief. Met vier touchdowns en twee fieldgoals waren ze Denver duidelijk de baas, zei scoorden twee touchdowns en één fieldgoal.

Seahawks vs. Panthers

Shaun Alexander en een veld waar ze dit seizoen nog niet verloren hadden waren de perfecte combinatie voor de Seahawks om de NFC titel te behalen. Met de league MVP Shaun Alexander die net terug is van een hersenschudding was het geen al te lastige wedstrijd voor de Seahawks. Hij liep 132 yards liep deze wedstrijd, een record voor de Seahawks in de play-offs, en scoorde daarbij twee touchdowns.

Quarterback Matt Hasselbeck gooide 28 passes waarvan er 20 gevangen werden en twee resulteerden in touchdowns, in totaal gooide hij 219 yards. De Seahawks openden de scoren met een touchdown en deden dit daarna nog drie keer, de score werd compleet met twee fieldgoals. De Panthers scoorden twee touchdowns, één met een punt return en één na een 47 yard pass van Jake Delhomme.

Man doodt vier kinderen en pleegt zelfmoord

Crusty2004 en YubYub hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingIn het Franse Bretagne heeft zich vandaag een familiedrama afgespeeld. Een 31-jarige man heeft de kelen van zijn vier jonge kinderen doorgesneden en pleegde daarna zelfmoord. Het motief van de man is nog niet duidelijk.

De vader en de moeder waren gescheiden en hadden steeds wisselend de zorg over de drie meisjes en één jongen van tussen de twee en negen jaar oud. De 28-jarige ex-vrouw van de Breton vond de stoffelijke overschotten toen ze de kinderen op kwam halen na een weekeinde bij hun vader.

Winnaars 'De Bouw' schrikken van TBS-kliniek

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieDe winnaars van het Talpa-programma 'De Bouw' zijn zich 'wezenloos geschrokken'. In de serie werd door een aantal koppels een luxe woning gebouwd, waarna één van de stellen tot winnaar van het huis werd uitgeroepen. Het winnende stel Trudy en Herman Pieper was echter volgens eigen zeggen niet geïnformeerd dat naast de villa die ze wonnen een TBS-kliniek zal worden gebouwd.

"Dat nieuws was een domper op de feestvreugde. Ons is nooit iets verteld over de nabijheid van zo'n inrichting. We wisten vooraf niet waar het huis zou worden gebouwd", zeggen de Piepers in een interview met De Telegraaf. Ook de andere deelnemers zouden niet op de hoogte zijn geweest. Pas nadat de reeks was afgelopen, hoorde het winnende stel van omwonenden dat er dichtbij hun nieuwe woning in de Almeerse Stripheldenbuurt een TBS-kliniek zou komen. "We hebben die mededeling wel even moeten verwerken. Het is een mooi huis, waar we erg blij mee zijn. Dat willen we benadrukken. Ik denk dat we hier prettig zullen wonen. Dat er over enige tijd TBS'ers door de wijk wandelen, begeleid of niet, vind ik minder leuk."

Maarten van Rooijen, woordvoerder namens Talpa, ontkent dat de kandidaten aan 'De Bouw' onwetend waren over de komst van de kliniek in de woonwijk. Ze zouden vooraf zijn geïnformeerd.

Magere crimineel weer achter de tralies

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe Australische gevangene die afgelopen week wist te ontsnappen omdat hij na een intensief dieet mager genoeg was om zijn lichaam tussen de tralies en een muur door te krijgen, zit inmiddels weer achter slot en grendel. De 36-jarige Robert Cole werd zaterdag opgepakt in een winkelcentrum in Sydney.

Cole, die veertien kilo afviel voor zijn ontsnappingspoging, is inmiddels naar een andere gevangenis overgebracht, waar hij de komende tijd in een maximaal beveiligde cel zal zitten. "Het gevangenisregime zal zwaarder worden voor meneer Cole, omdat er een verhoogd veiligheidsrisico voor hem geldt", liet een woordvoerder van justitie weten. De man zit vast wegens gewapende overvallen en verkrachting.

de ontsnappingsroute
De ontsnapping van Cole in beeld (klik voor groter plaatje)

A1GP op Zandvoort stap dichterbij

De komst van de A1GP is weer een stap dichterbij gekomen. Circuit Park Zandvoort heeft van de Provincie Noord-Holland twee extra geluidsdagen gekregen, waardoor de race mogelijk zou worden.

De afgelopen jaren had Zandvoort maar een vergunning voor vijf geluidsdagen, maar dit jaar lijkt dat aantal eindelijk te worden uitgebreid. De provincie Noord-Holland heeft namelijk het besluit genomen dit te verruimen naar zeven dagen en als tot half februari geen bezwaar wordt aangetekend, wordt de vergunning voor de zeven geluidsdagen verleend.

Daarmee is de komst van de A1GP naar Nederland een stuk dichterbij gekomen. Het circuit heeft het weekend van 15 oktober al vrij gehouden voor de raceklasse. Dirk Buwalda, woordvoerder van het circuit, ziet het al helemaal zitten: "Wij kunnen een mooi internationaal evenement binnenhalen. Dat is mooi voor Zandvoort, ook om economische redenen."

Het circuit sprak al met sjeik Maktoum over een race op Nederlands grondgebied, maar moest toen nog eerst de geluidsdagen regelen. Binnen drie maanden hoopt het circuit te kunnen laten weten of de A1GP-race doorgaat of niet.

Multi Theft Auto: San Andreas uitgekomen

Multi Theft Auto is een GTA mod die je in staat stelt om online GTA te kunnen spelen. De mods voor GTA 3 en GTA: Vice City zijn inmiddels al enige tijd uit, het lag dan ook in de lijn der verwachting dat er ook een mod voor GTA: San Andreas zou komen.

Vandaag is de eerste versie van de San Andreas mod uitgekomen. Het heeft ze maar liefst acht maanden werk gekost, maar het resultaat mag er, volgens de makers, wezen. De mod biedt een hoop nieuwe dingen, zo kun je nu ook tegen elkaar racen en zit er zelfs een heuse 'map editor' bij. Deze zelfgemaakte maps kunnen op hun beurt weer gebruikt woorden om online potjes GTA op te spelen.
Je kunt de mod downloaden op http://www.multitheftauto.com/.



Onderdak voor Wennemars bij TVM


Schaatser Erben Wennemars zal de rest van dit seizoen trainen bij de TVM-schaatsploeg. De Nederlandse sprinter zal daar gecoacht en getraind worden door Gerard Kemkers.

Bij zijn huidige ploeg Postcode Loterij kwam Wennemars in conflict met trainer Jac Orie. Orie ziet geen basis meer voor een verdere samenwerking met de voormalig wereldkampioen sprint.

Met deze oplossing heeft de topsportcoördinator van de KNSB, Ab Krook, er voor gezorgd dat Wennemars zich goed kan voorbereiden op de Olympische Winterspelen in Turijn. Per 1 februari zal Wennemars met Kemkers aan de slag gaan. Tot dan, onder andere bij de wereldbeker in Collalbo, zal Wennemars getraind worden door bondstrainer Wopke de Vegt.

Wennemars toonde zich tevreden met de gevonden oplossing: "Ik ben de afgelopen dagen door een diep dal gegaan. Dat wil ik best toegeven. Gelukkig is er een oplossing gevonden en kan ik me vanaf nu weer op het schaatsen concentreren. Ik waardeer het zeer dat de collega's van TVM aan deze constructie hebben willen meewerken."

Ontwikkelaar Gizmondo failliet

Een week geleden kwam er het bericht dat Tiger Telematics, de ontwikkelaar van de Gizmondo, in financiële moeilijkheden verkeerde. Nu is bekend geworden dat Tiger Telematics afgelopen vrijdag faillissement heeft aangevraagd in Engeland. In Amerika zullen ze verder gaan onder Chapter 11. Dit betekent dat ze geen schulden hoeven af te lossen, terwijl ze proberen de problemen structureel op te lossen. Of ze dat ook gaat lukken is natuurlijk nog maar de vraag...

Goedegommel

Door Dennis van dmenace.web-log.nl

'Werkgevers willen mensen makkelijker ontslaan'

Uitgegeven: 23 januari 2006 08:49
AMSTERDAM - Het ontslagverbod van honderdduizenden werknemers moet worden opgeheven. Werknemers die met ouderschapsverlof zijn, deeltijdwerk hebben aangevraagd of niet op zondag willen werken moeten ontslagen kunnen worden. Dat zegt VNO-NCW-secretaris van sociale zaken René Blijlevens maandag in Algemeen Dagblad. Ook MKB-Nederland pleit voor het makkelijker kunnen ontslaan van deze groepen werknemers.

Het zal wel weer aan mij liggen, maar zijn ze nou helemaal gek geworden? Jarenlang hebben we mensen aangezet tot minder werken en nu willen we die mensen die er gebruik van hebben gemaakt gaan ontslaan? Wat is er in godsnaam aan de hand in Nederland? Besluiten nemen lijkt moeilijker dan ooit, er komen overal overschotten vandaan, waarvan niemand weet waar ze vandaan komen en wat we er mee moeten en bijna alle partijen lijken principeloos.

Ouderschapsverlof was juist een van de goede dingen van Paars. Ik ken talloze mensen die er dankbaar gebruik van maken. En ook ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt. Willen we echt terug naar de situatie van 'wie is toch die man die op zondag altijd het vlees komt snijden'?

Tot voor een paar jaar terug, waren de vakbonden meteen de barricades op gegaan. En nu? Nu gaat men overleggen. Schermt met wat wetten en kijkt niet verder dan de neus lang is.

Wat mij ook zo verbaasde, was de maatregel die men in Rotterdam nam. Prima dat er een soort gedragscode is hoor, maar dan wel een fatsoenlijke! Rotterdam stelt letterlijk dat je op straat Nederlands moet praten. Nou heb ik zelf ook wel eens in andere landen gewoond en die maatregel is echt absurd. Overal waar ik was, woonde wel Nederlanders en op straat praatten wij gewoon Nederlands en niet de voertaal van dat land. En u zou hetzelfde doen! Stel je nou eens voor dat ze in de Spaanse, Turkse en Griekse kustplaatsen hetzelfde zouden doen. Ik zou u in een vreemde taal moeten aanspreken. Een taal die ik niet machtig ben, een taal waarin ik mij slecht uit kan drukken.
Onze gesprekken zouden gaan lijken op die in de tweede kamer. Een taal waarin men elkaar niet begrijpt, besluiten nooit meer genomen worden, een taal waar men op elke komma let. Het zou een zooitje worden!

Zoiets als Remco al lang gelden schreef in Tot zoens, maar lang niet altijd zo grappig vrees ik.

Nieuwe Xbox Live Arcade games in februari

Binnenkort verschijnen er vier nieuwe arcade games op het online netwerk van Xbox Live. In februari kun je Crystal Quest, Marble Blast Ultra, Feeding Frenzy en Astropop downloaden voor je Xbox 360-console.

Crystal Quest
Deze klassieker uit 1987 heeft een update ondergaan maar de ouderwetse gameplay is behouden. Bestuur je ruimteschip door zestig waves en verzamel ondertussen kristallen.

Marble Blast Ultra
Navigeer jouw 'knikkers' langs bewegende platformen en gevaarlijke obstakels. In de multiplayer modus kun je de strijd aan gaan om de knikkers van je tegenstander te winnen.

Feeding Frenzy
Eet je een weg door het spel. Alles wat kleiner dan jou is kan je opeten, bij de rest moet je uit de buurt blijven. Hoe meer je eet, hoe groter je wordt en hoe meer je weer kunt eten.

Astropop
In deze puzzel-game is het de bedoeling om vier dezelfde blokken te combineren. Maak combo's en gebruik powerups om veel punten te scoren. Het spel bied twee gameplay modes en 33 bonus rondes.

T-Mobile heeft voorselectie Tour

Dat de Duitse wielerploeg T-Mobile er geen geheim van maakt dit seizoen voor de Ronde van Frankrijk te gaan, is inmiddels bekend. De ploeg van Jan Ullrich maakte maandag zelfs al een voorselectie voor deze grote wielerronde bekend.

Vijf maanden voor aanvang van de Tour de France heeft ploegleider Olaf Ludwig al vijf renners toegezegd dat ze waarschijnlijk deel mogen nemen aan deze ronde. Natuurlijk heeft Ullrich een plaats gekregen bij dit selecte gezelschap. Verder staan ook de Oekraïner Sergei Gontsjar, de Duitser Andreas Klöden, de Italiaan Eddy Mazzoleni en de Australiër Michael Rogers op het lijstje van Ludwig.

T-Mobile heeft hierdoor nog vier startplaatsen over voor één van de grootste wielerrondes van Europa. Er is een zevental renners wat in aanmerking komt voor één van deze plaatsen. De twee Nederlanders in Duitse dienst, Bas Giling en Bram Schmitz, horen hier echter niet bij. Lorenzo Bernucci, Giuseppe Guerini, Sergej Ivanov, Oscar Sevilla, Matthias Kessler, Stephan Schreck en Patrik Sinkewitz zijn de kanshebbers voor deze plaatsen.

Sims 3 in de maak?

Twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van omgevingen en karakters hebben op hun website staan dat ze bezig zijn met de Sims 3. De bedrijven houden zich vooral bezig met concept-art en het bedenken van nieuwe omgevingen. Het gaat om de bedrijven Feng Zhu Design en Gamma Ray Studios. Het lijkt er dus op dat er begonnen is het met ontwikkelen van het derde deel van de Sims-serie. Helaas is er nog niks bekend over het spel, dus je zult het moeten doen met het idee dat deze twee bedrijven er al mee bezig zijn.

[Upd] Hamstringblessure voor Sneijder

Het is mogelijk dat Ajax de komende weken niet kan beschikken over middenvelder Wesley Sneijder. Zondag viel de speler uit met een blessure aan zijn hamstring.

Het was al bekend dat Sneijder al geruime tijd last had van zijn rechterhamstring. In de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-3) raakte hij echter geblesseerd aan zijn linkerbeen. "We kunnen maandag pas een scan laten maken," aldus een woordvoerder van de Amsterdamse club. "Als hij een scheurtje in de hamstring heeft, moeten we hem wellicht vier tot zes weken missen."

Update:
Uit nader onderzoek is vandaag gebleken dat de blessure van Sneijder mee valt. Naar verwachting staat de middenvelder over ongeveer twee weken weer op het voetbalveld. Hierdoor zal hij de wedstrijd van komend weekend, tegen FC Utrecht, vanaf de tribune moeten bekijken.

Oliseh vertrekt bij RC Genk

Sunday Oliseh en RC Genk gaan per direct uit elkaar. Vanwege persoonlijke redenen is het contract van de Nigeriaan, dat nog anderhalf jaar doorliep, ontbonden. Er wordt verder geen commentaar gegeven op het vertrek van de 31-jarige speler.

De Belgische club wilde het volgende kwijt over dit plotslinge vertrek: "Na zestien seizoenen als beroepsvoetballer, is hij toe aan een nieuwe stap en wil hij andere doelstellingen bereiken in zijn privé leven."

In het verleden speelde Oliseh voor FC Luik, Reggiana, 1. FC Köln, Ajax, Juventus, VfL Bochum en Borussia Dortmund. Na het Duitse avontuur kwam de middenvelder in België terecht. Hier groeide hij niet uit tot een vaste waarde, wat waarschijnlijk mee heeft gespeeld in zijn besluit om RC Genk per direct te verlaten.

Toni leidt in Gouden Schoen

Luca Toni is de nieuwe leider in het klassement om de Gouden Schoen. De spits van Fiorentina ging na afgelopen weekend Tarmo Neemelo voorbij. De Est produceerde in het afgelopen seizoen 41 doelpunten voor zijn club FC TVMK.

Toni deed goede zaken door in de wedstrijden van zijn club tegen Sampdoria en Messina drie keer te scoren. Hierdoor liep zijn totaal van het lopende seizoen op naar 21 goals. De Italiaan was de enige speler uit de top tien die productief was. Samuel Eto'o was ook trefzeker, maar dat deed hij in het toernooi om de Africa Cup.

Verder traden er geen noemenswaardige wijzigingen op in de kop van het klassement. De enige speler die van zich deed spreken was David Villa. Doordat de spits van Valencia twee doelpunten maakte in het duel tegen Real Betis Sevilla staat hij nu op een gedeeld negende plaats.

Stand ESM Gouden Schoen per 23 januari 2006

PositieNaamClubDoelpuntenFactorPunten
1Luca ToniFiorentina (Ita)21242
2Tarmo NeemeloFC TVMK (Est) *41141
3Samuel Eto'oFC Barcelona (Spa)18236
4Miroslav KloseWerder Bremen16232
4Ruud van NistelrooyManchester United16232
6David TrezeguetJuventus (Ita)15230
7PauletaParis SG (Fra)14228
8Mantas SavenasEkranas (Lit) *27127
9Thierry HenryArsenal (Eng)13226
9David VillaValencia (Spa)13226
9Frank LampardChelsea (Eng)13226
9Halil AltintopKaiserlautern (Dui)13226
9Maksim GruznovJK Trans Narva (Est) *26126

* = de competitie in Estland en Litouwen is ten einde

Uitslagen Dag 8 Australian Open


Vandaag alweer de achtste dag van de Australian Open en de laatste wedstrijden uit de vierde ronde werden gespeeld.

Bij de mannen wist Nicolas Kiefer zich, voor het eerst in zes jaar, te plaatsen voor de kwartfinales. De Duitser was in de vierde ronde met 7-6 en tweemaal 6-3 te sterk voor de Argentijn Juan Antonio Chela. De Rus Nicolas Davydenko overleefde maandag de slijtageslag tegen de Slowaak Dominik Hrbaty. De als vijfde geplaatste Rus had vijf sets nodig om Hrbaty op de knieën te krijgen, het werd 4-6, 4-6, 6-4, 6-2 en 6-3.

Roger Federer had het in zijn partij tegen Tommy Haas moeilijk, maar na drie uur moest de Duitser toch het onderspit delven met 6-4 6-0 3-6 4-6 en 6-2. In de kwartfinale zal de nummer een van de wereld het moeten gaan opnemen tegen Davydenko.


Bij de vrouwen wisten zowel Kim Clijsters als Amelie Mauresmo de kwartfinales te bereiken. Clijsters won na een zwaarbevochten wedstrijd van de Italiaanse Francesca Schiavone met 7-6 en 6-4. De als derde geplaatste Amelie Mauresmo walste in 52 minuten over de Tsjechische tiener Nicole Vaidisova heen, het werd tweemaal 6-1.

Net als in 2005 plaatste de Zwitserse Patty Schnyder zich nu ook voor de kwartfinales. Schnyder kende weinig problemen met de als 12e geplaatste Anastasia Myskina, 6-2 en 6-1. Schnyder zal het in de kwartfinales nu moeten opnemen tegen Mauresmo. Martina Hingis bereikte moeizaam de kwartfinales. De eerste set tegen de Australische Stosur verliep nog vrij eenvoudig, maar in de tweede set ging het een stuk moeilijker voor de Zwitserse. Stosur sleepte er een tiebreak uit , en Hingis wist pas op het vierde matchpoint toe te slaan en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Michaella Krajicek verloor samen met haar Hongaarse dubbelpartner Agnes Szavay in de derde ronde van het vrouwendubbelspel. Cara Black uit Zimbabwe en Rennae Stubbs uit Australië waren te sterk voor het duo met 6-4 6-1.

Bibiane Schoofs bereikte de tweede ronde van het meisjesenkel. De als negende geplaatste Nederlandse won in drie sets van Waratchaya Wongteanchai (Tha): 3-6, 7-6 en 6-4. Marrit Boonstra en Renee Reinhard strandden in de eerste ronde. Boonstra, die als elfde geplaatst was, gaf tegen Anastasia Pivovarova op bij een 3-6 en 1-4 achterstand. Reinhard verloor in drie sets van Maria Mosolova: 6-2, 1-6, 2-6.

Thiemo de Bakker plaatste zich zich op de Australian Open eenvoudig voor de tweede ronde van het jongensenkel. De 17-jarige Nederlander won met 6-4 en 6-2 van de Australiër Patrick Nicholls.

Uitslagen vierde ronde:

Mannen

D. Hrbaty (Svk/12) - N. Davydenko (Rus/5) 6-4 6-4 4-6 2-6 3-6
R. Federer (Zwi/1) - T. Haas (Dui) 6-4 6-0 3-6 4-6 6-2
N. Kiefer (Dui/21) - J. Ignacio Chela (Arg) 7-6 6-3 6-3
S. Grosjean (Fra/25) - P-H. Mathieu (Fra) 7-5 6-2 6-2

Vrouwen

A. Mauresmo (Fra/3) - N. Vaidisova (Tsj/16) 6-1 6-1
K. Clijsters (Bel/2) - F. Schiavone (Ita/15) 7-6 6-4
M. Hingis (Zwi) - S. Stosur (Aus) 6-1 7-6
P. Schnyder (Zwi/7) - A. Myskina (Rus/12) 6-2 6-1

Federer met problemen langs Haas

Roger Federer had een vijfsetter nodig tegen Tommy Haas om de kwartfinale te bereiken. De Duitser bood goed partij, maar moest na drie uur toch het onderspit delven: 6-4 6-0 3-6 4-6 6-2.

De eerste set was van hoog niveau van beide kanten. Toch was het de nummer één van de wereld Federer die als eerste een break wist te forceren in de vijfde game. Vervolgens hielden beide spelers steeds hun service, waardoor de Zwitser de eerste set met 6-4 won. In de tweede set zakte Haas wat in, Federer speelde bijna foutloos. Het resultaat was dat Federer drie keer de service van de Duitser brak en met 6-0 de set won.

Federer leek op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar Haas herstelde zich knap in de derde set door in de vijfde game Federer op 'love' te breken. Federer sloeg in deze set voor zijn doen veel onnodige fouten, waardoor Haas de set won met 6-3. Ook in de vierde set begon Haas sterk, hij had breakkansen op de service van de Zwitser, maar kon deze niet meteen benutten. Het lukte de Duitser wel om Federer te breken in de derde game van de set. Federer maakte veel onnodige fouten door smashes en volleys in het net te slaan. Haas had bijna iedere game breakkansen, maar kon niet voor een tweede keer door de service van Federer. Zelf serveerde Haas makkelijk zijn servicegames uit en won de set met 6-4.

Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen in de Australische nacht. Federer ging beter spelen en kreeg al snel breakkansen. Haas wist het nog even af te wenden, maar in de zesde game sloeg de Duitser op breakpunt tegen de bal net naast de lijn. Haas dacht zelf dat de bal in was, maar de umpire gaf hem geen gelijk. De tot dan toe geweldig spelende Duitser liet zich daardoor een beetje uit het veld slaan waardoor Federer nog een keer kon breken en daarmee de beslissende set met 6-2 won. In de kwartfinale ontmoet Federer de als vijfde geplaatste Rus Davydenko.

'Hoogste bod op Samaras van Everton'

Ook Everton zou in de race zijn om Georgios Samaras over te nemen van SC Heerenveen. De club zou daarbij bereid zijn meer te betalen dan Manchester City.

De afgelopen weken onderhandelde Heerenveen met Manchester City over Samaras, maar de clubs kwamen er niet uit. De Griekse aanvaller spande vervolgens een arbitragezaak aan, die komende woensdag zal worden gehouden. Nu dient een nieuwe club zich aan voor Samaras.

Everton zou gisteren bij de wedstrijd SC Heerenveen - Sparta aanwezig zijn geweest en daarna een bod op de aanvaller hebben gedaan van acht miljoen euro. Dat bod zou hoger zijn dan dat van Manchester City, dat naar verluidt zeven miljoen euro bood. Zaterdag nam Samaras na de wedstrijd al een beetje afscheid van de Heerenveen-fans.

PSV test Sloveense doelman

PSV heeft deze week de Sloveen Samir Handanovic op stage. De 21-jarige doelman staat momenteel onder contract bij Udinese.

PSV is voor volgende seizoen op zoek naar een derde doelman voor de A-selectie. Naast Gomes en Nathan Coe heeft PSV dit seizoen ook nog Edwin Zoetebier onder contract staan, maar die wil na dit seizoen vertrekken om meer aan spelen toe te kunnen komen. Vandaar de interesse in Handanovic.

De Sloveen wordt momenteel door Udinese aan Treviso verhuurd, maar daar kwam hij dit seizoen pas drie keer in actie. Hij is momenteel wel de eerste keuze bij het Sloveense nationale elftal en krijgt nu van Guus Hiddink de kans bij PSV te laten zien wat hij kan.

Toiletsnorkel

quote:
What exactly is this man doing? Communicating with his neighbors using his new Toilet Phone? Blowing up his Inflatable Toilet? Or is he simple blowing bubbles? Well the correct answer is None of the Above. This guy is using the new breath easy, Toilet Snorkel, formulated to provide a fresh air source during fires in high rise buildings.
Om bovenstaande tekst te kunnen begrijpen, moet je even het bijbehorende plaatje bekijken. Wat hebben sommige mensen toch gekke ideeën.

Drukke testweek voor teams

Komende dagen is het voor de meeste teams erg druk. Op Barcelona komen acht teams in actie.

Voor de Formule 1 als totaal wordt het een spannende week. Vandaag introduceerde McLaren de MP4-21 en de komende dagen zullen Ferrari, Honda en Williams de teampresentaties houden. Daarnaast wordt er druk getest op het circuit van Barcelona. Hierbij zal ook Robert Doornbos actief zijn.

Presentaties:
24 januari Ferrari
25 januari Honda
27 januari Williams

Tests:
23 januari Barcelona
- McLaren
- BMW-Sauber

24 januari Barcelona
- McLaren
- Ferrari
- Honda
- BMW-Sauber
- Red Bull

25 januari Barcelona
- Renault
- McLaren
- Ferrari
- Toyota
- Honda
- BMW-Sauber
- Red Bull
- Toro Rosso

26 januari Barcelona
- Renault
- McLaren
- Ferrari
- Toyota
- Honda
- Red Bull
- Toro Rosso

27 januari Barcelona
- Renault
- McLaren
- Ferrari
- Toyota
- Honda
- Red Bull

Protest tegen beleid Hirsi Ali

AELDe Arabisch Europese Liga (AEL) zal vanmiddag in Den Haag demonstreren tegen het beleid van VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. Het protest vindt vandaag plaats omdat Hirsi Ali vanmiddag in de Hofstad een onderscheiding uitgereikt krijgt tot 'Europeaan van het jaar'. Die prijs werd toegekend door het blad Reader's Digest, wegens haar ''moed en volharding om het lot van onderdrukte islamitische vrouwen op de Nederlandse en Europese politieke agenda te zetten.''

Volgens de AEL is Hirsi Ali echter ''een wolf in schaapskleren die in feite één van de grootste vijanden is van het emancipatieproces van moslima's in Nederland en Europa.'' De beweging hekelt de manier waarop de VVD'er de islam ''criminaliseert'' alsmede ''haar pogingen om de uiting daarvan te beperken.'' Dat belemmert de scholings- en arbeidskansen van moslima's, zo stelt de AEL.

De AEL kondigt aan dat ''de geëmancipeerde AEL-moslima's'' vanmiddag met luide proteststem een einde willen maken ''aan de misvatting dat Hirsi Ali een positieve bijdrage levert aan het emancipatieproces van moslima's.''

Schalken klaar voor rentree

Sjeng Schalken wil over twee weken zijn rentree maken in het internationale circuit. De Limburger heeft een wildcard ontvangen voor het Challenger-toernooi van het Italiaanse Bergamo. Op 6 februari zal Schalken dus zijn eerste wedstrijd sinds juli vorig jaar spelen.

Sinds 2004 heeft Schalken al last van diverse blessures, totdat hij besloot pas weer te gaan tennissen als hij helemaal fit was. Dit moment lijkt nu te zijn gekomen. In de tussentijd is Schalken afgezakt naar de 243e plaats van de wereldranglijst. Schalken zal ook nog in de derde week van februari meedoen aan het ATP-toernooi van Rotterdam, dankzij zijn wildcard.

'Lazovic keert terug naar Belgrado'

Danko Lazovic zal waarschijnlijk terugkeren naar Partizan Belgrado. Na een mislukte verhuur aan Bayer Leverkusen, werd door Feyenoord geen prijs meer gesteld op zijn aanwezigheid.

Deze zomer werd Lazovic verhuurd aan Bayer Leverkusen, maar ondanks een vliegende start kon hij het ook daar niet maken. De speler, die bij Feyenoord werd aangekondigd als de verbeterde Kezman, keerde deze winterstop alweer terug uit Duitsland. Duidelijk werd dat Erwin Koeman geen toekomst meer voor hem zag bij Feyenoord en de Rotterdamse club wilde de spits verkopen of verhuren.

Diverse Nederlandse club toonden interesse in het huren van de spits, maar Lazovic zelf liet in de Servische pers weten te willen terugkeren bij Partizan Belgrado. Nadat hij daar een paar weken heeft meegetraind, lijkt nu ook de transfer rond.

Marokkanen erkennen probleem en willen helpen met oplossen

TheRealist had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisterenmiddag tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad over de problemen met Marokkaanse jongeren in Amsterdam, bleek dat ook de Marokkaanse gemeenschap van mening is dat er wat moet gebeuren. Volgens burgemeester Job Cohen is het goed dat binnen de Marokkaanse gemeenschap erkenning is voor de problematiek: ''Ze hebben aangegeven dat ze er zelf wat aan willen doen. Het moet niet langer zo zijn dat ze in de slachtofferrol blijven hangen.''

Wat er precies moet moet gebeuren om de rust in de stad te herstellen, werd tijdens de discussiebijeenkomst nog niet duidelijk. ''Maar het begin is er'', aldus een van de organisatoren.

De bijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van een aantal incidenten met Marokkaanse jeugd. Cohen riep daarom vorige week alle stadsdeelvoorzitters al bijeen om te praten over deze incidenten. Ook liet de regering vorige week weten dat Amsterdam en de andere grote steden er de komende jaren flink wat geld bijkrijgen om maatregelen te nemen tegen crimineel gedrag van Marokkaanse jongeren.

Uitslagen Spanje speelronde 20

Koploper FC Barcelona is bezig aan een megareeks. Ze staat al op twaalf overwinningen op rij; tegen Alavés de taak om het record nog scherper te zetten. Real Madrid moest winnen bij Cádiz.

In de allereerste competitiewedstrijd kwam Barcelona uit bij Alavés niet tot scoren. Ook dit keer had de Catalaanse club, dat zonder topscorer Samuel Eto'o moest spelen, het moeilijk. Pas na rust werd de ban gebroken. Henke Larsson, die speelde in plaats van de eerder genoemde Eto'o, maakte vlak na rust 1-0. Een penalty om de wedstrijd te beslissen werd later gemist door spelmaker Ronaldinho. Toch zou Barça de drie punten houden; Lionel Messi maakte vlak voor tijd de 2-0.

Osasuna had een moeilijke opgave voor de boeg. In El Madrigal punten pakken tegen het lastige Villarreal. Na een half uur stond dan toch de 0-1 voorsprong op het scorebord; doelunt van Raúl García. Villarreal was echter beter, en kreeg twee keer binnen tien minuten een penalty, die beiden werden verzilverd door Riquelme. Osasuna verliest de tweede plaats.

Door de misstap van Osasuna kon Valencia de tweede plaats opeisen. Daarvoor moest het winnen van Betis in Sevilla. Topschutter David Villa scoorde zowel voor- als na rust. De verdediging van Valencia deed de rest en hield het doel schoon.

Real Madrid, dat al op grote achterstand staat, doet het de laatste paar weken beter. In het Santiago Bernabéu was men in de eerste helft niet de betere van Cádiz. In de tweede helft wel, maar toch waren het de bezoekers die scoorden via Medina: 0-1. Vanaf dat moment ging Real alleen maar beter spelen. Twee keer kregen de Galactico's een vrije trap op een goeie plek. Tweemaal ging hij erin, door Roberto Carlos en specialist David Beckham. In de slotfase rondde Robinho mooi af met een volley over de keeper en besloot daarmee de eindstand op 3-1.

Uitslagen 20e speeldag:
Real Zaragoza - Atlético Madrid 0-2
Real Madrid - Cádiz 3-1
Dep. la Coruña - Real Mallorca 2-2
Getafe - Espanyol 5-0
Real Racing - Sevilla 2-3
Real Betis - Valencia 0-2
Villarreal - Osasuna 2-1
Málaga - Celta de Vigo 0-2
Barcelona - Alavés 2-0
Real Sociedad - Athletic 3-3

Stand na 20 speeldagen:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona204949 - 16
2.Valencia203930 - 17
3.Osasuna203927 - 21
4.Real Madrid203636 - 22
5.Villarreal203427 - 18
6.Deportivo203328 - 21
7.Celta Vigo203322 - 22
8.Sevilla203225 - 20
9.Getafe202829 - 25
10. Real Zaragoza202725 - 25
11.Atlético Madrid202320 - 20
12.Real Racing202318 - 24
13.Real Sociedad202229 - 39
14.Espanyol202117 - 28
15.Cádiz202015 - 24
16.Real Betis201915 - 27
17.Real Mallorca201820 - 34
18.Málaga201723 - 30
19.Athletic Bilbao201623 - 30
20.Alavés201516 - 31

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1.Samuel Eto'oFC Barcelona18
2.David VillaValencia13
3.RonaldinhoFC Barcelona11
4.Diego MilitoReal Zaragoza9
5.Diego TristánDeportivo9
6.RiquelmeVillarreal9
7.RonaldoReal Madrid9
8.EwerthonReal Zaragoza7
9.Fernando BaianoCelta de Vigo7
10. Daniel GuïzaGetafe7

Ganzen jagen snorfiets in het water

Icoon OpmerkelijkEen Amsterdammer op een snorfiets en zijn passagier zijn gisteren door ganzen in de Weespertrekvaart gejaagd. Een 16-jarige fietser had de dieren opgejut waarna ze tegen de twee op de brommer aanvlogen. Die belandden daarop pardoes in het water.

De personen met het natte pak bleven ongedeerd. Ze konden zelf uit het water komen. Agenten hebben hen daarop snel naar hun woning gebracht, zodat ze weer konden opwarmen.

McLaren test MP4-21

McLaren is vandaag begonnen met het testen van de MP4-21. Voor het team een spannende dag, want voor het eerst zal ook de V8-motor voor komend seizoen worden gebruikt.

Wekenlang testte McLaren allerlei onderdelen met de interim-auto, maar het complete pakket was nog niet eerder te zien. Doordat voor de V8-motor eerst de Mp4-21 rijklaar moest zijn, kon men ook die niet testen. Nu de nieuwe auto gebruiksklaar is zal het team de komende weken, in de aanloop naar de eerste race in Bahrein, volop testen.

Vandaag werd daarmee gestart in Barcelona. Testrijder Pedro de la Rosa had de eer om in de MP4-21 te mogen beginnen. De auto valt voornamelijk op door de smalle neus en de vele vleugeltjes aan de achterzijde van de auto.


Foto's van de nieuwe door Pedro de la Rosa bestuurde McLaren

Hingis moeizaam naar kwartfinale

Martina Hingis heeft bij haar terugkeer op de Australian Open de kwartfinale bereikt. De Zwitserse had vooral in de tweede set moeite met Stosur: 6-1 7-6 (8).

De eerste set verliep erg makkelijk voor Hingis. Ze brak in de derde en vijfde game door de service van de thuisspelende Australische Stosur. Dat was genoeg voor een 6-1 overwinning in de eerste set.

In de tweede set leek het dezelfde kant op te gaan toen de voormalige nummer één van de wereld in de derde game de service van Stosur doorbrak. De Australische wist zich na vier breakkansen op de service van Hingis te herstellen met een re-break. Ook in de twee daarop volgende games maakten beide speelsters een break: 3-3. Hingis kon opnieuw breken, in haar eigen game had de Zwitsere opnieuw breakkansen tegen. Toch wist ze haar service te houden en op één game van de winst te komen. Ze serveerde voor de wedstrijd, maar kon opnieuw haar service niet houden: 5-5. Hingis kwam opnieuw tot een break, ze serveerde deze keer weer niet uit. Stosur brak en sleepte er een tie-break uit. Daarin had Hingis moeite, maar trok ze uiteindelijk op haar vierde matchpoint toch aan het langste eind. In de kwartfinale speelt Hingis tegen Kim Clijsters die Schiavone versloeg.

'Van Hooijdonk wil naar Feyenoord'

Van Hooijdonk zou het liefst terug willen keren naar Feyenoord, zo meldt de Telegraaf vandaag. Zijn transfer naar NAC Breda deze zomer is uitgelopen op een teleurstelling.

De spits is gebeld door Feyenoord-trainer Erwin Koeman, die naar eigen zeggen nog een breekijzer in de voorhoede nodig heeft. "Ja, we zoeken nog een pinchhitter", zei Koeman na de wedstrijd tegen Roda JC (0-0). "Die hadden we in deze wedstrijd goed kunnen gebruiken. Op namen ga ik verder niet in. Ik ken Pierre van Hooijdonk persoonlijk en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Daar laat ik het bij."

Als Van Hooijdonk uiteindelijk toch niet naar Feyenoord vertrekt, staan er alsnog twintig clubs klaar die interesse in de spits hebben getoond.

Kobe Bryant scoort 81 punten

Kobe Bryant heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in het duel met de Toronto Raptors. De 27-jarige speler van de Los Angeles Lakers kwam tot een puntenaantal van 81. De Lakers wonnen met 122-104.

Vooral aan het einde van de wedstrijd was Bryant op dreef: in het derde kwart maakte hij 27 punten, in het laatste kwart 28. Na één helft leek hij niet op recordjacht met 26 punten. Met zijn score schrijft Bryant geschiedenis: hij maakt nu deel uit van de 70-plus club in de NBA. Wilt Chamberlain is erelid met zijn historische 100 punten in de wedstrijd Philadelphia – New York Knicks uit 1962. Ook Elgin Baylor, David Thompson en David Robinson overschreden de magische 70-puntengrens. Michael Jordans hoogste score was 69.

Nike verprutst schaatspak

De Nederlandse schaatsers zullen tijdens de Olympische Winterspelen niet in de nieuwe Swift Skin-pakken rijden. Tijdens de productie van de pakken blijkt een fout te zijn gemaakt.

De Nederlandse schaatsers klaagden de afgelopen weken over de nieuwe pakken. Ze hadden niet het idee dat de pakken sneller waren. Nader onderzoek van Nike heeft uitgewezen dat door een productiefout de pakken inderdaad niet zo snel zijn als ze zouden moeten zijn. Bij de productie is een zogenoemde mesh-laag binnenstebuiten op het pak bevestigd bij de bovenbenen, waardoor meer luchtweerstand ontstaat.

Omdat de fout niet meer voor de Olympische Spelen kan worden hersteld, zullen de schaatsers van diverse landen met de oude pakken aan de start verschijnen. In Turijn zouden, naast de Nederlanders, de Noren, Amerikanen en Chinezen van het nieuwe pak van Nike gebruik maken.

Clijsters moeizaam voorbij Schiavone

Voor de vierde maal op rij heeft Kim Clijsters zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De als tweede geplaatste Belgische versloeg in de achtste finales de Italiaanse Francesca Schiavone in twee sets, 7-6 en 6-4.

Clijsters leek weinig last te hebbben van haar rug- en heupblessures tegen de Italiaanse. Ze probeerde haar tegenstandster constant onder druk te zetten met harde groundstrokes. Schiavone maakte het Clijsters op haar beurt moeilijk met zware topspinballen, en dit leverde een aantal mooie en lange rally's op.

Meerder malen liet de Belgische zien dat ze over vechtlust beschikte. In de vijfde game van de eerste set werkte ze tien breekkansen weg en in de tiebreak kwam ze terug van een 1-4 achterstand.

'Europa verzwijgt jodenhaat Midden-Oosten'

AlgemeenVolgens theoloog dr. Hans Jansen verzwijgen en bagatelliseren Europese politici en geestelijk leiders systematisch de alomtegenwoordige Jodenhaat (antisemitisme) in het Midden-Oosten. Jansen schreef over de kwestie een duizend pagina's dik boek getiteld 'Van Jodenhaat naar zelfmoordterrorisme'.

In het lijvige boek analyseert Jansen de Jodenhaat die opwelt uit de Arabische media en uit uitspraken van politieke en geestelijke leiders en wetenschappers in het Midden-Oosten. Hij laat hen ook zelf aan het woord en constateert dat giftige Jodenhaat steeds meer ''de belangrijkste noemer van de wereldwijde moslimgemeenschap'' is geworden. Zelfs de hoogste islamitische leiders nemen kwaadaardige sterotypen over Joden, mythen over de 'Joodse wereldheerschappij', de ontkenning van de holocaust en verheerlijkende woorden over zelfmoordterrorisme in de mond.

In dagblad Trouw zei Jansen dit weekend dat de verspreiding van de Protocollen van Zion in het Midden-Oosten ''enorm'' zijn. De fel antisemitische in 1905 in Rusland vervaardigde vervalsing, waarmee Hitler zijn jodenvervolging rechtvaardigde, wordt zelfs in schoolboeken aan jonge Palestijnen onderwezen. Ook zien moslims Joden als 'trawanten van de duivel, criminelen, vrouwenschenders en rituele moordenaars'. ''En dankzij de Arabische christenen is er het idee aan toegevoegd dat Joden godsmoordenaars zijn; voor moslims, die Jezus niet als God zien, is dat een beetje een rare gedachte, maar ze leeft wel'', aldus de theoloog.

Europees antisemitisme
De reden dat het West-Europa deze zaken zo verzwijgt en bagatelliseert komt volgens Jansen omdat ''wij in de spiegel kijken van het Midden-Oosten en beschaamd onszelf herkennen''. De Jodenhaat in de Arabische wereld is volgens hem namelijk geënt op de lange antisemitische traditie in Europa. Hij spreekt daarom van ''de islamisering van het Europees antisemitisme''.

-
Om verwarring te voorkomen: Theoloog dr. Hans Jansen is niet dezelfde persoon als arabist Hans Jansen die bijzonder hoogleraar is voor 'het hedendaags islamitisch denken' aan de Universiteit van Utrecht. Theoloog Jansen doceerde van 1990-2001 geschiedenis van christelijke literatuur over jodendom en Joden aan de Vrije Universiteit te Brussel. Het boekwerk van Jansen wordt vandaag officieel gepresenteerd met een symposium in De Rode Hoed te Amsterdam.

Tobiasen op proef bij ADO Den Haag

Ole Tobiasen is de komende dagen op proef bij ADO Den Haag. De 30-jarige Deense verdediger speelde het afgelopen seizoen bij Aalborg BK.

Tobiasen verliet Nederland halverwege het seizoen 2002/2003 voor een tweejarig verblijf bij FC Kopenhagen. Destijds speelde hij voor AZ, daarvoor was hij actief voor SC Heerenveen en Ajax. Vooral bij laatstgenoemde club werd de Deen geteisterd door blessureleed: in vijf contractjaren speelde hij slechts 24 competitieduels. Bij ADO Den Haag is er een soort vacuüm op de rechtsbackpositie, zodat Tobiasen van nut kan zijn voor de club uit de Hofstad.

Your lucky day!

Als je dacht je een slechte dag had wanneer je de pincode van je bankpasje niet meer weet en de bank blijkt het protocol voor drie keer verkeerd intoetsen te hebben gewijzigd, Forget it! Een slechte dag heb je pas wanneer je de digitale camera met al je vakantiefoto's verliest. Echt balen natuurlijk!

Vervolgens kan het toch ook weer meezitten, want niet iedere vinder is een achterbakse klaploper die de camera zelf houdt. Nee, als je geluk hebt dan doet de vinder alle moeite om je op te sporen en plaatst daarvoor zelfs enkele van je foto's op internet!

Het is natuurlijk weer pech wanneer daar dan net een aantal weinig verhullende foto's van je vriendin tussen zitten....

Kiefer naar laatste acht

Voor het eerst in zes jaar staat de Duitser Nicolas Kiefer weer in de kwartfinales van de Australian Open. In de achtste finales was Kiefer te sterk voor de Argentijn Juan Antonio Chela met de setstanden 7-6, 6-3 en 6-3.

Aan het begin van de tweede set was het cruciale moment van de partij, Kiefer probeerde toen op zijn tweede service een breakpunt weg te werken, en verloor die wegens een voetfout. Daarop ontstak de Duitser in woede, schold de lijnrechter uit, maar wist er toch in te slagen om de adrenaline op de juiste manier aan te wenden en brak gelijk terug.

Chela wist die klap niet meer te boven komen. De Argentijn zocht tevergeefs naar een remedie tegen de gedegen opslag en machtige forehand van Kiefer maar vond die niet.

Werkgevers willen makkelijker ontslag

Icoon AlgemeenDe werkgeversorganisaties willen dat het eenvoudiger wordt om part-timers en werknemers met ouderschapsverlof te ontslaan. Nu hebben die nog extra juridische bescherming die volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moeten worden weggenomen. Ook mensen die weigeren op zondag te werken, moeten in de toekomst onder het normale ontslagrecht vallen, vinden ze.

"De laatste jaren zijn er vanwege de Wet arbeid en zorg veel ontslagverboden bijgekomen," zegt René Blijlevens, secretaris sociale zaken bij VNO-NCW. "We willen heel goed bekijken of die allemaal wel nodig zijn." "Dit soort uitzonderingen gaan echt te ver," valt Suzanne van Dijk, secretaris juridische zaken van MKB-Nederland bij. De werkgevers denken dat er meer mensen worden aangenomen, als het ontslagrecht wordt versoepeld.

De versoepeling hoeft niet te gaan gelden voor langdurig zieken, zegt VNO-NCW.

CD: Charlie Dee - Where Do Girls Come From

Maartje Teussink, Ernesto Oosthuizen, Marike Jager. Zomaar enkele illustere namen uit de lijst met winnaars van De Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter. Wie?
Precies, van de meeste artiesten die deze prijs hebben gewonnen is eigenlijk weinig meer van vernomen. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen op de regel, ditmaal in de persoon van Charlie Dee, de winnaar van 2004. De Rotterdamse heeft haar kans gegrepen en ondanks de gebruikelijke startproblemen ligt haar debuutalbum 'Where do girls come from' nu toch echt in de winkel.

CD

Vierkamprecord Klassen, Hedrick

Cindy Klassen en Chad Hedrick hebben tijdens de Noord-Amerikaanse kampioenschappen allround een wereldrecord op de vierkamp gevestigd.

Klassen kwam in Calgary tot een puntentotaal van 157,177. Het oude record stond ook al op naam van de Canadese en was 159,605. De serie van Klassen op de Olympic Oval was 38,37; 1.52,71; 3.57,96 en 6.55,77. In het klassement bleef Klassen haar landgenote Kristina Groves voor. De Amerikaanse Catherine Raney eindigde als derde.

Hedrick domineerde het toernooi bij de mannen. Als klap op de vuurpijl kwam ook hij tot een nieuw wereldrecord op de vierkamp: 148,799. Daarmee onttroont hij Shani Davis, die vorig jaar in Salt Lake City tot een totaal van 149,359 kwam. Hedrick zette de volgende reeks neer: 36,23; 1.44,92; 6.16,93 en 13.18,06. De posities nummer twee tot en met vijf waren allemaal in Canadese handen (Dankers, Elm, Morrison en Warsylewicz), zodat de Verenigde Staten naast Hedrick maar één schaatser naar het WK mogen afvaardigen.

Uitslagen Frankrijk speelronde 23

In de Franse competitie leed Paris Saint Germain puntverlies. De ploeg uit de hoofdstad verloor bij Nice met 0-1 en zakte daardoor naar de vijfde plaats in de stand.

Lange tijd leek het in de Franse badplaats op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar twee minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Sammy Traore alsnog de 1-0 voor de thuisploeg. Door het verlies zakt PSG langzaam weg uit de top, Nice blijft middenmoter.

Olympique Lyon liet zondagavond de winst tegen AJ Auxerre liggen. In de 89ste minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Voor Auxerre was het bezoek aan het Stade de Gerland een kans om de alleenheerschappij van Lyon een beetje op de tocht te zetten. Daar slaagde de nummer drie niet in, maar het gelijkspel was door het late doelpunt van Peguy Lyindula toch een winstpunt. Ondanks het puntverlies behoudt Lyon nog steeds een ruime voorsprong van twaalf punten.

Uitslagen:

RC Lens - AS Monaco 1-1
Ol. Lyon - AJ Auxerre 1-1
Ajaccio AC - Olympique Marseille 3-1
Girond. Bordeaux - RC Strasbourg 2-1
FC Metz - FC Nantes 1-4
FC Sochaux - Saint-Etienne 4-0
Stade Rennes - AS Nancy 0-2
Toulouse FC - Lille OSC 0-0
Olympique Nice - Paris St.Germain 1-0
Troyes - Le Mans 1-3

Stand na 23 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon235439 - 15
2Bordeaux234221 - 12
3AJ Auxerre233930 - 24
4Lille233731 - 16
5PSG233728 - 22
6Ol. Marseille233525 - 27
7RC Lens233430 - 19
8Le Mans233423 - 18
9Saint-Etienne223320 - 17
10AS Monaco233322 - 18
11Rennes233224 - 33
12Nancy233124 - 19
13Nantes233024 - 23
14Olympique Nice233017 - 19
15Toulouse222620 - 26
16Sochaux232518 - 25
17Troyes232521 - 29
18AC Ajaccio231613 - 29
19RC Strasbourg231514 - 30
20Metz231413 - 36

Valerón mist WK door blessure

Juan Carlos Valerón is komende zomer niet te bewonderen op het WK in Duitsland. De begaafde spelmaker scheurde zondag zijn kruisbanden in zijn linkerknie tijdens het competitieduel van zijn club Deportivo La Coruña met Real Mallorca (2-2).

Volgens de eerste diagnose is Valerón zo’n zes tot acht maanden uit de roulatie. De middenvelder was al bijna een jaar niet opgeroepen voor de Spaanse selectie, maar leek kansrijk na een recente goede periode. Valerón was erbij op het WK van 2002 en EK van 2004.

Het noodlottige moment vond plaats aan het eind van de wedstrijd. Valerón scoorde nog de eerste goal voor Depor en versierde even later een strafschop. Bondscoach Luis Aragonés kan tijdens de mondiale misschien ook geen beroep doen op Xavi en Raúl, die ook met serieuze knieproblemen kampen.

Nike verprutst Olympisch schaatspak

Icoon SchaatsenDe schaatsers die naar de Olympische Winterspelen in Turijn gaan, zijn kwaad op Nike. De sporters moeten namelijk in hun oude schaatspak op het ijs komen. Nike zou nieuwe pakken maken, maar hierop is per ongeluk een gaas-laagje binnenstebuiten aangebracht. Daardoor is het pak langzamer dan de oude pakken.

De schaatsers willen niet in de nieuwe pakken naar de Spelen. De nieuwe pakken gaan dan ook retour afzender. Het is echter nog geheel de vraag of Nike nog iets kan doen aan de fout. De Spelen beginnen namelijk al op 10 februari.

Eyeopener...

Minister Pechtold, ideale schoonzoon en zogenaamde Pietje Bel van het kabinet, heeft inmiddels lekker z'n draai gevonden in Den Haag en zal zich bij de volgende verkiezingen dan ook kandidaat stellen voor de Tweede Kamerlijst, wat inhoudt dat hij via het Kamerlidmaatschap een vaste bron van inkomsten wil veiligstellen voor de komende jaren. Een beetje zekerheid is natuurlijk nooit weg, in deze nog steeds wat wankele economische tijden en daarnaast wordt uiteraard je 'zorgverzekeringsgat' lekker gerepareerd.

Pechtold overweegt ook om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van D66. Hij vertelt dit alles in een interview met het maandblad Opzij dat komende week verschijnt.

Pechtold vertelt er ook even bij wat hem zo aanspreekt in de Haagse politiek:

quote:
Achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken. Ik heb het dan niet over de Afghanistan-affaire, maar de Haagse politiek in het algemeen. (-) Machinaties, machtsspelletjes, persoonlijke belangen, partijbelangen die meespelen bij de benoeming van personen of het nemen van besluiten.
Tja, gelukkig heeft hij inmiddels wel vrienden gemaakt in het Haagse, zoals premier Balkenende en minister Donner:
quote:
maar dat is vast wederzijds. Zij staan voor mij ver van de vrijheden, die ik als individu wil hebben. Ook ver van de lol, de humor en de zelfverantwoordelijkheid, een beetje durven ritselen en regelen. Ik ben meer van de gezellige katholieken, of nog beter: de ex-katholieken...

Vorig jaar 150 journalisten omgekomen

Icoon MediaEr zijn in 2005 wereldwijd 150 journalisten omgekomen tijdens hun werkzaamheden. Dat heeft de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) bekendgemaakt. Veel verslaggevers vonden de dood in oorlogen en conflicten die ze versloegen. Zo kwamen in Irak 35 verslaggevers om. Daarmee wordt het beroep volgens de IFJ steeds gevaarlijker.

In Iran kwamen 48 journalisten om toen een militair vliegtuig waarin ze zaten neerstortte. Daarnaast zijn tientallen journalisten vermoord door extremisten, criminelen of paramilitaire organisaties. In Azië kwamen 36 man om, in Afghanistan werden drie verslaggevers gedood en in Pakistan zes. De Filipijnen zijn voor journalisten het gevaarlijkst. In dit land werden tien nieuwsjagers vermoord.

Sony werkt porno op Blu-Ray tegen

Helaas voor iedereen die een PlayStation 3 aan wilde gaan schaffen om porno op HD-formaat te kunnen kijken, veel porno zal er niet op Blu-Ray gaan verschijnen. Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf niet zal samenwerken met de porno industrie om adult movies uit te brengen op Blu-Ray. Het bedrijf zal niet proberen om porno compleet uit te bannen op hun schijfjes, maar het dochterbedrijf dat het grootste deel van de schijfjes produceert zal geen adult movies dupliceren. Naast Sony's dochterbedrijf zijn er meer bedrijven die Blu-Ray discs produceren. Deze bedrijven zullen nog wel gewoon porno schijfjes kunnen dupliceren, maar zullen door Sony niet technisch bijgestaan worden.

Porno producenten voelen zich in een hoek gedreven. De keuze welk discformaat gebruikt gaat worden was "kind of made for us, so everything we are replicating right now is in the HD-DVD format," aldus Robby D, van de adult film producent Digital Playground Inc. "As far as I understand, Sony has said to the replicators that if you replicate adult, you'll lose your license."

Sony's beslissing om geen porno toe te laten op hun Blu-Ray discs kan grote gevolgen hebben voor het succes van het systeem. Niet alleen loopt het bedrijf veel omzet mis, maar tevens is de kans erg groot dat Sony hierdoor de strijd om de nieuwe standaard te worden gaat verliezen van de HD-DVD.

Iedereen kent wel het verhaal van Sony's Betamax video tape systeem dat, ondanks dat het technisch superieur was ten opzichte van VHS, toch de strijd verloor omdat er porno beschikbaar was op VHS en Sony dit niet toeliet. Het lijkt erop dat Sony met de Blu-Ray dezelfde fout gaat maken als jaren geleden met de Betamax.

De Blu-ray Disc Association, welke zeggenschap heeft over de licenties, verklaarde dat het geen licenties heeft ingetrokken of geweigerd. "We look forward to working with any content providers interested in providing their audience with the best possible high definition home entertainment experience,"

"Sony is really protective of proprietary information and proprietary products, especially when it comes to the adult market. Sony is always a little more standoffish and hands-away from it," aldus Jay Grdina, CEO van adult entertainment bedrijf ClubJenna Inc.

Mauresmo simpel naar kwartfinale

De als derde geplaatste Amélie Mauresmo heeft zonder problemen de kwartfinale van de Australian Open gehaald. De Française won met 6-1 6-1 van de als zestiende geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova.

Vaidisova kon lang niet het niveau bereiken dat ze in de vorige rondes haalde. Ze sloeg zeer veel onnodige fouten, waaronder zes dubbele fouten. Mauresmo speelde ijzersterk en bijna foutloos. De Française sloeg in allebei de sets slechts één onnodige fout.

In de eerste set benutte Mauresmo elk van de drie breakkansen die ze kreeg. In de tweede set liet ze één breakkans onbenut tegen de 16-jarige Tsjechische, maar twee breaks in de tweede waren ruim voldoende voor de winst. Mauresmo speelt in de kwartfinale tegen de winnares van de partij tussen Patty Schnyder en Anastacia Myskina.

Française niet besmet met vogelgriep

Icoon Medisch Het Franse ministerie van Gezondheid meldt dat een 32-jarige vrouw mogelijk is besmet met het vogelgriepvirus. De Française is onlangs met de verschijnselen van vogelgriep teruggekeerd uit Turkije. Zij is ter observatie opgenomen in het universitair ziekenhuis in Montpellier. De vrouw wordt in afwachting van de uitslag van een aantal tests in quarantaine gehouden.

Een eerste test is negatief uitgevallen, maar om vast te stellen of de vrouw daadwerkelijk besmet is met het H5N1-virus is meer onderzoek nodig. In het gebied waar de vrouw in Turkije verbleef zijn voor zover bekend geen besmettingen bij dieren geconstateerd.

Update 01:29
De Française is niet besmet met het H5N1-virus. Dat blijkt uit een aantal testen die ze heeft ondergaan, zo heeft het ziekenhuis in Montpellier gemeld.

Higgins wint spannende Mastersfinale

De Schotse snookeraar John Higgins heeft na een zinderende finale de Saga Insurance Masters 2006 in Londen gewonnen. Hij was na een beslissende allerlaatste bal met 10-9 te sterk voor de Engelsmane Ronnie O'Sullivan.

De finale van de The Masters in Londen tussen Ronnie O'Sullivan en John Higgins was op voorhand al een interessant affiche. Dat werd al meteen in het eerste frame duidelijk. Het frame duurde ruim een half uur en had de nodige tactische ballen en mooie pots in zich. Uiteindelijk was het de Engelsman O'Sullivan die dat frame won. In het tweede frame pakte O'Sullivan uit met de grootste break van het toernooi: 139. In het derde frame was hij op weg naar een maximumbreak van 147, maar hij bleef uiteindelijk op 138 steken.

Daarna kwam Higgins sterk terug door vijf frames op rij te winnen en daardoor een 3-5 voorsprong te nemen. O'Sullivan kwam weer terug tot 5-5. In het elfde frame was Higgins op weg naar de framewinst, maar hij maakte een foutje. O'Sullivan kon niet profiteren, waardoor Higgins toch op 5-6 kwam. In het daarop volgende frame hadden beide spelers kansen, het was Higgins die de beslissende break maakte: 5-7. In het dertiende frame nam O'Sullivan een voorsprong, maar de Schot kwam gelijk. Toch was het titelverdediger O'Sullivan die het frame kon winnen. Ook het frame daarna was voor O'Sullivan, dit gebeurde via zijn vierde century van de finale.

De wedstrijd bleef gelijkop gaan, daarbij bleef het niveau ook hoog. Higgins nam een voorsprong van 7-8. In het zestiende frame ging het opnieuw gelijkop. O'Sullivan schoot te zacht en miste daardoor een snooker. Higgins kon niet direct profiteren, later in het frame had hij de mogelijkheid om op 7-9 te komen via een makkelijke pot van zwart. Deze was vrij komen te liggen door een mislukte bal van O'Sullivan. Toch kon Higgins deze niet maken, O'Sullivan liet deze kans niet onbenut en maakte er resoluut 8-8 van.

'Rocket Ronnie' kwam vervolgens op één frame van de winst door een 9-8 voorsprong. In het achttiende frame kon Higgins de stand gelijk trekken tot 9-9 waardoor er een beslissende negentiende frame gespeeld moest worden. Het was Higgins die een kans openliet voor O'Sullivan. Hij greep deze meteen om met een break te starten. Via een pot van blauw spleet hij de rode ballen uitelkaar met de cueball, waardoor hij een break van 60 kon maken. Higgins moest de tafel leegspelen om nog te kunnen winnen. Hij speelde een rode bal los van roze en een rode via de band in de middenpocket. De allerlaatste zwarte bal moest Higgins maken om voor de tweede keer de Masters op zijn naam te mogen schrijven. Hij liet deze kans niet onbenut en won de zinderende finale van hoog niveau met 9-10 van Ronnie O'Sullivan.

Theeblaadjes..

Hoe kun je nu vraagtekens zetten bij goede bedoelingen. Bij het 'uitgaan van het goede in de mens'. Immers volgt uit die inspanning automatisch een respektvolle dialoog. En het is zo eenvoudig, iedereen begrijpt het. Goede wil verbroedert de wereld, overbrugt alle kloven. Goede wil garandeert genuanceerde communicatie. Ze staat open voor de noden van anderen, richt de eigen belevingswereld daar naar in. Als er goede wil is kan het gewoon niet fout gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.