Marokkanen erkennen probleem en willen helpen met oplossen

TheRealist had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisterenmiddag tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad over de problemen met Marokkaanse jongeren in Amsterdam, bleek dat ook de Marokkaanse gemeenschap van mening is dat er wat moet gebeuren. Volgens burgemeester Job Cohen is het goed dat binnen de Marokkaanse gemeenschap erkenning is voor de problematiek: ''Ze hebben aangegeven dat ze er zelf wat aan willen doen. Het moet niet langer zo zijn dat ze in de slachtofferrol blijven hangen.''

Wat er precies moet moet gebeuren om de rust in de stad te herstellen, werd tijdens de discussiebijeenkomst nog niet duidelijk. ''Maar het begin is er'', aldus een van de organisatoren.

De bijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van een aantal incidenten met Marokkaanse jeugd. Cohen riep daarom vorige week alle stadsdeelvoorzitters al bijeen om te praten over deze incidenten. Ook liet de regering vorige week weten dat Amsterdam en de andere grote steden er de komende jaren flink wat geld bijkrijgen om maatregelen te nemen tegen crimineel gedrag van Marokkaanse jongeren.