A1GP op Zandvoort stap dichterbij

Maurice (mbn)
De komst van de A1GP is weer een stap dichterbij gekomen. Circuit Park Zandvoort heeft van de Provincie Noord-Holland twee extra geluidsdagen gekregen, waardoor de race mogelijk zou worden.

De afgelopen jaren had Zandvoort maar een vergunning voor vijf geluidsdagen, maar dit jaar lijkt dat aantal eindelijk te worden uitgebreid. De provincie Noord-Holland heeft namelijk het besluit genomen dit te verruimen naar zeven dagen en als tot half februari geen bezwaar wordt aangetekend, wordt de vergunning voor de zeven geluidsdagen verleend.

Daarmee is de komst van de A1GP naar Nederland een stuk dichterbij gekomen. Het circuit heeft het weekend van 15 oktober al vrij gehouden voor de raceklasse. Dirk Buwalda, woordvoerder van het circuit, ziet het al helemaal zitten: "Wij kunnen een mooi internationaal evenement binnenhalen. Dat is mooi voor Zandvoort, ook om economische redenen."

Het circuit sprak al met sjeik Maktoum over een race op Nederlands grondgebied, maar moest toen nog eerst de geluidsdagen regelen. Binnen drie maanden hoopt het circuit te kunnen laten weten of de A1GP-race doorgaat of niet.