Jongetje (7) vindt dode moeder

Icoon MisdaadEen 38-jarige Duitse is afgelopen weekend in haar huis in Zwitserland om het leven gebracht. De volgende ochtend werd haar ontzielde lichaam aangetroffen door haar zevenjarige zoontje. Wie de moord gepleegd heeft is nog niet duidelijk.

De vrouw was zaterdagavond van een familiefeest in Duitsland teruggekeerd omdat haar zoontje 's zondags aan een sportwedstrijd mee wilde doen. Haar man en een andere zoon bleven nog in Duitsland achter. Tussen tien uur 's avonds en twee uur 's nachts moet de vrouw zijn gewurgd door een nog onbekende dader, die ervan door ging met enkele duizenden Zwitserse franken.

Op het moment van de moord lag het jongetje in bed. Hij heeft van het hele gebeuren niets gemerkt en trof zijn dode moeder de volgende dag aan in haar slaapkamer. Hij belde nog een ambulance, maar dat mocht inmiddels niet meer baten.

Hoe de dader het huis binnengekomen is, is niet bekend. Er zijn geen sporen van braak. De politie houdt er rekening mee dat de dader al in het huis aanwezig was toen de vrouw en haar kind thuiskwamen.