Jurg met nieuwe remster naar Turijn

Michel (Baraja)
Bobsleester Eline Jurg kan tijdens de Olympische Winterspelen geen beroep doen op een van haar vaste remsters Urta Rozenstruik of Christel Bertens. Zij faalden tijdens selectiewedstrijden in het Duitse Oberhof met een respectievelijk derde en vierde plaats.

Vanmiddag werd in Oberhof betwist welke remsters Ilse Broeders en Eline Jurg zouden vergezellen tijdens de Olympische Winterspelen. Jeannette Pennings – de vaste remster van Broeders – won de selectiewedstrijd, voor Kitty van Haperen. Eline Jurg zal dus met Van Haperen de afdalingen in Turijn maken, en niet met Rozenstruik of Bertens, haar vaste maatjes in de slee. Met laatstgenoemde dwong ze zelfs deelname af voor de Spelen.

Jurg is niet blij met de uitslag: ”Ik heb het hier wel moeilijk mee, maar het is een gevolg van de afspraken die we eerder met de bond en de coaches hebben gemaakt. Kitty is een toffe meid, een prima sportvrouw maar ik heb nog geen afdaling met haar gemaakt. We zullen snel in gesprek moeten hoe we de komende weken gaan handelen.”