Ivo Niehe moet aan kijkcijfers Talpa wennen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieDe kijkcijfers van Talpa zijn "enorm wennen geblazen" voor presentator Ivo Niehe. De registratie van Ivo's theatershow trok vorige week nog geen half miljoen kijkers. "Natuurlijk is het ontzettend slikken als je zo lang gemiddeld anderhalf miljoen kijkers hebt weten te bereiken", zegt Niehe over zijn tijd bij de TROS. Hij nam daar onlangs afscheid om bij Talpa programma's te gaan maken.

De theatershow werd 'wegens succes verlengd' bij Talpa. Zelf was Niehe er wat minder enthousiast over. "Ik ben altijd voor 'veel' gegaan. Dit hadden we zeer zeker niet verwacht. Toen John de Mol mij in 2004 - ik meen als eerste presentator voor zijn nieuwe zender - vroeg, waren we in de veronderstelling dat we iets swingends neer zouden zetten. Hier gaat iedereen plat voor, dachten we. Nu blijkt daar toch eerst een lange, moeizame weg aan vooraf te moeten gaan." De oorzaak ligt volgens hem bij het feit dat zijn publiek blijft hangen bij de publieke omroep. Aan de programmering ligt het niet. "De voetbalverslaggeving doen ze hartstikke goed. En Barend en Van Dorp zijn echt niet opeens drie keer zo slecht geworden als vroeger."

De sympathie van de kijker voor Talpa is veel te laag, volgens Niehe. "Het publiek ziet Talpa toch als een veel te duur bij elkaar gekocht voetbalelftal. Dat is in mijn geval trouwens onterecht. Ik ben de enige die nu minder verdient dan bij zijn vorige werkgever. Maar ik heb wel een groter programmabudget, dat vond ik belangrijker."

Afgelopen weekend scoorde het nieuwe programma van Jack Spijkerman ook al veel minder dan verwacht.