Bonnie St. Claire woedend na uitzending Paul de Leeuw

TMar had ons via de nieuws-submit te melden:

BonnieZangeres Bonnie St. Claire is des duivels op Paul de Leeuws regisseur Guus Verstraete en de VARA. Reden is de ''onbeschofte'' manier waarop ze behandeld is tijdens de uitzending van het live televisieprogramma van De Leeuw van afgelopen zondagavond. Ze eist excuses van Verstraete en wil dat de VARA een rekening voldoet voor haar verschijning in het programma.

St. Claire: ''Ik ben er ingetuind. Ik hou van dollen en gek doen, maar dit gaat te ver. Ik ben heel erg onbeschoft behandeld. '' De 55-jarige zangeres neemt Paul de Leeuw niets kwalijk, maar wel regisseur Verstraete. Die zou haar tegen een afspraak in niet hebben laten optreden.

Wel mocht St. Claire plaats nemen op een bankje achterop een arreslee bij De Leeuw, die haar vervolgens op een weinig flatteuze manier ondersteboven hield. Later moest ze gezeten op een stoel De Leeuw helpen met het vasthouden van het bord waarop de wensen van een aantal studiogasten stond vermeld. Halverwege de uitzending, waarin De Leeuw ook nog eens diverse toespelingen maakte op Bonnie's alcoholische verleden, verdween de zangeres van het toneel. Tot haar grote ontzetting mocht ze niet terugkomen om een liedje te zingen, terwijl dat wel beloofd was. Naar eigen zeggen stond ze drie maal voor Jan Doedel achter de coulissen haar opwachting te maken.

'Niet dronken'
Bonnie St. Claire: ''De afspraak was dat ik Dr. Bernard zou zingen, en dat heb ik zwart op wit. Ik was 's middags om kwart over drie al in de studio om te repeteren met Cor Bakker. Verstraete heeft ook duidelijk gezegd dat ik meteen in het begin aan de beurt zou komen. In plaats daarvan hebben ze me als een soort jojo op een stoel gezet. Als dit ooit nog een keer gebeurt, maai ik Paul de Leeuw gewoon van het podium. Zo ga je niet om met een artiest die al 38 jaar in het vak zit.'' Volgens de zangeres was ze absoluut niet dronken, dus met dat verhaal moet men niet aankomen.

De VARA laat weten dat St. Claire wel degelijk een liedje mocht zingen, maar dat ze al verdwenen was toen ze op kon. Alles zou berusten op een misverstand.