Voetbal: Van Hooijdonk terug bij Feyenoord

Icoon VoetbalPierre van Hooijdonk keert terug naar Feyenoord. De Rotterdamse club heeft de transfer vanavond op haar eigen website bekend gemaakt. Van Hooijdonk, die het afgelopen halve jaar bij NAC in dienst was, tekent een contract voor anderhalf jaar.

Feyenoord kan op dit moment wel een extra aanvaller gebruiken. Van Hooijdonk, die niet in het nieuwe beleid van Cees Lok past, zou bij NAC op de bank zou belanden. Feyenoord handelde snel, en haalde de spits binnen.

Pi-Air, die transfervrij bij NAC mocht vertrekken, is blij met de overgang. "Ik ben blij met het vertrouwen dat de club en trainer Koeman in mij stellen. Ik weet voor welke specifieke positie ik ben gehaald. Bij Oranje had ik die rol ook en ligt mij wel. Ik heb er veel zin in."

Tussen 2001 en 2003 speelde van Hooijdonk bij Feyenoord, waarmee hij de UEFA Cup won. Dat jaar vertrok hij naar het Turkse Fenerbahçe, waarmee hij twee nationale titels veroverde. In 2005 keerde hij terug naar NAC, waar hij de hooggestelde verwachtingen niet waar kon maken. Een Nederlandse titel ontbreekt echter nog in het erelijstje van van Hooijdonk. Feyenoord kan dit jaar nog kampioen worden.

Feyenoords leermeester Erwin Koeman juicht de komst van van Hooijdonk toe. "Wij waren al langer op zoek naar zo'n type speler. Hij is een extra aanvaller met specifieke kwaliteiten die wij goed kunnen gebruiken. Bovendien heeft hij de vrije trap als extra wapen. Over zijn rol hebben we goede en duidelijke gesprekken gevoerd. Pierre is een winnaar."

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk, in het shirt van Fenerbahçe


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!