Winnaars 'De Bouw' schrikken van TBS-kliniek

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieDe winnaars van het Talpa-programma 'De Bouw' zijn zich 'wezenloos geschrokken'. In de serie werd door een aantal koppels een luxe woning gebouwd, waarna één van de stellen tot winnaar van het huis werd uitgeroepen. Het winnende stel Trudy en Herman Pieper was echter volgens eigen zeggen niet geïnformeerd dat naast de villa die ze wonnen een TBS-kliniek zal worden gebouwd.

"Dat nieuws was een domper op de feestvreugde. Ons is nooit iets verteld over de nabijheid van zo'n inrichting. We wisten vooraf niet waar het huis zou worden gebouwd", zeggen de Piepers in een interview met De Telegraaf. Ook de andere deelnemers zouden niet op de hoogte zijn geweest. Pas nadat de reeks was afgelopen, hoorde het winnende stel van omwonenden dat er dichtbij hun nieuwe woning in de Almeerse Stripheldenbuurt een TBS-kliniek zou komen. "We hebben die mededeling wel even moeten verwerken. Het is een mooi huis, waar we erg blij mee zijn. Dat willen we benadrukken. Ik denk dat we hier prettig zullen wonen. Dat er over enige tijd TBS'ers door de wijk wandelen, begeleid of niet, vind ik minder leuk."

Maarten van Rooijen, woordvoerder namens Talpa, ontkent dat de kandidaten aan 'De Bouw' onwetend waren over de komst van de kliniek in de woonwijk. Ze zouden vooraf zijn geïnformeerd.