Nieuwe GTA tegelijk op de PS3 en de Xbox 360?

Een anonieme bron heeft tegen Businessweek.com gezegd dat er een kans bestaat dat de opvolger van GTA: San Andreas tegelijkertijd op de PlayStation 3 en op de Xbox 360 zal uitkomen. Take Two schijnt die keuze nog steeds open te laten. Wanneer de release in de planning staat is nog niet bekend.

Naast dit gerucht staan er nog een aantal interessante opmerkingen in het artikel op Businessweek. Het is de verwachting dat ook de PS3 een hele tijd uitverkocht zal zijn en dat Sony ongeveer 900.000 stuks in winkels zal hebben liggen in de USA tijdens de launch. Dit zegt een analist van de Citigroup en een andere analist heeft het over een miljoen consoles. Diezelfde Citigroup voorspelt ook dat de Xbox 360 in 2008 nog de voorsprong vasthoudt met in totaal 19.8 miljoen verkochte consoles tegen 11 miljoen verkochte PS3-consoles.

De launch van de Xbox 360 gaat echter nog steeds niet soepel en de Xbox 360 is nog steeds moeilijk te vinden. Een analist van de Pacific Crest Securities zegt dat het nog tot de zomer kan duren voordat je een winkel kunt binnenlopen en daar voldoende Xbox 360-consoles zult aantreffen. Dit ondanks een extra derde fabriek in Engeland die vanaf februari ook Xbox 360-consoles zal gaan produceren.