Winnaars WK kwalificatie bekend

Peter (buzzer)
In het kader van het WK kwalificatietoernooi zijn alle winnaars van de poules bekend. De vijf groepswinnaars strijden nu in een play-off poule om één startbewijs voor het WK, dat van 19 januari t/m 4 februari 2007 in Duitsland wordt gespeeld. De overige acht startbewijzen zijn te verdienen bij het EK dat later dit jaar in Zwitserland wordt gespeeld.

Griekenland werd winnaar van groep 1, door thuis te met 31-28 te winnen van Bosnië. Griekenland en Bosnië eindigde beiden met 8 punten uit 6 wedstrijden, maar door een beter onderling resultaat gingen de Grieken met de groepswinst aan de haal. De Nederlandse handbalheren werden in deze groep teleurstellend derde, met slecht 4 punten uit 6 wedstrijden. De laatste twee wedstrijden tegen hekkensluiter Italië werden verloren. Vorige week verloor Oranje het thuisduel met 28-29, en ook de laatste groepswedstrijd gisteren in Italië ging met 29-26 verloren.

In groep 2 plaatst Oostenrijk zich overtuigend door ook de tweede wedstrijd tegen Israël met 36-25 winnend af te sluiten. De laatste wedstrijddag in groep 3 kende een verrassende ontknoping. Wist Macedonië zich in de voorlaatste wedstrijd nog een goede uitgangspositie te verwerven door Tsjechië met 36-31 te verslaan, zaterdag lieten de Tsjechen er geen gras over groeien en won het thuisduel met maar liefst 43-25 (22-14). Door dit resultaat gingen de Tsjechen met de groepswinst aan de haal.

Roemenië was één wedstrijd voor het einde van de poulewedstrijden al zeker van de play-offs, en sloot de poulefase af met een 28-28 gelijkspel tegen Litouwen. Als laatste plaatste Zweden zich, als winnaar van groep 5. De voormalig Europees- en Wereldkampioen won de laatste wedstrijd met 31-22 van Wit Rusland